«عزیز نوری» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: هرچند که رهگیری اشتغال یافتگان از مهارت مراکز آموزش فنی و حرفه ای دشوار است ولی براساس اطلاعاتی که کسب می کنیم بیشتر مهارت آموزان پس از فراغت از آموزش موفق به یافتن کسب و کاری برای خود می شوند.
وی میانگین کشوری اشتغال مهارت آموزان در کشور را ۷۰ تا ۸۰ درصد اعلام کرد و یادآور شد: میزان اشتغال مهارت آموزان در استان کرمانشاه در برخی رشته ها به ۱۰۰ و در برخی دیگر به ۵۰ درصد می رسد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کرمانشاه ادامه داد: هم اکنون ۱۱۸ رشته آموزشی که هر رشته از سه حرفه آموزشی تشکیل شده است و بیش از ۳۰۰ حرفه را تشکیل می دهد در ۱۸ مرکز آموزشی در سطح استان آموزش داده می شود که علاقه مندان و به ویژه افراد فاقد مهارت می توانند در آنها ثبت نام کرده و مهارت های لازم را فراگیرند.
نوری با بیان اینکه رشته های مراکز آموزش فنی و حرفه ای استان متناسب با تقاضا و نیاز استان افزایش می یابد تاکید کرد: هر فردی اگر رشته مورد علاقه خود را در هر شهرستانی برای مهارت آموزی پیدا نکرد می تواند با مراجعه به مراکز این سازمان آن را اعلام کند تا آن رشته در هر شهرستانی که نیاز به آن بود ایجاد شود.
وی گفت: همه افراد فاقد مهارت باید بدانند که افرادی که دارای مهارت هستند هیچگاه بیکار نمانده و یا به صورت خوداشتغالی وارد بازر کار می شوند و یا صاحبان صنوف از آنها دعوت به کار می کنند.
اجرای طرح تابستانه مهارت در استان کرمانشاه
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کرمانشاه از برگزاری کلاس و کارگاههای این سازمان برای غنیسازی اوقات فراغت دانش آموزان استان در فصل تابستان نیز خبر داد و گفت: در قالب این طرح دانشآموزان میتوانند برای ثبتنام در هریک از رشتههای مهارتی مورد نیاز به سایت اداره کل فنی و حرفهای استان مراجعه کنند.
وی افزود: براساس این طرح که بر مبنای تفاهمنامه ای مابین کمیته امداد امام (ره)، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آموزش و پرورش، دانشگاه آزاد اسلامی ، سازمان بسیج ، صدا و سیما و سازمان آموزش فنی و حرفه ای منعقد شده است نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ سال به عنوان مهارت آموز و ۱۵ تا ۱۸ سال به عنوان کارآموز می توانند در این دوره های مهارت آموزی با توجه به علایقشان ثبت نام کنند.
نوری ادامه داد: در این طرح که از ۱۵ تیرماه آغاز و تا ۱۵ شهریور و در صورت نیاز تا آخر شهریور ماه ادامه خواهد داشت این آموزش ها برای دهک های یک تا پنج در بخش های دولتی و خصوصی رایگان بوده و برای سایر دهک ها نیز در بخش دولتی رایگان و در بخش خصوصی با ۵۰ درصد تخفیف است.
وی با بیان اینکه این طرح برای نخستین بار و با ابتکار رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در حال اجراست یادآور شد: در قالب این طرح تفاهمنامه ای با سپاه نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه نیز منعقد شده است تا در مناطق حروم استان نیز به اجرا گذاشته شود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کرمانشاه ادامه داد: در اجرای این طرح محدودیت رشته وجود نداشته و علاقه مندان معمولا در رشته های ۳۰ تا ۱۲۰ ساعته از این آموزش ها برخوردار شوند.
وی افزود: این طرح یکنوع فرهنگ سازی به صورت پایه ای است تا دانش آموزان در اوقات فراغت خود مهارت های لازم را فرا گرفته و خانواده ها نیز تشویق شوند تا در سال های آتی نیز براساس علایق فرزندانشان آنها را به رفتن به این مراکز ترغیب کنند.
به گزارش ایرنا، استان کرمانشاه با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت حدود ۳۵۰ هزار دانش آموز و ۱۰۰ هزار دانشجو دارد که اجرای این طرح می تواند نقشض مهمی در پربار ساختن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان در ایام تابستان داشته باشد.
نظر شما