نمازهای جمعه و ظهر عاشورا در بیشتر شهرهای سمنان ادغام می‌شود

سمنان- ایرنا- مدیر دفتر شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه استان سمنان گفت: نمازهای جمعه و ظهر عاشورا با توجه به تقارن پنجم مرداد ١۴٠٢ سالروز اقامه اولین نماز جمعه پس از انقلاب اسلامی، با روز عاشورای حسینی، در بیشتر شهرهایی که شرایط لازم را داشته باشند، ادغام و در صورت وجود شرایط، در مصلای شهرها اقامه می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام محسن فاطمی‌نیا روز چهارشنبه در نشست با اصحاب رسانه در دفتر شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه استان سمنان افزود: پنجم مرداد سالروز اقامه اولین نماز جمعه در سال ۱۳۵۸ به فرمان حضرت امام خمینی(ره) به امامت مرحوم آیت الله محمود طالقانی است که با ششم مرداد امسال و روز عاشورا همزمان شده است و همین موضوع باعث شد که تصمیم بر ادغام و تلفیق نماز جمعه و نماز ظهر عاشورا گرفته شود.

وی با اشاره به شعار «نماز جمعه همیشه مردمی، همیشه انقلابی» افزود: تصمیم بر تلفیق این نمازها در شهرهای مختلف استان سمنان در دستور کار تمام امامان جمعه و با استفاده از ظرفیت‌های استانی و شهرستانی بوده است.

وی با اشاره به اینکه سالهای گذشته نماز ظهر عاشورا در محل اجتماعات و عزاداریهای هیاتهای مذهبی برگزاری می شد و امام جمعه خود را به آن مکان می رساند، تاکید کرد: امسال این تقارن نماز عاشورا را به مصلاها برده است و در چند شهر استان نیز بنا به اقتضائات، این نماز در فضای باز شهری مدنظر است تا مردم و هیاتها نیز راحت تر باشند.

مدیر دفتر شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه استان سمنان با بیان اینکه در شهرهایی که نماز یکسان و ادغام شده و در مصلاها برگزار می شود، برنامه پذیرایی از هیاتها با حضور ١۵ موکب در مصلاهای شهرهای بزرگ در مسیر و در محل مصلا هدفگذاری شد، ادامه داد: این اقدام اولین بار تصمیم گیری شده و امید است با شکوه هرچه تمام و با حضور مردم سوگوار و هیاتهای مذهبی برگزار شود.

وی گفت: اهتزاز پرچم حضرت سیدالشهدا(ع) و فضاآرایی مصلاها با مضامین عاشورایی و مرتبط با نماز جمعه، با بررسی اقتضائات بومی محلی، بخشی از برنامه های برای تلفیق نماز در روز عاشورای امسال در محل برگزاری آیین نماز جمعه بوده است.

وی یادآور شد: این آیین در روز جمعه ششم مرداد در سمنان از ساعت ٩ با برنامه های متنوع شامل اهتزاز پرچم و استماع خطبه ها و قرائت زیارت ناحیه مقدسه امام زمان(عج) در مصلای بزرگ این شهر مدنظر است.

نمازهای جمعه و ظهر عاشورا در بیشتر شهرهای سمنان ادغام می‌شود

ظرفیتهای نماز جمعه همچنان مغفول است

به گفته حجت الاسلام فاطمی‌نیا، نماز جمعه یکی از ظرفیت‌های بی بدیل در مباحث فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است که همچنان ناشناخته مانده و هنوز از آن بهره کامل برده نشده است.

وی با اشاره به اینکه طی سه سال گذشته ١٠ امام جمعه در استان سمنان تغییر کردند که شامل برخی شهرها مانند سمنان، سرخه، درجزین، شهمیرزاد، مجن، کلاته خیج، کالپوش، رویان، و دامغان می شود، اضافه کرد: هدف از این اقدام این بود تا امامان جمعه جدید با نفس و برنامه تازه و بهتر ادامه راه دهند و در خدمت مردم و جامعه باشند.

وی گفت که ظرفیت امامت جمعه به واسطه انتصاب به مقام معظم رهبری ظرفیت بالایی است و به نوعی، نماینده ایشان در هر شهری محسوب می شوند، هر کاری که رهبر معظم انقلاب در جهان اسلام انجام می دهد، امام جمعه در استان و شهر خود نیز بر عهده دارد.

وی ادامه داد: شهرها و روستاهایی از استان سمنان که ظرفیت اقامه نماز جمعه را دارند شناسایی شده و لازمه کار فرهنگی در نقاط مختلف بررسی شد و تریبون نمازجمعه شبکه و موهبت است و بیشتر نقطه استان مطالبه آن را دارند.

