به گزارش ایرنا، مهدی تنگستانی مکان روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بدلیل فعالیت کنهها در فصلهای گرم سال و احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو ضروری است گروههای در معرض خطر شامل دامداران، کارکنان کشتارگاهها، قصابان، کشاورزان و بهخصوص روستائیان و عشایر که به نحوی با دام سر و کار دارند با پرهیز از رفتارهای مخاطرهآمیز مراقب سلامتی خود باشند.
وی افزود: خودداری از کشتار دام در خارج از کشتارگاهها، رعایت اصول بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظت فردی از سوی کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضهکنندگان گوشت، نگهداری لاشه حداقل به مدت ۲۴ ساعت پس از استحصال در اتاق سردکشتارگاه، خودداری از خرید گوشتهای بدون مهر دامپزشکی، خودداری از مصرف گوشت تازه (گوشت خریداری شده باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری و سپس مصرف شود) استفاده از دستکش هنگام خرد کردن گوشت در مراکز عرضه و منزل و خودداری از جدا و لهکردن کنهها که ممکن است بر روی بدن دام باشند از جمله موارد مهم پیشگیری از این بیماری به شمار میرود.
مدیرکل دامپزشکی استان بوشهریادآورشد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماریهای مشترک بین انسان و دام است و نشانه درمانگاهی مشهودی در دامهای آلوده ندارد از این رو اقدامهای دامپزشکی فقط بهمنظور تامین بهداشت جمعیت انسانی و متعاقب گزارش وقوع بیماری در انسان، آغاز میشود.
وی گفت: مردم در روزهای تاسوعا و عاشورا برای ادای نذر خود از ذبح دام در معابر عمومی خودداری و با ادارههای دامپزشکی در شهرستانها برای نظارت بر کشتار دام ارتباط برقرار کنند و همچنین لاشه گوشت را به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچالی نگهداری و سپس قطعه بندی و مصرف کنند.
نظر شما