به گزارش ایرنا، غلامحسین حسینی نیا روز شنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته ملی مهارت، اظهار داشت: در راس نظام رهبر معظم انقلاب اسلامی، رییس جمهور و وزیر کار تاکید ویژه دارند که باید در لایههای پایینتر نیز به ارزش مهارت آموزی توجه شود.
وی افزود: دولت در طرح تابستانه عزم جدی برای این موضوع دارد و هزار میلیارد تومان اعتبار مصوب شده است که پیگیر تخصیص آن هستیم.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: طرح تابستانه در پاسخ به مطالبات رهبری و برای نوجوانان بین ١٢ تا ١٨ ساله است که هدف آشنایی با مشاغل مختلف و کسب مهارت آموزی است.
حسینی نیا با بیان اینکه دولت سخاوتمندانه برای آموزشها هزینه میکند، گفت: جز معدود کشورهایی هستیم که آموزشها را به صورت رایگان ارائه میکنیم.
٩٢ درصد اعتبارات آموزشی، صرف آموزشهای نظری میشود
وی خاطرنشان کرد: ٩٢ درصد اعتبارات آموزشی کشور صرف آموزشهای نظری و هشت درصد را صرف آموزش مهارتی میشود که نیازمند تغییر رویکرد در این زمینه هستیم. اکنون توزیع متناسب در اختصاص بودجه نداریم که سازمان برنامه و بودجه و مجلس شورای اسلامی باید به این موضوع توجه کنند.
رییس سازمان فنی و حرفهای با اشاره به نامگذاری سال جاری، گفت: بخش مهمی از شعار سال در تحقق مهارتآموزی نیروی انسانی است؛ وقتی در دنیا با عبور از انقلاب صنعتی سوم به چهارم ارزش افزوده ایجاد میکنند، ما نیز باید در کشورمان عملیاتی کنیم و متناسب با نیازهای روز مهارتآموزی را ارتقا دهیم.
حسینی نیا تاکید کرد: رقبای ما بر روی مهارت آموزی سرمایه گذاری میکنند ما نیز این موضوع را در کشورمان مطرح کردهایم، ولی راه نرفته زیادی داریم؛ دولت و مجلس باید در این راه ما را همراهی کنند که به اهداف برنامه هفتم نخواهیم رسید مگر اینکه به موضوع مهارت آموزی جوانان بیاندیشیم.
وی با بیان اینکه نهضت ملی مهارت را در سازمان فنی و حرفهای دنبال میکنیم، گفت: نهضت سواد آموزی در چهل سال انقلاب مورد توجه قرار گرفت که نیاز است تا این نهضت ملی مهارت نیز باید پیگیری شود.
برندسازی مهارت پیگیری میشود
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: برندسازی مهارت را دنبال میکنیم تا تغییر گرایش از مدرکگرایی به سمت مهارت آموزی اتفاق بیفتد، ضمن اینکه در این مسیر نقش حمایتی مجلس باید بیشتر باشد. اکنون مجلس کمکهای خوبی کرده است و در تصویب قوانین و اساسنامه این سازمان اقدام کردهاند.
حسینی نیا با بیان اینکه چهار میلیون نفر دوره سالانه آموزش خواهند دید، گفت ٧٠ درصد این آموزشها از طریق بخش خصوصی ارائه میشود.
انحصار در آموزشگاههای آزاد برچیده شد/ شناسایی ۵٠٠ شغل مهارت محور کم سرمایه
وی عنوان کرد: انحصار را در آموزشگاههای آزاد برچیدیم و مجوزهای آموزشگاهها را صادر کردیم و هر کسی بخواهد در آموزشهای فنی و حرفهای سرمایهگذاری کند، از او حمایت میکنیم.
رییس سازمان فنی و حرفهای با اشاره به اینکه ۵٠٠ شغل مهارت محور کم سرمایه بر را شناسایی کردهایم، گفت: افراد میتوانند با کمترین تجهیزات، شغلی ایجاد کرده و درآمد بیشتری کسب کنند.
حسینی نیا خاطرنشان کرد: شغلها باید به جامعه شناخته شود البته دانشگاه رکن توسعه هر کشوری است، اما قرار نیست همه به دانشگاه بروند؛ بلکه مسیرهای شغلی متفاوت است، جوانان را به سمت مهارت آموزی ببریم از این رو آمادگی داریم تمام مراکز دولتی و کارگاههای دولتی را به بخش خصوصی واگذار کنیم تا آموزشها با کیفیت بهتری ارائه شود.
فعالیت ٣٣ هزار مربی بخش خصوصی در کشور
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به چهار هزار و ٨٠٠ مربی دولتی داریم، گفت: ٣٣ هزار مربی در بخش خصوصی داریم که اشتغال عظیمی ایجاد کرده است.
به گفته وی، در دولت سیزدهم به ٢ میلیون و ٨٠٠ هزار نفر دوره آموزش ارائه شده و تعداد مراکز جوار کارگاهی از ۵۵٠ مورد در دولت قبل به بیش از ٢ هزار و ٧٠٠ مورد در دولت سیزدهم رسیده است.
حسینی نیا با بیان اینکه هر کارخانه باید به یک مرکز جوار کارگاهی تبدیل شود، گفت: تعداد مراکز جوار کارگاهی در دولت سیزدهم افزایش یافته و متوسط اشتغال در محیط کار واقعی ٨٢ درصد است.
رییس سازمان فنی و حرفهای خاطرنشان کرد: بیش از ١٢ هزار دوره آموزش مهارتی در نظر گرفته شده، برای همه ظرفیت ایجاد کردهایم و بیشتر از نیاز متقاضیان است ضمن اینکه بیشتر افراد به سمت آموزشهای مهارتی دولتی رفتهاند که نشان میدهد یارانه مهارت اهمیت ویژهای دارد.
نظر شما