به گزارش ایرنا، ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ رای ملت توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی به آیت الله سید ابراهیم رئیسی تنفیذ و رییس جمهور جدید روز ۱۴ مرداد نیز در مجلس شورای اسلامی در حضور میهمانانی از۷۳ کشور سوگند یاد کرد تا به این ترتیب دولت سیزدهم کار خود را به طور رسمی آغاز کند.
اکنون ۲ سال از آن زمان میگذرد و با گذشت این مدت به رغم وجود فراز و فرودهای بسیار اما فارس به توسعه پایدار نزدیکتر شده است.
ظرفیت های این استان در بخش های مختلف گردشگری، کشاورزی، صنعتی، خدماتی و ... بی نظیر است و این داشتهها مهمترین ابزارهای موجود در جهت توسعه اقتصادی پایدار به شمار میآید.
آیت الله رئیسی، ۷۰ روز پس از تنفیذ حکم ریاست جمهوری ایران اسلامی به همراه تعدادی از اعضای کابینه دولت به فارس سفر کرد که تصویب ۱۱۴ پروژه زیرساختی دستاورد این سفر برای اهالی دیار کهن فارس بود.
اعتبارات مصوب این سفر ۶۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال بوده که تاکنون ۷۳ هزار و ۶۶۰ میلیارد ریال جذب شده که نشان می دهد برای بسیاری از پروژه بیش از اعتبار سفر اعتبار جذب شده است.
علاوه بر ۱۱۴ پروژه مصوب سفر رییس جمهور سیزدهم به فارس، ۳۰ پروژه متمم سفر نیز با ۲۴ هزار میلیارد ریال اعتبار مصوب به این پروژه ها افزوده شد که از این میزان اعتبار تاکنون یک هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال تخصیص داده شده است.
از مجموع ۱۱۴ مصوبه سفر رییس جمهور به فارس میزان پیشرفت فیزیکی ۶۵ مصوبه یعنی ۵۷ درصد مصوبات بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد و میزان پیشرفت فیزیکی ۱۸ مصوبه که ۱۶ درصد مصوبات را شامل می شود نیز بین ۴۰ تا ۷۰ درصد است.
همچنین پیشرفت فیزیکی ۱۸ مصوبه دیگر یعنی حدود ۱۶ درصد مصوبات نیز بین ۱۰ تا ۳۹ درصد است و ۱۳ مصوبه نیز از صفر تا ۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
بر این اساس میزان جذب اعتبارات پروژه سفر ۱۲ درصد بیش از اعتبارات مصوب است و میزان تسهیلات سفر نیز با ۲۹ درصد افزایش از ۶۶ هزار و ۳۸۰ میلیارد ریال به ۸۵ هزار و ۸۶۰ میلیارد ریال رسیده است.
ورود به سومین سال فعالیت دولت سیزدهم و شاخصهای توسعه فارس
استاندار فارس در گفت و گو با ایرنا در آستانه ورود به سومین سال فعالیت دولت سیزدهم و در شرح دستاوردهای این دولت برای خطه فارس گفت: در حوزه زیرساختی پروژه آزاد راه شیراز – اصفهان با جدیت پیگیری شد و شتاب اجرای بزرگراههای مهمی همچون شیراز – جهرم – لار – بندرعباس، شیراز – فسا – داراب – بندرعباس، شیراز – کوار – فیروزآباد – جم – عسلویه و شیراز – کازرون در هم سنجی با گذشته شتاب بیشتری به خود گرفته است.
محمدهادی ایمانیه افزود: در حوزه راه آهن نیز اجرای راه آهن شیراز – بوشهر به شکل جدی تر دنبال شد و همزمان راه آهن شیراز – جهرم – لار نیز در دست پیگیری است و در بودجه امسال موافقیت اولیه اجرای راه آهن شیراز – اهواز هم گرفته شده تا بتوانیم اجرای آن را نیز کلید بزنیم.
ایمانیه درباره دستاردهای ۲ ساله دولت در حوزه آب نیز گفت: در این بخش نیز در سال های اخیر یک هزار روستای استان با تنش آبی مواجه بود که مشکلات یک سوم آنها رفع شده است و امیدواریم که امسال نیز بتوانیم مشکلات یک سوم دیگر را حل کنیم.
وی افزود: روند اجرای پروژه انتقال آب خلیج فارس به استان نیز همچنان ادامه دارد و در حال پیشرفت است.
استاندار فارس گفت: در بحث تکمیل سدهایی مانند «نرگسی، هایقر، کوار و چشمه عاشق» نیز پیشرفتهای خوبی حاصل شده که امیدواریم امسال و سال آینده بتوانیم برخی از این پروژه ها را آماده آبگیری و بهره برداری کنیم.
ایمانیه اظهار کرد: در مباحث مرتبط با برق نیز بحث احداث نیروگاههای استان را دنبال میکنیم هرچند که مصرف برق در فارس کمتر از میزان تولید است اما برای کمک به کشور اصرار داریم که چند نیروگاه یک هزار مگاواتی در استان ایجاد کنیم که انتظار می رود در سفر دوم رییس جمهور مصوب شوند تا کار اجرای آنها را آغاز کنیم.
وی ادامه داد: در بحث گاز رسانی به ویژه در روستاها و صنایع نیز در ۲ سال گذشته کارهای خوبی در استان انجام گرفته و تعداد زیادی از شهرستان ها به «شهرستان سبز» تبدیل شدهاند و نقطه گازرسانی نشده در آنها نداریم و امیدواریم امسال نیز بتوانیم به سایر مناطق بدون گاز استان گازرسانی کنیم.
استاندار فارس گفت: در بحث ساخت بیمارستان و رفع کمبود تخت های بیمارستانی نیز ساخت ۲ بیمارستان بزرگ در شیراز آغاز شده و ساخت بیمارستانهای «مصیری رستم، مرودشت، ارسنجان و داراب» شتاب گرفته است.
ایمانیه افزود: در زمینه ورزش هم با وجود اینکه رضایت چندانی از حمایت های وزارت ورزش و جوانان برای تامین اعتبار بهره برداری از ورزشگاه بزرگ پارس و شهید سلیمانی نداریم اما به تازگی سرعت کار افزایش یافته و امیدواریم ورزشگاه شهید سلیمانی را همزمان با سفر دوم رییس جمهور و هیات دولت به فارس و ورزشگاه پارس را نیز تا پایان امسال بتوانیم افتتاح کنیم.
وی ادامه داد: در حوزه فرهنگی نیز اقدام های خوبی در استان انجام گرفته است از جمله یکی از مهمترین پروژه های فرهنگی استان یعنی تالار مرکزی که عملیات ساخت آن سال ها متوقف شده بود دوباره از سر گرفته شد و افزون بر این سالن های سینمایی هفتگانه شیراز نیز به زودی آماده بهره برداری میشود.
وی اظهار کرد: در زمینه توسعه فرودگاهی نیز در ۲ سال گذشته تاکنون اقدام های خوبی را شاهد بودهایم از جمله فرودگاه جهرم که به بهره برداری رسید، فرودگاه داراب نیز آماده بهرهبرداری است و پایانه بینالمللی فرودگاه شیراز نیز با وجود مشکلات متعدد قانونی که داشت گرههای آن باز شد و انتظار می رود که ساخت آن با شتاب ادامه یابد.
ایمانیه گفت: در ۲ سال فعالیت دولت مردمی سیزدهم در بحث حمایت از واحدهای تولیدی نیز کارهای بسیار خوبی صورت گرفت و نشست های متعددی در این زمینه در استان تشکیل شد و به دنبال آن مشکلات صدها کارخانه و واحد تولیدی در زمینه های مختلف از جمله بانکی، بیمه و امور مالیاتی بررسی و موانع پیش روی بسیاری برداشته شد و ظرفیت فعالیت آنها افزایش یافت.
وی افزود: در بحث اشتغال نیز، استان سال گذشته ۳۰ درصد بیش از سهمیه خود از یک میلیون شغلی که بنا بود در کشور ایجاد شود را محقق کرد.
استاندار فارس بیان کرد: در مقوله بودجه و اعتبارات نیز در سفر نخست هیات دولت ۸۵ درصد مصوبات این سفر عملیاتی و بودجه های آنها جذب شد و مسئولان استان اکنون خود را برای سفر دور دوم آماده میکنند که با کمک و عنایت رییس جمهور و اعضای دولت این پروژه ها تکمیل شود.
گردشگری یکی از اصلی ترین شاخص های توسعه فارس است زیرا بیشترین آثار تاریخی و کهن ثبت جهانی و ملی کشور در این استان قرار دارد و جدای از آن فارس از جذابیتهای طبیعی گردشگری و همچنین توریسم سلامت و اماکن مذهبی نیز بهرمند است.
فارس ۱۱ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست جهانی و بیش از سه هزار اثر ثبت ملی دارد، جایگاه این استان به واسطه میزبانی از میراث دورههای تاریخی متعدد و شاعران و هنرمندان خوش آوازه در گردشگری تاریخی و فرهنگی بینظیر است.
اکنون آماری که مسئولان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس از مجوزهای تاسیس و بهرهبرداری از مراکز گردشگری این استان در ۲ سال گذشته ارایه میکنند، نشانگر تحرکی در شکوفایی صنعت توریسم استان است.
بنا به اعلام مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایعدستی فارس در ۲ سال گذشته یعنی از ۱۴۰۰ تا کنون با صدور ۱۱۵ پروانه جدید تأسیسات و مراکز گردشگری یکهزار و ۵۸۹ تخت به تختهای اقامتی استان افزوده شده و ظرفیت اقامتی آن به بیش ۲۳ هزار و ۷۴۲ تخت رسیده است.
به گفته سید موید محسننژاد در پی افزایش زیرساختهای گردشگری فارس در ۲ سال گذشته بیش از چهار هزار و ۶۰۰ شغل مستقیم و ۱۵ هزار شغل غیرمستقیم در صنعت گردشگری فارس ایجاد شده است.
او یکی از برنامههای توسعه گردشگری فارس را توزیع مکانی و افزایش مدت ماندگاری مسافر در این استان عنوان کرد و گفت: بر این مبنا راهاندازی اقامتگاههای بوم گردی بهویژه در مناطق کمتر شناختهشده هدفگذاری شده است.
به گفته محسننژاد به این منظور و در جهت توسعه گردشگری عشایری و روستایی، در ۲ سال گذشته ۲۶ اقامتگاه بوم گردی در نقاط مختلف فارس راهاندازی شده و در راستای شدهایم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس اضافه کرد: با توجه به ضرورت معرفی هر چه بیشتر جاذبههای تاریخی، فرهنگی و گردشگری استان بهویژه در بازارهای هدف گردشگری، میزبان گروههای مختلفی از آژانسهای مطرح ، تور اپراتورها ، مستندسازان ، شبکههای تلویزیونی و اینفلوئنسرها و وبلاگ نویسان از کشورهایی مانند چین ، روسیه ، پاکستان ، عراق و کشورهای حوزه خلیجفارس بودهایم.
او گفت: این فعالان حوزه جهانگردی، با حمایت معاونت گردشگری کشور در قالب تورهای آشناسازی به فارس آمدند و آنطور که بررسیها نشان میدهد حضور این گروهها تأثیر بسزایی در معرفی ظرفیتها و افزایش ورود گردشگر این کشورها به این استان داشته است.
کم آبی و قطعی آب شرب به خصوص در فصل تابستان و با گرمای هوا یکی از مشکلات اساسی کلانشهر شیراز و روستاهای اطراف این شهر در سالیان گذشته بوده است که کماکان نیز جمعیت بیش از ۲ میلیون نفری شهرستان شیراز را رنج می دهد.
فرماندار شیراز در گفت و گو با ایرنا گفت: با هدف رفع مشکلات تامین آب شرب مرکز فارس و روستاهای اطراف، خط دوم انتقال آب سد درودزن به این کلانشهر زودتر از موعد سفر دوم رییس جمهور به استان به بهره برداری خواهد رسید.
لطف الله شیبانی افزود: موضوع تامین آب شرب شیراز و به خصوص روستاهای اطراف این کلانشهر از دیرباز یکی از مهمترین چالشهای این شهرستان در فصل تابستان و گرمای هوا بوده است.
وی ادامه داد: عملیات اجرایی خط دوم انتقال آب سد درودزن به اتمام رسیده و اکنون در مرحله شستشو و پاکسازی است و روزانه نیز مراحل آماده سازی این خط انتقال پیگیری می شود.
فرماندار شیراز اضافه کرد: سفر دوم رییس جمهور دولت سیزدهم که مقرر شده بود در تیرماه امسال انجام شود به دلیل عدم تکمیل آزادراه شیراز-اصفهان به شهریور ماه امسال موکول شده است و مقرر شده بود که در این سفر خط ۲ انتقال آب سد درودن به شیراز نیز به بهره برداری رسیده و افتتاح شود.
وی تاکید کرد: مشکل تامین آب شرب کلانشهر شیراز و روستاهای اطراف امر مهمی است که از ابتدای روی کارآمدن دولت سیزدهم به جد در اولویت کار دولت،مسئولان ارشد استانی و شهرستانی قرار داشته است و از این رو بهره برداری از خط دوم انتقال آب سد درودزن حتی یک روز زودتر در حال حاضر با هدف رفع مشکل شهروندان مهمترین رویکرد است.
شیبانی اظهار کرد: از این رو بهره برداری از این خط انتقال آب موکول به سفر آتی رییس جمهور به فارس نخواهد ماند و پیش بینی می شود که بهره برداری از این خط ظرف حداکثر ۱۰ روز آینده انجام شود و با بهره برداری از این خط انتقال مشکل تامین آب شرب شهرستان شیراز شامل این کلانشهر و روستاهای اطراف آن حل خواهد شد.
وی بیان کرد: آیین افتتاح رسمی خط دوم انتقال آب سد درودزن به شیراز در سفر دوم رییس جمهور به این استان برگزار خواهد شد.
فرماندار شیراز اعلام کرد: با بهره برداری از این خط انتقال تعداد زیادی از چاه هایی که اکنون وظیفه تامین آب شرب شیراز را دارند از مدار خارج می شود.
قطعی مکرر آب در محلات مختلف کلانشهر شیراز در فصل تابستان سابقه ای چندین ساله دارد که به گفته فرماندار مرکز فارس با بهره برداری از خط دوم انتقال آب سد درودزن به شیراز این مشکل رفع خواهد شد.
۴۳ روستا در حریم کلانشهر شیراز قرار دارد که با مشکلات عدیده ای ازجمله کم آبی مواجه هستند و جمعیت بعضی از این روستاها از برخی شهرستان های فارس نیز بیشتر است.
بهرهبرداری از پروژههای نیمه تمام ورزش فارس یکی از مطالبات دیرینه ورزشکاران این استان بشمار میآید که با مصوبه سفر نخست رییسجمهور دولت سیزدهم بخشی از این پروژهها در مرحله تکمیل قرار گرفته و مسیر بهرهبرداری کامل از آنها در حال طی شدن است.
بخشی از ۱۱۴ پروژه زیربنایی مصوب سفر مهرماه ۱۴۰۰ رییس جمهور به فارس در حوزه تکمیل و توسعه اماکن ورزشی این استان اختصاص دارد از جمله مصوبات سفر آیتالله رییسی به فارس در حوزه ورزش و جوانان میتوان به تکمیل ورزشگاه ۶ هزار نفری شیراز، تکمیل سالنهای محله سلطانآباد شیراز، بخش خسروشیرین آباده، امامزاده اسماعیل(ع) اقلید، بخش کوپن رستم، فسا، تکمیل زمین چمن مصنوعی بخش محبی گراش و تکمیل مجموعه ورزشی بخش فیشور اوز اشاره کرد.
تکمیل مجموعه ورزشی سرچهان، تکمیل سالن ورزشی روستا پنگرویه، تکمیل پنج باب چمن مصنوعی روستاهای خفر، تکمیل سالن روستای برشنه سپیدان، تکمیل زمین چمن بزرگ روستا هرابال بیضا، تکمیل سالنهای ورزشی روستا بانش و کوشک هزار بیضا، تکمیل زمین چمن مصنوعی ناحیه یک و ۲ خرمبید و تعمیر سالن حجاب شیراز از دیگر مصوبات نخستین سفر رییسجمهور به فارس است.
بررسیها و گزارشهای ادارهکل ورزش و جوانان فارس در خصوص آخرین وضعیت اجرای مصوبات سفر رییسجمهور به فارس نشان میدهد که پروژه سالن ورزشی روستای کوپن شهرستان رستم با اعتبار پیشبینی شده به مبلغ ۳۰ میلیارد ریال و ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی در پایان سال ۱۴۰۰، همه اعتبار مورد نیاز تخصیص داده شده است.
همچنین برای تکمیل زمین چمن مصنوعی روستا محبی گراش با اعتبار پیشبینی شده ۲۰ میلیارد ریال با ۳۰ در پیشرفت فیزیکی، همه اعتبار درخواستی اختصاص یافته است.
پروژه تکمیل مجموعه ورزشی روستا کره ای سرچهان نیز که ۲۵ میلیارد ریال اعتبار برای آن پیشبینی شده بود، ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا کنون حدود ۱۲ میلیارد ریال به آن اختصاص یافته است.
برای تکمیل سالن روستا پنگرویه لامرد نیز ۳۰ میلیارد ریال اعتبار پیشبینی شده بود که تا کنون ۱۰ میلیارد ریال به آن تخصیص یافته و ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
همچنین برای تکمیل زمینهای چمن مصنوعی ناحیه یک و ۲ خرمبید، ۶ میلیارد ریال اعتبار پیشبینی شده بود که حدود ۴۵۰ میلیون تومان آن اختصاص یافته و این پروژهها به ترتیب پیشرفت فیزیکی ۲۰ و ۱۰۰ درصد دارند.
تاکنون سالن ورزشی روستای برشنه شهرستان سپیدان و زمین چمن مصنوعی ناحیه ۲ شهرستان خرمبید افتتاح و به بهرهبرداری رسیده است.
مدیرکل ورزش و جوانان فارس نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: اعتباری مورد نیاز برای تکمیل این پروژهها که در راس آن سالن ۶ هزار نفره شهید سلیمانی شیراز است و به هیات دولت پیشنهاد شده بود، ۴۴۲ میلیارد ریال بوده است که از این رقم حدود ۱۰ درصد معادل ۴۰ میلیارد ریال آن هم برای تنها پنج پروژه در سال ۱۴۰۰ تامین شده است.
محمدمهدی سرفراز شکوهی افزود: برای سال ۱۴۰۱ بودجهای اختصاص نیافته است اما به دنبال آن هستیم تا پایان سال مالی مابقی اعتبارات سفر دور اول جذب شود.
وی ادامه داد: برای مطالبات ورزش فارس با جدیت پیگیر هستیم و کوتاه نمیآییم ضمن اینکه برای تکمیل پروژههای نیمه تمام ورزش استان که حدود ۴۶۳ پروژه است، تغییر و تحولاتی در حوزه دفتر فنی ادارهکل انجام دادهایم تا بتوانیم در یک پروسه زمانی مشخص بخشی از آنها را تکمیل و به بهرهبرداری برسانیم.
مدیرکل ورزش وجوانان فارس تصریح کرد: برای دور دوم سفر رییسجمهور به استان هم اعتبار مورد نیاز برای تکمیل چند پروژه ورزشی پیشبینی کردهایم و با تغییر رویکردی که در ادارهکل به وجود آمده با حمایت استاندار فارس میکوشیم مشکل پروژههای نیمه تمام ورزشی استان حل شود.
مدیرعامل شرکت آبفا فارس درباره اجرای پروژه های آب و فاضلاب در سطح استان و اجرا پروژه های مصوب سفر مهرماه ۱۴۰۰ رییس جمهور سیزدهم به این استان گفت: طرحهای آب و فاضلاب مصوب سفر رییسجمهور به استان بطور کامل اجرا شده است.
علیجان صادق پور افزود: پس از پایان سفر رییس جمهور و هیات دولت، در شرکت آبفا استان کارگروهی تخصصی متشکل از مدیرعامل و جمعی از متخصصان حوزه آب و فاضلاب به منظور پیگیری و تحقق مصوبات این سفر تشکیل و این کارگروه مکلف به ارایه گزارش پیشرفت کار طبق برنامه زمانبندی شد.
وی با بیان اینکه در پرتو کار و تلاش مضاعف و برنامه مدون خوشبختانه ۱۰۰ درصد مصوبات دور اول سفر رییس جمهور به فارس اجرایی شده است، گفت: در سفر نخست رییس جمهور و هیات دولت به استان، در حوزه آب و فاضلاب، پروژههای مهم و اثرگذاری تصویب و ابلاغ شد.
مدیرعامل شرکت آبفا فارس یادآور شد: این طرح ها شامل اجرای طرحهای آبرسانی در شهرستانهای مرودشت، استهبان، سرچهان، کازرون و نی ریز با صرف اعتباری افزون بر ۹۰۰ میلیارد ریال است.
صادق پور افزود: در بخش فاضلاب نیز ۲ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال به منظور اجرای پروژههایی در هفت شهر استان شامل اختصاص هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل طرحهای فاضلاب از محل سهم دولت جمهوری اسلامی در تفاهمنامه همکاری با بانک توسعه اسلامی به منظور ایجاد تأسیسات جمع آوری، انتقال و تصفیه فاضلاب در ۶شهر نیریز، داراب، فیروزآباد، سپیدان، آباده و فسا و اختصاص ۲۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل تصفیه خانه فاضلاب شهر کازرون پیش بینی شده بود.
وی ادامه داد: خوشبختانه در اجرای کامل این پروژهها در زمان مطلوب موفق بودهایم.
مدیرعامل شرکت آبفا فارس همچنین از گشایش سه تصفیه خانه فاضلاب روستایی در این استان در آینده نزدیک خبر داد.
صادق پور اظهارکرد: طی ۲ سال اخیر تلاشهای جدی در جهت تسریع عملیات اجرایی و تکمیل طرح های فاضلاب شهری و روستایی در استان و همچنین انعقاد تفاهمنامههای همکاری با صنایع بزرگ با موضوع فروش پساب و توسعه طرح های فاضلاب صورت گرفته است که منتج به نتایج قابل ملاحظه و دستاوردهای مطلوبی شده است.
وی اهم این دستاوردها را تکمیل و بهرهبرداری از مدول اول تصفیه خانه فاضلاب شهر کازرون که سال ها به دلیل عدم تأمین اعتبار مورد نیاز متوقف شده بود عنوان کرد و گفت: افزون بر این، جهشهای قابل توجهی در عملیات اجرایی طرحهای فاضلاب در حال اجرا در شهرها و روستاهای منتفع صورت گرفته است که پیشرفت فیزیکی طرحهای فاضلاب در سه روستای شهیدآباد (شهرستان خرم بید) ، امیرآباد کافتر و شهرمیان(اقلید) را می توان نام برد.
مدیرعامل شرکت آبفا فارس در تشریح مشخصات فنی و پیشرفت فیزیکی طرح های فاضلاب در این سه روستا، گفت: پکیج فاضلاب روستای شهیدآباد شهرستان خرم بید شامل احداث تصفیه خانه با ظرفیت تصفیه ۱۴۰متر مکعب در شبانه روز با فرآیند تصفیه IFAS و اجرای ۲۰۰ مترخط انتقال و ۶هزار و ۳۰۰ متر شبکه جمع آوری فاضلاب است که در مجموع ۹۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و با اتمام عملیات و بهرهبرداری از آن حدود ۵۵۰ نفر از مزایای آن بهره مند خواهند شد.
صادق پور، مشخصات فنی و میزان پیشرفت فیزیکی طرح فاضلاب روستای امیرآباد کافتر شهرستان اقلید را نیز تشریح کرد و افزود: این طرح که در مجموع ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، شامل تصفیه خانه فاضلاب با ظرفیت تصفیه ۲۲۰ متر مکعب در شبانه روز با فرآیند تصفیه IFAS و اجرای ۳۰۰ مترخط انتقال و ۱۳هزار و ۲۰۰ متر شبکه جمع آوری فاضلاب است که با بهرهبرداری از آن قریب به یک هزار و ۶۳۰ نفر از مزایای آن بهره مند خواهند شد.
وی در خصوص طرح فاضلاب شهر میان شهرستان اقلید نیز اظهار کرد: طرح فاضلاب شهرمیان شامل نصب پکیج با ظرفیت تصفیه ۳۳۰ متر مکعب در شبانه روز با فرآیند تصفیه MBBR ، اجرای ۳۰۰ مترخط انتقال و ۱۴ هزار متر شبکه جمع آوری فاضلاب است که افزون بر ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و با اتمام و بهره برداری از آن حدود یک هزار و ۳۴۰ نفر از مزایای آن بهره مند خواهند شد.
مدیرعامل شرکت آبفا فارس همچنین ضمن قدردانی از اقدامات دولت سیزدهم در حوزه آب و فاضلاب، گفت: هم اکنون تعداد هشت شهر و سه روستای استان از خدمات جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب برخوردار هستند و طرحهای توسعه و تکمیل شبکههای جمعآوری ، خطوط انتقال و تصفیهخانه فاضلاب در ۶ شهر دیگر در حال اجرا است.
صادق پور در تشریح سیاست های شرکت آبفا فارس در بهرهمندی از منابع مالی غیردولتی و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی نیز افزود: یکی از سیاست های مدیریت ارشد استان که با پیگیریهای شرکت آبفا فارس نتایج مثبتی در پی داشته است، مشارکت صنعت از محل تعهدات اجتماعی در اجرای طرح های زیست محیطی شامل اجرای تأسیسات و شبکه های فاضلاب است.
وی ادامه داد: برای تحقق این امر مذاکرات، مکاتبات و جلسات متعددی با صنایع داشتهایم و خوشبختانه برخی از این تلاشها منتج به انعقاد تفاهمنامه همکاری با صنایع و حصول نتیجه مطلوب بوده است.
مدیرعامل شرکت آبفا فارس، انعقاد تفاهمنامه واگذاری پساب تصفیه.خانه فاضلاب شهر نیریز به مجتمع فولاد غدیر نی ریز را اتفاقی مثبت و الگویی مناسب برای دیگر شهرها به ویژه شهرهای برخوردار از تصفیه خانه فاضلاب در استان دانست و اظهار کرد: این تفاهمنامه که در برخی شهرهای دیگر نظیر اقلید، استهبان، نورآباد، کازرون و آباده که تصفیهخانه فاضلاب فعال دارند نیز اجرا یا در آستانه انعقاد است و در شهرهای دیگری از قبیل داراب ، فیروزآباد، سپیدان و فسا که تصفیهخانه فاضلاب آنها در حال احداث است نیز در حال پیگیری است.
صادق پور با اشاره به اینکه میتوان به منظور توسعه طرحهای جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب در شهرهای استان با صنایع محلی همکاری دوسویه ایجاد کرد، گفت: این شرکت آماده انعقاد تفاهمنامه همکاری با صنایع مختلف در استان و ایجاد قراردادهای تأمین مالی از قبیل بیع متقابل به منظور احداث تصفیهخانهها و اجرای شبکههای جمع آوری فاضلاب است.
تزریق تکاپو در رگ ۱۱ پروژه کلان درمانی راکد فارس پس از سفر رییسجمهور
۱۱ پروژه کلان و بیمارستان نیمه تمام در فارس که دهها سال از زمان کلنگزنی بعضی از آنها گذشته و رها شده بود، پس از سفر مهرماه ۱۴۰۰ آیتالله رئیسی به استان با برنامهریزی به مدار تکمیل بازگشته و مراحل پایانی اتمام این پروژههای زیرساختی با ۷۸ درصد پیشرفت در حال انجام است که با تکمیل این طرحها بخش مهمی از کمبودهای گذشته در این استان جبران خواهد شد و مردم دیار کهن فارس از خدمات درمانی و پزشکی با کیفیتتر برخوردار خواهند بود و سرانه بهداشتی در این استان پهناور ارتقاء می یابد.
از جمله مصوبات سفر آیت الله رییسی به استان فارس می توان به احداث بیمارستان هزار و ۲۱۶ تخت خوابی جایگزین بیمارستان نمازی، تکمیل بیمارستان جنرال ۳۱۳ تختخوابی خاتم النبیا(ص) و تکمیل بیمارستان ۲۸۹ تختخوابی اعصاب و روان شهر جدید صدرا، تکمیل بیمارستان حضرت زینب (س) شهر شیراز، تکمیل و تجهیز بیمارستان امام علی (ع) کازرون، تکمیل بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی شهرستان داراب، تکمیل بیمارستان ۶۴ تختخوابی مصیری شهرستان رستم، تکمیل بیمارستان ۳۲ تختخوابی قادرآباد شهرستان خرم بید، تکمیل بیمارستان ارسنجان و تکمیل ۷۸ پروژه مشخص شده درمانی اشاره کرد.
۲ مورد از ۱۱۴ مصوبه سفر رییس جمهور به استان فارس مربوط صندوق کارآفرینی امید است که تسهیلات برای اجرای ۵۴ طرح اشتغالزای زود بازده و پرداخت وام های قرض الحسنه به متقاضیان در سفر رییس جمهور به این استان را شامل می شود.
مدیر صندوق کارآفرینی امید فارس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در سفر رییس جمهور به استان در مهرماه ۱۴۰۰ بخشی از اقدامات این صندوق برای تخصیص اعتبارات مورد نیاز درخواست های این سفر بود که مبلغ ۲۰ میلیارد تومان برای این هدف از محل منابع داخلی صندوق کارآفرینی امید تخصیص یافت.
سجاد پارسائیان افزود: برای تخصیص این اعتبار پنج هزار و ۸۰۰ طرح به این صندوق معرفی شد و تسهیلات اشتغالهای خرد و خانگی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان و تسهیلات ضروری تا سقف ۱۵ میلیون تومان به آن تخصیص یافت.
وی با بیان اینکه توزیع این تسهیلات باید موجب رضایتمندی و گره گشایی از مشکلات جامعه و به خصوص اشتغالزایی برای اهالی فارس شود، گفت: به صورت مرحله ای پایش ها انجام و تاکنون افزون بر ۱۵ میلیارد تومان و حدود ۷۵ درصد اعتبار پیش بینی شده در این زمینه به متقاضیان پرداخت شده است.
مدیر صندوق کارآفرینی امید استان فارس اضافه کرد: مابقی اعتبار مصوب این بخش شامل پنج میلیارد تومان نیز در سال ۱۴۰۲ تامین اعتبار شده و پرداخت تسهیلات برای سایر طرح های باقی مانده نیز اکنون در سطح شهرستان های فارس در دست بررسی و مراحل اخذ ضمانت است و حداکثر تا یک ماه آینده بطور کامل پرداخت خواهد شد.
وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه در پی مصوبات سفر آیت الله رییسی به فارس ۵۴ طرح اشتغالزای زود بازده در استان به صندوق کارآفرینی امید معرفی شد که هیچ محلی برای منابع آن تعریف نشده بود و چون جزو مصوبات این سفر بود از بین تفاهم نامههایی که با دستگاههای اجرایی وجود داشت از محل این منابع این طرح ها پوشش داده شد.
پارسائیان افزود: تمام طرح هایی که شرایط لازم اخذ تسهیلات را داشتند از محل تفاهم نامه با دستگاه ها این کار انجام شد و همچنین سایر طرح های اشتغالزایی که از اولویت های استان بود نیز مورد حمایت قرار گرفت.
۳۲۰ میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغالزایی
وی ادامه داد: در مجموع در یکسال گذشته افزون بر ۲۶۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال در سطح این استان پرداخت شد و از زمان سفر رییس جمهور تا پایان سال ۱۴۰۱ نیز افزون بر ۳۲۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی در استان فارس پرداخت شده است.
مدیر صندوق کارآفرینی امید استان فارس با تاکید بر اینکه تلاش شده که رسالت دولت در حوزه اشتغال به نحو احسن انجام شود، گفت: این مهم بیش از هدف گذاری تعیین شده نیز انجام شد زیرا اشتغالزایی یکی از مهمترین اولویت های دولت سیزدهم برای حل مشکلات اقتصادی جامعه است.
پارسائیان اعلام کرد: همچنین با توجه به سفر رییس جمهور به استان فارس در مهر ماه سال ۱۴۰۰ و ارجاع نامه های این سفر، صندوق صندوق کارآفرینی امید فارس تعداد ۱۳۳ فقره تسهیلات اشتغال به مبلغ ۱۱ میلیارد تومان و تعداد ۸۱ فقره تسهیلات ضروری به مبلغ یک میلیارد و ۱۵۵ میلیون تومان در سال ۱۴۰۱ برای پاسخ عملی به نامههای مردمی این سفر پرداخت شده است.
فارس مهرماه ۱۴۰۰ میزبان هفتیمن سفر رییس دولت سیزدهم بود که به توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی شیراز با افتتاح خط ۲ مترو این شهر و تامین بیش از ۱۵۰ دستگاه اتوبوس شهری و تقویت این ناوگان منجر شد.
۲ مورد از ۱۱۴ مصوبه سفر رییس دولت سیزدهم به استان فارس در راستای تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی کلانشهر شیراز بود که این دو مصوبه به طور کامل و حتی بیش از هدف تعیین شده محقق و عملیاتی شده است.
افتتاح و مسافرگیری خط ۲ مترو شیراز در دهه فجر سال گذشته با حضور وزیر کشور که سالیان سال اهالی این کلانشهر انتظار آن را میکشیدند حاصل یکی از مصوبات این سفر تاریخی بود.
کاهش نرخ بیکاری فارس
کاهش نرخ بیکاری در فارس یکی دیگر از دستاوردهای دولت سیزدهم بشمار می آید که به گفته رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان نرخ بیکاری استان در بهار امسال به ۶.۹ دهم درصد رسیده است.
به گفته احمدعلی افکاری، این عدد در کشور ۸.۲ دهم بوده و این بدان معناست که نرخ بیکاری استان ۱.۳ دهم درصد کمتر از میانگین کشوری است.
وی افزود: نرخ مشارکت اقتصادی استان نیز در بهار امسال ۳۶.۶ دهم درصد و نسبت اشتغال نیز ۳۴.۱ دهم درصد بوده که از این لحاظ فارس رتبه نهم کمترین نرخ بیکاری را در بهار ۱۴۰۲ به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: در خصوص نرخ بیکاری طی سال های ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۱، استان سال گذشته پایین ترین نرخ بیکاری یعنی ۷.۵ درصد را داشته است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس گفت: از سال ۱۳۸۹ تا ۱۴۰۱ نرخ بیکاری استان روند نزولی داشته و از ۲۰.۵۳ صدم درصد به ۷.۵ درصد رسیده و از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱ نیز نرخ بیکاری در استان کمتر از متوسط کشور بود.
افکاری افزود: در خصوص شاخص های قیمت مصرف کننده که عمده ترین آن نرخ تورم است نیز آخرین آمار مربوط به تیر ۱۴۰۲ است که بر اساس اعلام مرکز آمار ایران نرخ تورم سالانه استان ۴۴.۹ دهم درصد در مقابل نرخ تورم ۴۷.۵ دهم درصد کشور است که از این بابت رتبه سوم کمترین نرخ تورم را بین ۳۱ استان کشور داریم.
وی ادامه داد: نرخ تورم ماهانه استان نیز در تیرماه امسال ۲.۶ درصد بوده که میانگین کشور ۲ درصد بوده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس گفت: نرخ تورم نقطه به نقطه استان نیز ۳۷.۹ دهم درصد در مقابل ۳۹.۴ دهم درصد میانگین کشور بود.
نظر شما