شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی رتبه برتر کشور را کسب کرد

مشهد-ایرنا- رییس دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی گفت: این استان در ارزیابی عملکرد ۳۴ شورای فرهنگ عمومی استانهای کشور در سال ۱۴۰۱ بالاترین امتیاز و رتبه برتر را کسب کرد.

افشین تحفه گر روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با روی کارآمدن دولت سیزدهم بررسی و ارزیابی کیفی و کمی عملکرد شوراهای فرهنگ عمومی در سراسر کشور مورد توجه قرار گرفت.

وی ادامه داد: شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی به ریاست نماینده ولی فقیه، نایب رییسی استاندار و دبیری رییس اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، علاوه بر شورای استانی، ۲۸ شورای فرهنگ عمومی فعال در شهرستانهای مختلف را در قالب دبیرخانه تحت پوشش دارد.

رییس دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی گفت: ارزیابی یاد شده شامل برپایی جلسات، اجرایی شدن مصوبات و شمار مصوبات در سال ۱۴۰۰ و مقایسه آن با سال ۱۴۰۱ بوده است.

تحفه گر افزود: ارزیابی های یاد شده حاکی از افزایش کمی و کیفی عملکرد شورای فرهنگی عمومی استان طی پارسال و در مقایسه با سال قبل از آن بود که امتیاز ۱۷۰ را نصیب خراسان رضوی کرد.

وی اضافه کرد: شورای فرهنگ عمومی تهران با فاصله رتبه دوم و استانهای سمنان و فارس نیز در جایگاه های بعدی قرار داشتند البته ارزیابی ها نشان داد حدود نیمی از استانها رتبه کمتر از ۱۰۰ را کسب کرده اند.

رییس دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی گفت: در حالی که شورای فرهنگ عمومی استان در سال ۱۴۰۰، ۷۵۵ مصوبه داشت این رقم در سال گذشته با افزایش ۵۰ درصدی به هزار و ۱۵۵ مصوبه افزایش یافت.

تحفه گر افزود: تعداد نشستهای این شورا در سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال قبل از آن ۳۰ درصد افزایش یافته و از همه مهم تر میزان اجرایی شدن مصوبات پارسال در مقایسه با سال ۱۴۰۰ رشدی ۸۰ درصدی داشته است.

وی ادامه داد: برنامه شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی در سال جاری بر افزایش کیفیت مصوبات و اجرایی شدن آنها و ارتباط بیشتر با بطن جامعه و همکاری بیشتر با دستگاه های متولی استوار شده است.

شورای فرهنگ عمومی در سال ۱۳۶۴، به منظور تعیین اهداف، سیاست‌گذاری و هدایت فرهنگ عمومی کشور، با وظایف مشخص شکل گرفت و به صورت رسمی از سال ۱۳۶۵ آغاز به کار کرد.

شورای فرهنگ عمومی به عنوان یکی از شوراهای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجموعه وزارت فرهنگ ‌و ارشاد اسلامی فعالیت دارد.

در سال ۱۳۷۲، شورای فرهنگ عمومی کشور با هدف توجه بیشتر به مسایل فرهنگی استان‌های کشور و پیگیری مصوبات شورای فرهنگ عمومی و شورای عالی انقلاب فرهنگی در سطح استان‌ها نسبت به تأسیس و تشکیل شورای فرهنگ عمومی در مراکز استانها اقدام کرد که هم اکنون، شورای فرهنگ عمومی در مرکز تمامی استان‌ها تشکیل شده است. این شورا در استان‌ها به ریاست ائمه جمعه و نایب رییسی استانداران و دبیری مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها فعالیت می‌کند.

مطالعه، تجزیه و تحلیل و ارزیابی سالیانه وضع فرهنگ عمومی استان براساس شاخص‌های تدوین شده در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور، شناسایی و ارزیابی علمی، پیش بینی و رصد موضوعات اجتماعی و فرهنگی فراگیر استان،انجام تحقیقات مرتبط با فرهنگ عمومی استان و تحلیل و ارزیابی نتایج تحقیقات علمی انجام شده به منظور دسترسی به راهکارهای مناسب جهت حل مسایل فرهنگی، شناسایی، سنجش استعدادها، قابلیت ها و توانمندی های فرهنگی استان و بررسی و اظهار نظر نسبت به موضوعات، طرح‌ها و گزارش‌هایی که از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور به شورای فرهنگ عمومی استان ارجاع می‌شود از جمله وظایف این شورا در برش استانی آن است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha