به گزارش ایرنا، استاندار کردستان ۱۵ تیر سال جاری در مراسم تجلیل از تلاشگران عرصه اقتصادی استان کردستان و اعضای ادوار گذشته هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج بر ایجاد «بنیاد توسعه و پیشرفت استان کردستان» تاکید کرد.
حال مدیران تشکلهای مختلف بخش خصوصی شامل رئیس و نایب رئیس اتاق بازرگانی سنندج، مدیرعامل خانه صنعت کردستان، رئیس اتاق اصناف و دبیر اتاق تعاون سنندج به منظور ایجاد هماهنگی، انسجام و وحدت رویه میان تشکلهای بخش خصوصی و همچنین تکوین همافزایی، جلوگیری از جزیرهای عمل کردن و ایجاد انعطاف در اتخاذ تدابیر مدیریتی یکپارچه در مواقع نیاز، در نشستی گردهم آمده و بر ضرورت مرکزیت دادن به مدیریت بخش خصوصی با عنوان «شورای هماهنگی بخش خصوصی استان کردستان» تاکید کردند.
بنیاد توسعه؛ کردستان را در شاهراه پیشرفت با سرعت به پیش می برد
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در این جلسه با اشاره به منابع و توانمندیها و وضعیت موجود استان کردستان، رسیدن به توسعه را حق شهروندان این استان دانست و اظهار کرد: معتقدیم «بنیاد توسعه کردستان» با تکیه بر منابع بیشمار خدادادی استان و همچنین بهرهگیری از توانایی و استعداد جوانان غیور کُرد میتواند کردستان را در شاهراه توسعه با سرعت به پیش ببرد.
علی اکبر عبدالملکی ادامه داد: بی شک با عزم راسخ و همکاری می توانیم در زمان کمتری استان را به میزان قابل قبولی از توسعه به ویژه در بخش ایجاد زیرساختها و صنایع مادر برسانیم.
وی دستیابی به توسعه در همه زمینهها را نیازمند همگرایی در تمام تشکلها دانست و گفت: توسعه یک کلمه پنج حرفی است اما معنای آن شامل پیشرفت در همه بخشها از احداث بزرگراه، راهآهن و فرودگاه گرفته تا ایجاد اشتغال مولد به واسطه ساخت گلخانههای صنعتی، صنایع تبدیلی، کارخانجات پایین دستی، جلوگیری از خام فروشی، تقویت بخش فرهنگی - هنری، کاهش آمار طلاق و اعتیاد و غیره است.
وی در خصوص ضرورت ایجاد شورای هماهنگی بخش خصوصی در بنیاد توسعه و پیشرفت کردستان گفت: بی شک دولت با توجه به منابع محدودش هر کاری که در توان داشته باشد انجام میدهد اما این کافی نیست، باید همه به میدان بیایند که در این میان نقش بخش خصوصی پررنگتر است.
وی بیان کرد: لذا ایجاد شورای هماهنگی بخش خصوصی میتواند با مدیریتی یکپارچه موجب تسریع در تصمیمگیریها و افزایش تعامل و همگرایی در بخش خصوصی شود تا کردستان هرچه زودتر به توسعه دست یابد.
نایب رئیس این دوره اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی سنندج گفت: اگر بنیاد توسعه و پیشرفت کردستان را به مثابه یک عدسی در نظر بگیریم که قرار است مجموع انرژی بخش خصوصی و دولتی را در یک نقطه متمرکز کند، شورای هماهنگی بخش خصوصی که در صدد ایجاد آن هستیم نقش کانون این عدسی را بازی میکند که با ایجاد هماهنگی، تعامل و تقویت روحیه کار تیمی موجب تمرکز بر حل مشکلات موجود و مانع اتلاف وقت و انرژی میشود.
سید کمال حسینی ادامه داد: تمام تشکلها و شرکتهای بخش خصوصی استان فراتر از فعالیت اقتصادی خود باید نیم نگاهی به جذب سرمایه گذار هم داشته باشند چرا که جذب سرمایه گذار چرخهای قطار توسعه را سریعتر به حرکت در میآورد؛ اینجاست که شورای هماهنگی بخش خصوصی میتواند با توجه به محلی بودن و شناختی که دارد نقش مشاور را در زمینه حصول آگاهی و شناخت بسترهای مناسب سرمایهگذاری و مخاطرات آن بازی کند.
خروجی تاثیرگذار شورای هماهنگی بخش خصوصی
مدیرعامل خانه صنعت استان کردستان هم در این جلسه ضمن استقبال از طرح پیشنهادی ایجاد شورای هماهنگی میان بخش خصوصی استان، اظهار کرد: فعالان بخش خصوصی برای یک هدف مشخص به طورمنسجم و در یک جبهه متحد شوند و در صورت تشکیل، این شورا خروجی تاثیرگذاری خواهد داشت.
عبدالله کاردانی ادامه داد: در گذشته هم تلاشهایی برای همگرا کردن ارکان بخش خصوصی انجام شده ولی متاسفانه به برگزاری چند جلسه ختم شد و نتایج قابل ملاحظهای بدست نیامد.
وی بیان کرد: امیدواریم با ایجاد شورای هماهنگی میان بخش خصوصی استان هرچه بیشتر شاهد همافزایی و تعامل کارگران، کارفرمایان، معدنکاران، معدنداران، صنعتگران، تجار، بازاریان و همه فعالان اقتصادی در استان کردستان باشیم.
استقبال از ایجاد شورای هماهنگی بخش خصوصی
رئیس اتاق اصناف مرکز استان کردستان نیز ضمن استقبال از ایجاد شورای هماهنگی بخش خصوصی اظهار کرد: با همفکری و کار تیمی گنجینهای از ویژگیهای ارزشمند نظیر خرد جمعی، تجربه بزرگترها و شور و انرژی جوانان را در اختیار داریم که این آیتمها در کنار هم تنها یک خروجی دارد و آن هم موفقیت است.
شهاب ناصری ادامه داد: کردستان در مقایسه با سایر استانهای کشور از نظر توسعهیافتگی و ایجاد زیرساختها در ردههای پایینتر جدول قرار دارد که همین مساله موجب وجود معضلاتی نظیر بیکاری، اعتیاد، کولبری و غیره شده است که به هیچ و جه زیبنده این استان نیست.
وی بیان کرد: درسطح استان ۸۵ هزار و در شهر سنندج ۳۵ هزار واحدصنفی داریم که افزایش تعداد واحدهای صنفی به نسبت جمعیت باعث کاهش درآمد اصناف شده است.
رئیس اتاق اصناف مرکز استان کردستان ادامه داد: از طرفی بیکاری و نبود فضای کار در استان نیز موجب شده بیشتر جمعیت جویای کار به حوزه اصناف و بازار وارد شوند که همین مسئله باعث بروز مشکلات بزرگی نظیر افزایش اجاره بهای مغازهها شده است.
افزایش موفقیت در کارهای مشارکتی و گروهی
دبیر اتاق تعاون کردستان نیز تشکیل شورای هماهنگی بخش خصوصی در استان کردستان را اتفاقی ارزشمند دانست و گفت: درصد موفقیت در کارهای مشارکتی و گروهی به دلیل همفکری و همافزایی بیشتر و پایین آمدن هزینهها بیشتر است.
دیوانی ادامه داد: در حال حاضر ۲ هزار و ۸۰ تعاونی با ۱۸۵ هزار عضو در استان فعال هستند که باتوجه به نقش مؤثر آنها در توسعه اشتغال و رفع بیکاری، میطلبد توجه بیشتری به نهضت ایجاد تعاونیها در بنیاد توسعه کردستان شود.
امید می رود با همکاری و تعامل بین بخش دولتی و خصوصی و ایجاد بنیاد توسعه کردستان و شورای هماهنگی بخش خصوصی شاهد رونق تولید، بازار فروش، ایجاد صنایع و کارخانههای بزرگ، صنایع تبدیلی و پایین دستی و در نهایت ایجاد اشتغال برای کردستان باشیم.
نظر شما