حجت الاسلام فاطمی‌نیا با اشاره به اقامه نماز جمعه در ١٩ نقطه استان سمنان و بیان اینکه امام جمعه فقط امام روز جمعه نیست و امام تمام روزهای هفته است، تاکید کرد: نمازجمعه ارایه کارنامه فعالیت امام جمعه در هفته از روند رسیدگی به مشکلات مردم و جامعه است.

وی با اشاره به برپایی میزهای خدمت و حضور مسوولان دستگاه های اجرایی در مکان اقامه نماز جمعه در استان سمنان ابراز کرد: حضور مسوولان در نماز جمعه هم با هدف دسترسی آسانتر مردم نسبت به مسوولان است تا اگر طی هفته برای مردم دسترسی در ادارات مقدور نبود، در نماز جمعه این دسترسی برای رفع مشکلات و ابراز مطالبات مقدور باشد.

آیین تجلیل از پیرغلامان به سیزدهم مرداد موکول شد

وی با اشاره به برگزار هر ساله آیین تجلیل از پیرغلامان در نماز جمعه در ایام ماه محرم، افزود: به دلیل همزمانی نمازهای جمعه و ظهر عاشورا، آیین تجلیل از پیرغلامان با هدف برگزاری هرچه بهتر، به جمعه ١٣ مرداد منتقل شد تا آیینی مجزا با حضور مداحان، مبلغان و هیات امناهای مساجد، خانواده شهدا و مدافعان حرم رقم بخورد.

حجت الاسلام فاطمی‌نیا افزود: به همین منظور تجلیل از ریش‌سفیدان و پیرغلامان به عنوان آیینی برای بزرگداشت مقام آنان در سیزدهم مرداد در دستور کار است.

وی با اشاره به اینکه طبق تصمیمی، نماز جمعه در نقاط با جمعیت کمتر از ١٠ هزار نفر برگزار نمی شود که این تصمیم نیز با هدف ارتقای نماز جمعه است که نباید در حد نمار جماعت باشد، مگر اینکه چندروستا در یک مکان تجمیع شوند و از سویی، بافت جمیعتی، نگاه قومیتی و مذهبی نیز دیگر مباحث برای اقامه نماز جمعه است.

تاکید بر تکمیل مصلاهای شهرهای بزرگ است

مدیر دفتر شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه استان سمنان با بیان اینکه هیچ مصلای نمازی در استان تکمیل نیست و همه نیمه‌تمام هستند، گفت: هر شهری لزوما نیازمند مصلا نیست و جمعیت و بزرگی شهرها ملاکی برای درنظرگرفتن ساخت یا تکمیل سریعتر مصلا است.

وی ادامه داد: در برخی شهرها مانند سمنان نیز جایگزینی برای مصلا وجود ندارد و مسجد امام(ره) در سمنان نیز در برخی اوقات سال فقط قابلیت برگزاری نماز دارد. اعتبار مورد نیاز برای تکمیل مصلای سمنان با توجه به ابعاد مختلف عمرانی و تغییر قیمتها، قابل بیان نیست.

وی به مصلاهای نیمه تمام به دلیل کمبود بودجه دولتی و کمکهای مردمی در شهرهای سمنان، دامغان، شاهرود، دیباج، شهمیرزاد و بیارجمند اشاره و اضافه کرد: ساخت این بناها در شهرهای مختلف بین ١۵ تا ۶٠ درصد پیشرفت دارد و در برخی نقاط که مصلا ضرورت و اولویت نبوده، ایجاد مصلا متوقف شد و شهرهای با نیاز فوری در اولویت قرار گرفتند.

وی تاکید کرد: امام جمعه والاترین شخصیت سیاسی و فرهنگی شهر است و صرفا پدر معنوی نیست و پدر سیاسی و اجتماعی نیز محسوب می شود و توقع از امامان جمعه زیاد است که انتظار بجایی است. امام جمعه همیشه در کنار مردم است و مسوولان باید خادم مردم باشند و امام جمعه اگر مسوولی کوتاهی کند، باید به طرفداری از مردم به مساله ورود کند.

مدیر دفتر شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه استان سمنان تاکید کرد: امام جمعه داخل میدان می‌خواهیم و امام جمعه در حاشیه نمی‌خواهیم، زیرا در این صورت مردم به او اقبال بیشتری دارند و وظیفه تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری محقق می شود و پیگیری مسایل از سوی امام جمعه نیز مورد دلگرمی مردم است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha