وزیر کشور: امسال تسهیلات بهتری برای زوار اربعین خواهیم داشت

قصرشیرین- ایرنا- وزیر کشور گفت: اربعین امسال امیدواریم تسهیلات بهتری نسبت به سال گذشته برای تسهیل در تردد راحت زائران از مرزها داشته باشیم تا زوار کمتر دچار زحمت شوند.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ «احمد وحیدی» روز دوشنبه در حاشیه بازدید از زیرساخت های اربعین در مرزهای خسروی و منذریه عراق با حضور همتای عراقی خود «عبدالامیر الشمری» وزیر کشور عراق در جمع خبرنگاران افزود: در جلسه امروز با حضور وزیر کشور عراق و همراهان وی مسایل مورد نیاز برای تردد زائران و تسهیل در تردد آنها و شرایط لازم برای خدمات رسانی به زائران این توافقات مورد تاکید قرار گرفت.

وی اظهار کرد: امسال با توجه به گرمای هوا موضوع حمل و نقل، وضعیت بهتر در گذرگاه های مرزی، بازکردن گذرگاه ها، گذرنامه ها، مسایل مربوط به زیرساخت ها، سایبان ها، گشادگی مرز، حمل و نقل و مواکب و امکانات بهداشتی و هلال احمر و نیازمندی های زائران که در آن طرف مرز باید استقرار یابد و همچنین امکان رسیدگی به زائران و تسهیل در شرایط تردد آن ها امروز مورد بحث قرار گرفت و با روحیه بسیار خوب وزیر کشور عراق و همراهان وی مورد تاکید قرار گرفت.

وزیر کشور گفت: این بار سوم است که ما موضوع را مرور می کنیم؛ وضعیت هماهنگی بسیار بالا و خوبی با طرف عراقی در جریان است و هماهنگی های لازم برای ایجاد برخی تسهیلات مورد نیاز زائران نیز فراهم شده است تا یک سفر خوبی برای زائران را با هماهنگی ۲ طرف داشته باشیم.

وزیر کشور صبح امروز وارد شهرستان مرزی قصرشیرین شد و از پروژه های زیرساختی در دست اجرا در این مرز بازدید کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند، همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع) به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha