به گزارش ایرنا، همنوا با دیگر نقاط کشور سوگواران حسینی جمعه شب یازدهم محرم با زمزمه زبان حال زینب که خطاب به برادرش حضرت امام حسین (ع) می گوید: «خیز و نگذار که ما را به اسیری ببرند، من از راهی بازار شدن بیزارم» با بازماندگان دشت کربلا همدردی کردند.
در شام غریبان شهیدان دشت نینوا سوگواران کهگیلویه و بویراحمدی با نوحه هایی چون «زینب و بزم یزید و لب خشکیده و چوب زهرافتاده به جان جگرم» با بازماندگان واقعه عاشورا به ویژه دختر فاطمه زهرا (س) همنوا شدند.
آیین های شام غریبان شهدای دشت کربلا در فضایی مملو از حزن و اندوه در شهرها و روستاهای مختلف کهگیلویه و بویراحمد با نوحه هایی نظیر «طفل صغیری ز حسین گم شده، قامت زینب ز اَلَم خم شده»،« شام غریبان حسین امشب است ای خدا، ای خدا، زینب غمدیده به غم مبتلاست» همراه شده بود.
سوگواران حسینی در این استان همچنین با زمزمه نوحه هایی « امشب به صحرا بی کفن جسم شهیدان است شام غریبان است» و «امشب نوای کودکان بر بام کیوان است شام غریبان است»، به یاد اسیری و غریبی حضرت زینب(س) و خاندان عصمت و طهارت افتاده اشک عزا و ماتم ریختند.
در این آیین ها هزاران شمع به یاد غروب تلخ و تاریک عاشورای سال ۶۱ هجری قمری روشن شد و یاد شهدای این حادثه تاریخی گرامی داشته شد.
دستجات عزاداران حسینی در شام غریبان شهیدان دشت نینوا همانند شب های گذشته سینه زنان و زنجیر زنان ندای یا حسین (ع) یا عباس (ع) و یا زینب (س) را در جای جای کهگیلویه و بویراحمد طنین انداز کردند.
براساس رسمی کهن که همه ساله همزمان با شام عاشورا در سراسر ایران اسلامی به یاد غربت حضرت زینب (س) و اسرای دشت کربلا برگزار می کنند هموطنان بر ظلم های رفته به سیدالشهدا و یاران با وفایش به سوگ می نشینند.
وقایع تاریخ شام غریبان
پس از شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و ۷۲ یار باوفای آن حضرت، لشگریان عمربن سعد به دستور وی به خیمه های اهل بیت (ع) حمله کردند و ضمن غارت خیمه ها، آنان را آتش زدند.
همچنین حضرت زین العابدین (ع)، حضرت زینب (س) و بانوان و برخی کودکان کاروان اباعبدالله الحسین (ع) تا پاسی از شب در تاریکی آن شب دشت کربلا به عبادت پرداختند و فجایع بی نظیر روز عاشورا را مرور کرده و اشک ماتم ریختند.
به گواه تاریخ واقعه عاشورا تلخ ترین واقعه در تاریخ بشریت به شمار می رود که در طول مدت چند ساعت در روز دهم ماه محرم سال ۶۱ هجری قمری به وقوع پیوست.
نظر شما