به گزارش ایرنا، حدود یک تن از محموله تریلی حامل گندم خریداری شده توسط کارخانه آرد بانه در محور سقز به بانه به دلیل سهل انگاری انجام شده بر روی جاده ریخته می شود و همین دستمایه بسیاری از شبکه ها و سایت های اجتماعی در فضای مجازی می شود که این اقدام به طور عمدی انجام شده است.
برای روشن شدن موضوع با معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان کردستان گفتگو کردیم که محمد صالح احمدی در این رابطه اظهار کرد: به هیچ عنوان این تصاویر مبنی برعمدی بودن ریختن گندم توسط کشاورزان صحت ندارد ولی احتمال سهل انگاری راننده تریلی حمل گندم وریزش آن روی زمین وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه حمل گندم از مرکزی به سایر مبادی دیگر متعلق به شرکت غله است، افزود: حمل گندم از مراکز خرید تضمینی استان به کارخانجات آرد و همچنین سیلوهای سایر استان ها با صدور مجوز انجام می شود و در صورت وقوع هر حادثه ای ضرر و زیان آن مشمول کشاورز نمی شود.
فصل برداشت گندم در کردستان از ۱۰ تیر ماه آغاز شده و تاکنون ۵۳۷ هزار و ۹۵۴ تن از این محصول در استان به طور تضمینی خریداری شده و از این میزا ۱۱۷ هزار و ۴۰۰ تن آن مربوط به شهرستان سقز است.
در حال حاضر که گندم در ۵۰ درصد از مزارع کردستان برداشت شده، شهرستان سقز رتبه دوم تولید و خرید تضمینی این محصول را در استان به خود اختصاص داده است و این بیانگر تمایل کشاورزان این منطقه به تحویل محصول خود به مراکز خرید است.
گندم نه تنها در کردستان بلکه در ایران محصول مقدسی به شمار می رود و تحت هیچ شرایطی مردم حاضر به ریختن آن بر روی جاده و محل تردد خودرو یا انسان نیستند بنابراین عمدی ریختن این میزان گندم بروری جاده شایعه ای بیش نیست.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان سقز هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این میزان گندم که در ویدیوی منتشر شده بر روی جاده ریخته شده مربوط به گندم خریداری شده از سوی کارخانه آرد بانه است.
حمید وزیری بیان کرد: تریلی حامل گندم خریداری شده از سوی کارخانه بانه به دلیل سهل انگاری و نبستن مطلوب چادر آن در محور سقز_بانه حدود یک تن از بار آن بر روی جاده ریخته می شود.
وی ادامه داد: پلیس به محض مشاهده و در جریان قرار گفتن این موضوع، تریلی را متوقف می کند تا قسمت باز چادر بسته و از ریزش بیشتر محموله جلوگیری شود.
کردستان رتبه نخست سطح زیرکشت گندم دیم و رتبه دوم تولید این محصول استراتژیک را در سطح کشور دارد به گونهای که امسال ۵۸۹ هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع استان کردستان به کشت گندم اختصاص یافت و از این میزان ۵۵۷ هزار هکتار دیم و ۳۲ هزار و ۵۰۰ هکتار آن هم آبی است.
بر اساس برآورد انجام شده از میزان سطح، افزون بر یک میلیون تن محصول تولید و ۸۷۰ هزار تن هم به صورت تضمینی خریداری می شود.
تاکنون هم افزون بر سه هزار و ۲۳۱ میلیارد ریال از بهای گندم خریداری شده به حساب گندمکاران استان واریز شده است.
نظر شما