۱۱ مرداد ۱۴۰۲، ۲۲:۰۱
کد خبرنگار: 882
کد خبر: 85187924
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اقدام غرب در هتک حرمت قرآن کریم با مقررات بین‌المللی مغایر است

مسکو- ایرنا- سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو گفت: اقدام غرب در هتک حرمت قرآن کریم مغایر با اعلامیه جهانی حقوق بشر، قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، ارزش‌های مدارا و بردباری مصوب ۱۶ نوامبر ۱۹۹۵ میلادی در مجمع عمومی یونسکو، بند سه ماده ۱۹ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی و بند ۲ ماده ۱۰ کنوانسیون اروپایی حقوق بشر است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این سخنان را کاظم جلالی شامگاه چهارشنبه در نشست «محکومیت اهانت به مقدسات ادیان الهی» که به میزبانی خبرگزاری روسیه امروز در مسکو و با حضور معاون اول اداره دینی مسلمانان روسیه، رئیس انستیتو شرق‌شناسی آکادمی علوم روسیه و دبیر روابط بین ادیان کلیسای ارتدوکس روسیه برگزار شد، بیان کرد.

اقدام غرب در هتک حرمت قرآن کریم با مقررات بین‌المللی مغایر است

سفیر ایران در روسیه خاطرنشان کرد: اقدام به هتک حرمت قرآن کریم از منظر مسلمانان و پیروان دیگر ادیان الهی و از منظر آزادی بیان و موازین حقوق بشر،‌ محکوم است و جنایت بزرگی از غرب محسوب می‌شود.
جلالی، اقدام به آتش زدن قرآن کریم در کشورهای سوئد و دانمارک را اقدامی ننگین و گویای استاندارد دوگانه غرب عنوان کرد و گفت:‌ هتک حرمت کتاب آسمانی مسلمانان در برخی کشورهای غربی به بهانه آزادی بیان، اقدامی بر خلاف موازین حقوق بشر و گامی در راستای نفرت پراکنی در جهان است.
وی تصریح کرد: آتش زدن قرآن کریم و جریحه دار کردن احساسات مسلمانان جهان بر خلاف اصل همزیستی مسالمت آمیز ملت‌ها است.

اقدام غرب در هتک حرمت قرآن کریم با مقررات بین‌المللی مغایر است

سفیر ایران در روسیه خاطرنشان کرد:‌ بنا بر بند ۲ ماده ۲۰ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، هر گونه دعوت به نفرت ملی یا نژادی یا مذهبی که محرک تبعیض یا مخاصمه یا اعمال زور باشد به موجب قانون ممنوع است.
جلالی گفت: این که بسیاری از کشورهای عضو کنوانسیون اروپایی حقوق بشر در برابر اینگونه توهین آشکار به مقدسات اسلامی سکوت کرده‌اند، تأسف برانگیز است.
وی ادامه داد: رفتار دولت‌های سوئد و دانمارک حتی با استانداردهای ادعایی اتحادیه اروپا نیز مغایرت دارد چرا که مطابق حقوق بین‌الملل، نفرت پراکنی علیه ادیان الهی به بهانه آزادی بیان توجیه نمی‌شود.
سفیر ایران در مسکو تصریح کرد: از این که در دنیای مدرن که از آزادی های بشری و حقوق بشر سخن فراوان است،‌ جنایت علیه مقدسات و ادیان الهی را به راحتی نادیده می گیرند، متاسف هستیم.
جلالی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم که در آن منکران این معجزه آسمانی به آوردن یک سوره و حتی یک آیه فراخوانده شده اند، گفت: آتش زدن این کتاب مقدس،‌ یک کار جاهلانه است که بیشتر قرآن را به جهانیان معرفی و ذهن پرسشگر جوانان را متوجه این کتاب آسمانی می‌کند.
وی افزود: این که در غرب، کتاب‌های معمولی که نوشته انسان‌ها است، آتش زده نمی‌شود اما کتابی که کلام الهی و مورد احترام مسلمانان جهان است، آتش زده می‌شود، حاکی از رویکرد ضد دین در غرب است.
سفیر ایران در روسیه در ادامه گفت: برخلاف انتظار غرب که همگام با پیشرفت علم، بشر خود را از معنویت و دین،‌ بی‌نیاز بداند، دین در دنیای معاصر از رشد بسیار زیادی برخوردار است و انسان‌ها احساس نیاز بیشتری به خدا و معنویت پیدا کرده‌اند.
وی با اشاره به تلاش حاکمان کمونیست در روسیه برای زدودن جلوه‌های دینی و معنویت از زندگی مردم این کشور در طی هفت دهه، اظهار داشت: با وجود این تلاش‌ها امروز تعداد کلیسه‌ها،‌ کنیسه‌ها و مساجد در داخل روسیه افزایش یافت و مردم با فرهنگ و تمدن این کشور از ادیان مختلف با نگاه عمیق مبتنی بر مدارا در کنار یکدیگر به خوبی زندگی می‌کنند؛ بنا بر این،‌ نگاهی که می‌گفت که دین افیون توده‌ها است،‌ شکست خورد.
جلالی با اشاره به دیدگاه مبتنی بر لیبرالیسم در غرب گفت: در این نگاه،‌ سرمایه اصالت دارد،‌ نه دین و شکست این دیدگاه روشن و واضح است و در آینده نیز این موضوع بیشتر آشکار خواهد شد.
وی با اشاره به تأکید کتاب آسمانی قرآن و کلام پیامبر گرامی اسلام (ص) بر احترام به همه ادیان الهی، گفت:‌در قرآن کریم بارها و بارها به تعقل و اندیشیدن انسان‌ها تأکید شده است.

اقدام غرب در هتک حرمت قرآن کریم با مقررات بین‌المللی مغایر است

سفیر ایران در روسیه در پاسخ به پرسش یک خبرنگار روس نیز خاطرنشان کرد: هتک حرمت قرآن کریم یکی از نشانه‌های حرکت غرب در مسیر نابسامانی اخلاقی است.
وی با اشاره به اقدام رئیس جمهوری روسیه در تکریم قرآن کریم اهدایی به وی در مسجدی در دربند در جنوب این کشور گفت:‌ این موضوع گواهی بر حرکت روسیه در مسیر اخلاق مداری است.
جلالی در پاسخ به پرسش دیگری درباره پیشنهادهای جمهوری اسلامی ایران در اجلاس برخط و آنلاین وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی گفت: پیشنهادهای مطرح شده از سوی وزیر امور خارجه ایران کاملا عملیاتی است، از جمله اینکه قواعد بین‌المللی که در برخی کشورها رعایت نمی‌شود، مورد توجه این کشورها قرار گیرد و توهین به ادیان الهی از جمله قرآن کریم به عنوان جرم تلقی شود.
وی با استقبال از پیشنهاد کاهش روابط اقتصادی با کشورهای سوئد و دانمارک در جلسه سازمان همکاری اسلامی گفت: اگر یک حرکت جمعی توسط کشورهای اسلامی و کشورهایی که از این عمل ننگین در سوئد و دانمارک ابراز انزجار کرده‌اند، شکل بگیرد، می تواند اقدامی موثر باشد و اینکه اگر کشورهای غربی مانع از تکرار این حرکات توهین آمیز علیه مقدسات نشوند، با مجازات تنبیهی از سوی جهان اسلام مواجه شوند.

این نشست به ابتکار رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه برگزار شد.

اوایل تیرماه ۱۴۰۲ هتک حرمت قرآن کریم و سوزانده شدن کتاب مقدس مسلمانان توسط یک افراطی سوئدی در بیرون مسجد اصلی شهر استکهلم ، موجی از محکومیت را در میان کشورهای مختلف اسلامی و غیر اسلامی به دنبال داشت.
این فرد هتاک در تکرار اقدامات موهن و اسلام ستیزانه خود باری دیگر اواخر تیرماه ۱۴۰۲، نسخه ای از کلام الله مجید را در برابر سفارت عراق در استکهلم لگدکوب کرد.
در اقدام هتاکانه دیگری، یک گروه افراطی و ضد اسلام‌ در دانمارک ۳۱ تیرماه ۱۴۰۲ مقابل سفارت عراق در کپنهاگ در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید. این اقدام تحت حفاظت پلیس دانمارک انجام و باری دیگر تکرار شد.
هتک حرمت به قرآن کریم، موجی از اعتراض در کشورهای اسلامی از جمله کشورمان را در پی داشت و با واکنش قاطع دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران همراه شد.
پیش از این، دومای دولتی، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، ادارات امور دینی مسلمانان و نیز شیعیان این کشور در قالب بیانیه‌ها و اقداماتی، هتک حرمت قرآن کریم را محکوم کرده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha