عضویت ونزوئلا در بریکس، باز شدن پنجره فرصت‌های سرمایه‌گذاری راهبردی

تهران- ایرنا- نماینده پارلمان ونزوئلا معتقد است که عضویت نهایی کاراکاس در گروه بریکس (ائتلاف اقتصادهای نوظهور جهان) به اقتصاد این کشور تحت تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا امکان می‌دهد تا از شرایط بهتر سرمایه‌گذاری در کسب‌وکارهای استراتژیک بهره‌مند شود.

به گزارش روز شنبه ایرنا، خولیو چاوز (Julio Chávez) نماینده پارلمان ونزوئلا از حزب حاکم سوسیالیست متحد (Partido Socialista Unido) به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: عضویت در بریکس بدان معنا است که ونزوئلا می‌تواند منابع را در شرایط بهتری برای سرمایه‌گذاری در صنعت نفت انتخاب کند، صنعت نفت ونزوئلا که در نتیجه تحریم و محاصره مالی به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است، و این واقعیت تحقق خواهد یافت که منابع بتوانند در مشاغل استراتژیک سرمایه‌گذاری شوند.

نیکلاس مادورو رئیس‌جمهوری ونزوئلا در ماه مه (خرداد) تمایل این کشور را برای پیوستن به بریکس که سازوکاری برای همکاری و توسعه اقتصادی با رویکرد جهانی چند مرکزی است، ابراز کرد.

نیکلاس مادورو در دیدار با لولا داسیلوا همتای برزیلی خود از تمایل کاراکاس برای پیوستن به بلوک بریکس که در حال حاضر، متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است، خبر داد و گفت: ژئوپلیتیک جدید با دو عنصر شناخته می‌شود: وحدت آمریکای ما در عین تنوع، و نقش بریکس که به عنوان عامل جذب‌کننده بزرگ کشورهایی که خواهان همکاری هستند، در حال ظهور است.

به دنبال ابراز علاقمندی مادورو، دولت‌های چین و روسیه حمایت خود از طرح پیوستن ونزوئلا به این گروه را اعلام کردند.

چاوز، رئیس کمیسیون ویژه مهاجران پارلمان ونزوئلا همچنین معتقد است که پیوستن به این بلوک باعث رشد پایدار این کشور خواهد شد.

وی افزود: من معتقدم که در سال‌های آینده به رشد پایدار خواهیم رسید و بخش چشمگیری از مشکلات بخش خدمات عمومی ناشی از تحریم‌های جنایت‌آمیز، افزایش دستمزد کارگران، مشاغل و رشد بخش‌های استراتژیک صنعت ونزوئلا را حل‌وفصل خواهیم کرد.

تاکنون دست‌کم ۲۵ کشور برای پیوستن به بریکس- یک بلوک اقتصادی در حال ظهور که ۳۱.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان و ۴۰ درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد- درخواست داده‌اند. در این راستا چاوز معتقد است که ونزوئلا با وجود فشارهای آمریکا و اتحادیه اروپا به تلاش برای پیوستن به این بلوک ادامه می‌دهد.

وی خاطر نشان کرد: برای اینکه عضویت ونزوئلا در بریکس تضمین شود، یک فرآیند در پیش خواهد بود و ما در مسیر درست ادامه می‌دهیم. ما معتقدیم که تمام تلاش دیپلماتیک و سیاسی به رغم فشارها از سوی مراکز بزرگ قدرت، ایالات متحده و اتحادیه اروپا را به کار خواهیم بست؛ فشارهایی با این هدف که بریکس به رهبری روسیه، چین، هند، برزیل و آفریقای جنوبی با شکست مواجه شود.

این نماینده مجلس همچنین تاکید کرد ونزوئلا دارای ذخایر زیادی است که به بریکس اجازه می‌دهد تا به همراه سایر کشورها خود را در جایگاه مهمترین بلوک اقتصادی در سراسر جهان قرار دهند.

وی افزود: بریکس به ونزوئلا و سایر کشورهایی که مردم آن‌ها از عواقب تحریم‌های جنایتکارانه رنج می‌برند، اجازه می‌دهد تا بتوانند بخشی از این بلوک قدرتمند در حال ظهور را تشکیل دهند؛ این امر نه تنها به کاهش مشکلات ناشی از تحریم‌ها کمک می‌کند، بلکه مسیری برای رشد و شکوفایی ملت‌هایی که ادعای ماهیت ضد امپریالیستی دارند را روشن خواهد کرد.

رومر ایتریاگو (Rommer Ytriago) کارشناس علوم سیاسی ونزوئلا نیز پیشتر به اسپوتنیک گفته بود قصد رئیس‌جمهوری ونزوئلا برای پیوستن کشورش به بریکس (ائتلاف اقتصادهای نوظهور جهان) به منظور تقویت چندجانبه‌گرایی و دستیابی به بازاری که در حال تبدیل شدن به مجموعه ای بسیار مهم است، می‌تواند کلیدی باشد.

وی تصریح کرد، عزم مادورو همچنین می تواند برای ونزوئلا در مسیر تقویت این کشور در حوزه‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی، تعیین‌کننده باشد.

پانزدهمین اجلاس سران بریکس قرار است ۲۲ تا ۲۴ اوت (۳۱ مرداد تا دوم شهریور) در ژوهانسبورگ برگزار شود و انتظار می‌رود موضوع ایجاد واحد پولی این گروه در کانون توجه اعضا باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha