نخستین روز همایش مدیران گلزار شهدای کشورهای مقاومت در بهشت زهرا (س) چگونه گذشت؟

شهرری - ایرنا - همایش ۲ روزه مدیران گلزارهای شهدای کشورهای مقاومت شامل کشورهای ایران، عراق، سوریه، لبنان، فلسطین و یمن در سازمان بهشت زهرا(س) تهران طی روزهای ۱۱ و ۱۲ مرداد در حال برگزاری است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، همایش مدیران گلزارهای شهدای کشورهای مقاومت به همت سازمان بهشت زهرا (س) و با همکاری ستاد پشتیبانی جبهه مقاومت و بنیاد شهید و امور ایثارگران طی روزهای ۱۱ و ۱۲ مرداد در حال برگزاری است.

مدیران گلزارهای شهدای کشورهای مقاومت شامل کشورهای عراق، سوریه، لبنان، فلسطین و یمن با همراهی مسئولان سازمان بهشت زهرا(س) در نخستین گام با حضور در حرم مطهر امام خمینی (ره) ضمن قرائت فاتحه نسبت به مقام شامخ بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی ادای احترام کردند.

نخستین روز همایش مدیران گلزار شهدای کشورهای مقاومت در بهشت زهرا (س) چگونه گذشت؟

شرکت کنندگان این همایش با همراهی جواد تاجیک مدیر عامل سازمان بهشت زهرا(س)، با حضور در بزرگترین گلزار شهدای جهان ضمن قرائت فاتحه نسبت به مقام شامخ شهدای انقلاب اسلامی ادای احترام کردند.

حضور در یادمان ۷۲ تن، مزار شهیدان بهشتی، رجایی و باهنر، قطعه ۲۴ گلزار شهدا که مدفن فرماندهان کشورمان در هشت سال دفاع مقدس شامل شهید چمران، شهید طهرانی‌مقدم، یادمان شهید همت و دیگر فرماندهان است، یادمان شهدای حج و همچنین دیگر قطعات گلزار شهدا از دیگر برنامه های این مراسم بود که در این بازدید مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) به روایت گری برای مدیران گلزارهای شهدا کشورهای محور مقاومت پرداخت.

نخستین روز همایش مدیران گلزار شهدای کشورهای مقاومت در بهشت زهرا (س) چگونه گذشت؟

اتحادیه گلزارهای شهدا گشورهای محور مقاومت ایجاد می شود

جواد تاجیک، مدیر عامل سازمان بهشت زهرا (س) در روز نخست این همایش گفت: ما مفتخریم که میزبان اولین نشست مشترک مدیران گلزارهای شهدای کشورهای محور مقاومت باشیم و خدا را شاکریم که این نعمت را شامل حال ما کرده تا امروز در بزرگترین گلزار شهدای جهان گرد هم بیاییم.

وی از شهدا به عنوان موتور محرکه انقلاب اسلامی نام برد و افزود: امام راحل فرمودند که ‌این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته چون در این ماه ها یاد امام حسین (ع) و شهدای دشت کربلا و یاد فداکاری ها و از خودگذشتگی های کاروان کربلا زنده می شود. با این اوصاف خداوند در خون و یاد شهید و در ذکر مصیبت شهید حکمتی را قرار داده که باعث زنده نگه داشتن دین اسلام شده است.

مدیر عامل سازمان بهشت زهرا (س) با بیان اینکه به باور امام خمینی (ره) این اثر خون امام حسین (ع) بوده که ما امروز همچنان از نعمت اسلام و وجود مسلمانان بهره مند هستیم و روز به روز به عزت اسلام هم افزوده می شود، خاطرنشان کرد:‌ رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند که یاد شهدا موجب تداوم حرکت انقلاب اسلامی خواهد شد. یعنی همانطور که یاد و خون امام حسین (ع) تا به امروز اسلام را زنده نگه داشته یاد شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و جبهه مقاومت نیز باعث تداوم حرکت اسلامی در جهان و منطقه خواهد شد.

تاجیک گلزارهای شهدا را مهمترین بستر یادکرد شهدا خواند و تصریح کرد:‌ وجود پیکرهای مطهر و مقدس شهدا در گلزارهای شهدا یک بستر زیارت برای مردم فراهم کرده است و داریم می بینیم که با گذشت زمان و حتی فاصله گرفتن از زمان شهادت شهدا، علاقه اقشار مختلف مردم و نسل های جدید برای ادامه راه شهدا و زیارت شهدا بیشتر شده است.

وی به پیام امام خمینی (ره) در سالگرد حج خونین سال ۶۶ و پذیرش قطعنامه ۵۹۸ و اتمام جنگ با رژیم بعث اشاره کرد و افزود:‌ امام در این پیام فرمودند که همین تربت پاک شهیدان است که تا قیامت مزار عاشقان، عارفان، دلسوختگان و دارالشفاء آزادگان خواهد بود و در ادامه همین پیام فرمودند:‌مسلما خون شهیدان اسلام و انقلاب را بیمه کرده و این ملت ها و آیندگان هستند که راه شهدا را ادامه می دهند.

تاجیک اظهار داشت:‌ در آن روزی که جامعه مومن ایران به خاطر پذیرش قطعنامه و اتمام جنگ به دلیل بسته شدن سفره شهادت ناراحت و ناامید بودند امام راحل افق جدیدی را برای همه باز کرد و فرمودند نگران نباشید آینده از آن ماست و خداوند به واسطه خون شهیدان اسلام و انقلاب را بیمه کرده است.

وی ادامه داد:‌ ما امروز به این مفتخریم که در سطح گلزارهای شهدای کشورمان شهدایی از کشورهای دیگر داریم که در کنار رزمندگان ما در جبهه های مختلف جنگیدند و به شهادت رسیدند و برای اسلام افتخار آفریدند و البته به این نیز مفتخریم که شهدای ایرانی در گلزارهای شهدا برخی از کشورهای محور مقاومت آرمیده اند.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) با بیان اینکه ما امروز مفتخریم به اینکه جبهه مقاومت به نماد یکپارچگی ملت های مسلمان در برابر کفر، تکفیر، استکبار و رژیم صهیونیستی تبدیل شده، گفت:‌ در سال های اخیر رزمندگان محور مقاومت اعم از رزمندگان ایرانی، عراقی، سوری، فلسطینی، لبنانی، یمنی، پاکستانی، افغانستانی و بحرینی در کنار هم با جبهه کفر جنگیدند و سیدالشهدا مقاومت شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید والامقام ابو مهدی المهندس نماد این مقاومت و ایستادگی بودند که در کنار هم به شهادت رسیدند و خون و اجزای بدنشان در هم تنیده شد.

تاجیک تصریح کرد:‌ امروز کشورهای مقاومت مفتخرند به اینکه بزرگترین تشیع شهدا در طول تاریخ تشیع شهدای جبهه مقاومت و شهدایی بوده که در کنار هم به شهادت رسیده اند و ما تاکنون ندیده بودیم که عزت اسلام و مسلمین و کشورهای مقاومت به واسطه شهدای جبهه مقاومت اینگونه در اوج خودش قرار بگیرد.

نخستین روز همایش مدیران گلزار شهدای کشورهای مقاومت در بهشت زهرا (س) چگونه گذشت؟

وی افزود: امروز بستر گلزارهای شهدا در کشورهای محور مقاومت یک بستر مناسب و موتور محرک برای تداوم راه شهداست و این نشست برای این برگزار می شود که ما در کنار هم به انتقال تجربیات بپردازیم. بنده گلزارهای شهدای لبنان، سوریه و عراق را زیارت کرده ام و ایده هایی را هم از این گلزارهای شهدا گرفته ام و سعی می کنیم این ایده ها را در گلزار شهدای بهشت زهرا (س) اجرا کنیم، با این اوصاف ما می خواهیم از شما بیاموزیم و به انتقال تجربه بپردازیم تا بتوانیم افق روشنی از گلزارهای شهدا را پیش روی خود باز کنیم.

مدیر عامل سازمان بهشت زهرا(س) یادآور شد:‌ ما می توانیم در پایان این نشست یک شبکه و اتحادیه از گلزارهای شهداء کشورهای محور مقاومت و یک مانیفست و پروتکل در رابطه با زیارت گلزارهای شهدا توسط زائرینی که از دیگر کشورهای اسلامی به زیارت گلزارهای شهداء کشورهای محور مقاومت می روند تهیه و آن را قاعده مند و تقویت کنیم.

وی با بیان اینکه ما می توانیم به واسطه این نشست به امر معرفی شهدای مقاومت در کشورهای همدیگر بپردازیم و در جهت تقویت برداری، اتحاد و همدلی قدم برداریم، تصریح کرد:‌ ما در قالب گفتگوهایی که در این نشست صورت می گیرد می توانیم به دستگاه های حاکمیتی کشورهای خود کمک کنیم تا در جهت پشتیبانی از گلزارهای شهدا نقش بیشتری ایفاء کنند.

تاجیک با اشاره به اینکه در ایران وظیفه رسیدگی به امور آرامستان های عمومی به شهرداری ها و گلزارهای شهدا که در دل آرامستان ها قرار دارند به بنیاد شهید و امور ایثارگران محول شده، افزود:‌ تعاملی که بین شهرداری ها و بنیاد شهید و امور ایثارگران در ایران ایجاد شده یک تجربه است. با این اوصاف ما می توانیم این تجربیات را برای توسعه گلزارهای شهدا در کنار هم قرار بدهیم.

این مسئول با بیان اینکه اگر بستر حضور زائرین در گلزارهای شهدا به خوبی فراهم شود مردم از زیارت شهدا استقبال بیشتری خواهند کرد، اظهار داشت:‌ ما در این نشست می توانیم درباره موضوع ارتقاء و اثربخشی بیشتر گلزارهای شهدا روی مردم تعامل و گفتگو کنیم.

تاجیک به اجرای طرح بهسازی گلزار شهداء بهشت زهرا (س) اشاره کرد و افزود:‌ این طرح با هدف بهسازی، بازسازی، توسعه و مرمت گلزار شهدا در حال اجراست تا بتوانیم از این گنجینه که میراث گذشتگان ماست به درستی محافظ کنیم و آن را برای آیندگان به درستی به ارث بگذاریم.

وی تصریح کرد:‌ نشست مدیران گلزارهای شهداء کشورهای محور مقاومت یک نشست همدلی و برادری برای تقویت گلزارهای شهدا در کشورهای محور مقاومت و از طرفی نشستی برای کسب تجربه و به اشتراک گذاری تجربیات و همچنین افزایش زائرین گلزارهای شهدا خواهد بود.

تاجیک خاطرنشان کرد: غیر از اینکه گلزار شهداء بهشت زهرا (س) با بیش از ۳۰ هزار شهید بزرگترین گلزار شهداء جهان است، آرامستان بهشت زهرا (س) نیز با دفن حدود دو میلیون متوفی در طول ۵۳ سال بزرگترین آرامستان ایران است. به زعم بنده بهشت زهرا (س) به مثابه یک کشور است چون در این مکان مقدس شخصیت هایی همچون امام خمینی بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی، رئیس جمهور و نخست وزیر ایران، رئیس قوه قضائیه، وزراء، نمایندگان مجلس، شهدا، هنرمندان و عموم مردم تدفین شده اند.

این مسئول به تدفین ۴۰۰ شهیده زن در گلزار شهدای بهشت زهرا (س) اشاره کرد و افزود:‌ ما در گلزار شهداء بهشت زهرا (س) مفتخریم که شهدای خانوادگی و چند برادر شهید همچون برادران خالقی پور و شهیدان افراسیابی و همچنین شهدایی از کشورهای مختلف داریم.

تاجیک بیان کرد:‌ همزمان با حضور مدیران گلزارهای شهداء کشورهای مقاومت همایشی روز پنج شنبه با حضور خانواده های معظم شهداء در خانه شهید برگزار می شود و امیدواریم نتایج نشست هایی را که برگزار خواهند شد در این همایش اعلام کنیم.

نخستین روز همایش مدیران گلزار شهدای کشورهای مقاومت در بهشت زهرا (س) چگونه گذشت؟

همچنین علیرضا اکبری مدیر گلزارهای شهدای تهران نیز در این مراسم گفت:‌ بهشت زهرا (س) و گلزار شهدا مدفن حدود ۳۰ هزار شهید شامل شهدای مبارزه با رژیم طاغوت، جنگ تحمیلی، شهدای مدافع حرم و دیگر شهداست که از این تعداد نیز حدود چهار هزار شهید جز شهدای گمنام هستند که همگی در ۱۱ قطعه متبرک گلزار شهدا مدفون هستند.

وی بیان کرد:‌ برخی از مادران شهدا همچون ننه علی مادر شهید قربانعلی رخشانی حدود ۱۷ سال بر سر مزار شهدای خود شبانه روز زندگی کردند. در واقع این مادران شهدا به این نتیجه رسیده اند که هر کاری را با اذن شهید خود انجام دهند.

بهشت زهرا (س) بزرگترین آرامستان ایران و در جوار حرم امام خمینی (ره) در جنوب تهران واقع شده است، فعالیت این آرامگاه رسماً در سال ۱۳۴۹ خورشیدی آغاز و این آرامستان ابتدا ۳۱۴ هکتار وسعت داشت که در سال ۱۳۷۶ بخش شمالی به مساحت ۱۱۰ هکتار و در سال ۱۳۸۷ بخش شرقی به مساحت ۱۶۰ هکتار خریداری و به آن اضافه شد.

بهشت زهرا (س) در حال حاضر یک میلیون و ۹۰۰هزار نفر را در خود جای داده است و روزانه به امور ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر از اموات رسیدگی می کند.

گلزار شهدای بهشت زهرا (س) مدفن ۳۴ هزار شهید گلگون کفن و چهار هزار شهید گمنام هشت سال جنگ تحمیلی، انقلاب و مدافعان حرم است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha