وزیر کشور از زیرساخت‌های اربعین در مرز خسروی بازدید کرد

قصرشیرین - ایرنا- «احمد وحیدی» وزیر کشور صبح دوشنبه پس از ورود به شهرستان قصرشیرین از زیرساخت‌های اربعین در مرز رسمی خسروی این شهرستان بازدید کرد و از نزدیک در جریان ظرفیت‌ها و همچنین طرح‌های توسعه‌‍‌ای در دست اجرا قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ وزیر کشور را که استاندار، فرمانده قرارگاه غرب نجف و فرمانده سپاه استان کرمانشاه و جمعی از مسوولان همراهی می‌کردند از زائرسرای سید الشهدا (ع) سپاه پاسداران، قرارگاه خدمات رسانی اربعین وزارت دفاع، جاده در دست احداث برکت و مسجد جامع خسروی بازدید کرد.

فرمانده سپاه حضرت نبی اکرم (ص) کرمانشاه در این بازدید در ارتباط با زائرسرای سید الشهدا (ع) سپاه پاسداران در مرز خسروی، گفت: این زائرسرا ظرفیت اسکان و پذیرایی پنج هزار نفر را دارد.

سردار «بهمن ریحانی» افزود: این زائرسرا در مجموع با ۱۴ هزار متر ظرفیت اسکان پنج هزار زائر و سه هزار خودرو را به صورت همزمان دارد.

وزیر کشور همچنین در ادامه از بزرگترین قرارگاه خدمات رسانی اربعین وزارت دفاع در ۲ کیلومتری مرز خسروی در سطح هفت هکتار بازدید کرد.

وزیر کشور از زیرساخت‌های اربعین در مرز خسروی بازدید کرد

این قرارگاه شامل مجموعه های رفاهی، اقامتی و پذیرایی زائران اربعین شامل سرویس های بهداشتی، آشپزخانه با ظرفیت پخت پنج تا ۱۰ هزار پرس غذا و سوله های اسکان تا ۸۰۰ نفر به صورت روزانه، اسکان یک هزار و ۲۰۰ متر مربع به صورت ثابت و طرح توسعه اسکان موقت در این مجموعه هفت هکتاری و ایجاد ۲ پد بالگرد برای مواقع ضروری است.

دیگر پروژه ای که امروز مورد بازدید وزیر کشور قرار گرفت، جاده برکت بود. این جاده که مسیر ترانزیت را از مسیر تردد زائران جدا می کند ۳.۴ کیلومتر طول دارد و با ۸۱ میلیارد ریال اعتبار در دست ساخت است.

وزیر کشور همچنین از طرح تعمیر و مرمت مسجد جامع خسروی و ایجاد سرویس‌های بهداشتی این مجموعه هم بازدید نمود و بر تسریع در انجام طرح ها تا پیش از شروع مراسم اربعین به منظور خدمات رسانی به زائران اربعین تاکید کرد.

به گفته استاندار کرمانشاه این جاده تا پایان مردادماه امسال و قبل از آغاز سفر زائران اربعین به بهره برداری می رسد.

به گزارش ایرنا؛ مرز رسمی خسروی در شهرستان قصرشیرین استان کرمانشاه امسال هم یکی از گذرگاه های رسمی برای عبور زائران اربعین است و پیش بینی می شود امسال بیش از یک میلیون نفر زائر از این مرز عازم عراق شوند.

سال گذشته نیز بیش از ۵۰۰ هزار نفر زائر از طریق مرز خسروی وارد عراق شدند.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

وزیر کشور از زیرساخت‌های اربعین در مرز خسروی بازدید کرد

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع) به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha