۴ مرداد ۱۴۰۲، ۱۳:۰۷
کد خبرنگار: 897
کد خبر: 85181603
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

فیلم/تعزیه پژوهی

۴ مرداد ۱۴۰۲، ۱۳:۰۷
کد خبر: 85181603
فیلم/تعزیه پژوهی

شهرکرد-ایرنا-جایگاه تاریخی تعزیه از همان " تکیه دولت " در تهران گرفته تا "میدان سکوی " روستاها، در محرم و صفر تا به امروز حفظ شده است و مردم در دوره‌های مختلف نگاه ویژه‌ای به هنر حزن‌انگیز تعزیه داشته‌اند و پای اجراهای تعزیه اشک‌های فراوان ریخته‌اند.

به گزارش ایرنا، استفاده درست از رنگ‌ها ، تنظیم درست زیر و بم صدا برای مخالف خوانی و موافق خوانی، طراحی چهره اشقیا و اولیا، موسیقی همساز و طراحی صحنه از ویژگی اجرا تعزیه در این ماه های عزاست.

هنرمندان تعزیه در چهارمحال و بختیاری همه ساله در ماه‌های محرم و صفر و روزهای عزای ائمه اطهار علیه‌السلام بیش از ۸۰ مجلس را خوانش می‌کنند که در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی این تعزیه خوانی به اوج خود می‌رسد.

کارشناسان ، تعزیه را هنر آیینی است متصل به فرهنگ عاشورا می‌دانند، که با در هم آمیختگی اجرا و موسیقی عزا، اساس تاریخی واقعه کربلا را به مخاطب منتقل می‌کند.

در اجرای تعزیه به ویژه اجرای میدانی آن، بازی های تعزیه خوانان مخالف و موافق خوان به گونه ای به شکل هنر نمایشی اجرا می‌شود، به طور مثال شمرخوانی یا مخالف خوانی دارای چهره‌ای با گریم سنگین است.

استفاده از رنگ‌ها در تعزیه و شبیه‌خوانی همواره مورد توجه تعزیه‌گردانان و مجریان این هنر آیینی است به گونه‌ای که رنگ‌های تند مانند قرمز و بنفش و زرد و رنگ‌های ارام مانند سبز چمنی و آبی آسمانی و فیروزه‌ای به عنوان دو جریان روان شناختی رنگ‌ها در مقابل هم قرار گرفته‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha