به گزارش خبرنگار ایرنا مهدی جعفری روز سهشنبه در جلسه کارگروه اقتصاد، اشتغال و سرمایهگذاری استان که به ریاست معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی برگزار شد، اضافه کرد: این طرح در قالب اجرای چند کار جدید و نو از جمله در زمینه تولید، حمایت، بازارسازی و بازار رسانی در استان دنبال خواهد شد.
وی گفت: برای اجرای این طرح در کشور ۱۶۰ میلیارد ریال در نظر گرفته شده که ۴۴ میلیارد ریال آن یعنی ۲۵ درصد منابع به خراسان جنوبی اختصاص یافته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: توان خود را برای پایدارسازی تولید گذاشتهایم و در این زمینه طرحهای جدید را اجرا خواهیم کرد که یکی از این طرحها اجرای آبیاری زیرسطحی است و ۱۰۰ هکتار آبیاری زیرسطحی در شهرستانهای درمیان و زیرکوه اجرا میشود.
وی افزود: سایتهای الگویی در راستای کلکسیون ارقام زرشک در این ۲ شهرستان ایجاد میشود تا در آینده بتوانیم آموزشهای لازم را در قالب این سایتها ارائه دهیم.
جعفری گفت: در قالب اجرای طرح خرید مزرعه، مبارزه با آفت زنگ زرشک را شروع کردیم که تاکنون مبارزه در سطح ۶۵۰ هکتار انجام شده و ادامه دارد تا بتوانیم جلوی پیشرفت این غده سرطانی در محصول زرشک را بگیریم.
وی اظهار داشت: اگر شرکتهای دانش بنیان دستگاههایی را تولید کنند که بتواند در برداشت و فرآوری زرشک کمک کننده باشد نیز حمایتهای لازم را خواهیم داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: همچنین در حوزه بازارسازی و بازار رسانی از شرکتهای صادر کننده محصول حمایت خواهیم کرد و در سال جاری خرید توافقی زرشک را داریم.
وی افزود: بازار رسانی محصول زرشک را شبکهمند کردیم که تشکلها و تعاون روستایی استان در سایر استانها بازار زرشک تازه را پیدا کنند و زرشک با برند خاص از خراسان جنوبی خارج خواهد شد.
جعفری با بیان اینکه جشنواره ملی زرشک امسال با همکاری اتاق تعاون برگزار خواهد شد گفت: تلاش ما این است که جشنواره ملی زرشک را در صورت امکان در تهران برگزار کنیم.
وی تصریح کرد: در زمینه اجرای طرح خرید مزرعه نیازمند ورود جدی کشاورزان توانمند هستیم و ما همراهی لازم را با کشاورزان خواهیم داشت.
سطح زیر کشت زرشک در خراسان جنوبی بیش از ۱۹ هزار هکتار است که سالانه ۸۵ هزار تن زرشک تَر و ۲۲ هزار تن زرشک خشک تولید میشود و ۹۸ درصد زرشک ایران را به خود اختصاص داده است.
۵۰ هزار خانوار بهصورت مستقیم و غیرمستقیم از تولید زرشک امرار معاش میکنند و زندگی حدود ۲۵۰ هزار نفر از جمعیت استان وابسته به این محصول است.
نظر شما