راهبری جهاد دانشگاهی وظیفه همه است/نیازمند اشاعه فرهنگ جهاد در کشور هستیم

تهران- ایرنا- رئیس جهاد دانشگاهی با تاکید بر اینکه نیازمند اشاعه فرهنگ جهاد در کشور هستیم، گفت: وظیفه همه ما است که نهادی همچون جهاد دانشگاهی را که رهبر معظم انقلاب بارها از عملکرد آن تقدیر کرده است، راهبری کرده و این فرهنگ را اشاعه و گسترش دهیم، چرا که در حال حاضر کشور نیاز حیاتی به چنین فرهنگی دارد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، دکتر حسن مسلمی نائینی در خطبه‌های پیش از نماز جمعه امروز تهران در آستانه چهل و چهارمین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی (۱۶ مرداد) گزارشی از عملکرد این نهاد ارائه داد و گفت: در چهل و چهارمین سالروز تشکیل جهاد دانشگاهی که به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی مولود مبارک انقلاب و جزء معدود رویش‌های اصلی انقلاب است، هستیم. نهادی که از ابتدای فعالیت در سال ۱۳۵۹ همواره مصمم بوده تا با اعتماد به جوانان و تکیه بر مدیریت جهادی الهام گرفته از ایران اسلامی در راه عزت و پیشرفت دانش بنیان کشور قدم بردارد.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند به نظر من جهاد دانشگاهی فقط یک نهاد نیست بلکه یک فرهنگ است. یک سمت گیری و حرکت است. هر چه بتوانیم ما این فرهنگ را در جامعه گسترش دهیم و آن را پایدار و استوار کنیم، کشور را به سمت سربلندی، عزت و استقلال حقیقی بیشتر از پیش برده‌ایم.

رئیس جهاد دانشگاهی تاکید کرد: این نهاد مبدا فرهنگ خودباوری ملی و خط شکنی در علوم جدید و توسعه آن در کشور، فرهنگ اشاعه علم نافع و تحقیقات کاربردی، فرهنگ اعتماد به جوانان، فرهنگ تلفیق علم و ایمان، فرهنگ تلاش جهادگونه، عالمانه و فرهنگ ما می‌توانیم، فرهنگ نوآوری و عزت آفرینی، پویا، شادی آفرین و امید بخش است.

مسلمی گزیده‌ای از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص جهاد دانشگاهی ارائه داد و افزود: ایشان فرموده اند «شما به عنوان جهاد دانشگاهی جزء بهترین مراکزی هستید که می‌توانید در این مسئله تحقیق و علم اهتمام بورزید و احساس مسئولیت کنید که البته می‌کنید. خوشبختانه من شاهد هستم و می‌بینم پیشرفت شما در علم خیلی خوب بوده و دنبال می‌کنید».

وی ادامه داد: رهبری فرمودند «بنده به جهاد دانشگاهی اعتقاد راسخ دارم. از اول تا حالا که ما جهاد دانشگاهی را شناختیم بر اساس دین و تقوا بود و بر این اساس نگهش دارید. جهاد دانشگاهی نهادی است که ما برای آینده علمی کشور به آن امید داریم، به حمدلله آن نهال نورَس و امیدبخش جهاد دانشگاهی امروز به درخت تناور و ثمربخشی تبدیل شده است».

مسلمی خاطرنشان کرد: این بخش کوتاهی از بیانات رهبر فرزانه انقلاب در خصوص جهاد دانشگاهی است که در کتابی با ۷۱ صفحه گردآوری شده است.

رئیس جهاد دانشگاهی در خصوص خدمات گذشته این نهاد نیز تاکید کرد: جهاد دانشگاهی خدمات متعددی داشته است که از جمله ثمرات انسانی آن تربیت دانشمندی عالم و با هوشی سرشار، نخبه‌ای برجسته، مدیری توانا، متعهد، با اخلاص، مومن و محققی خستگی ناپذیر مرحوم دکتر سعید کاظمی آشتیانی موسس و بنیان‌گذار پژوهشگاه رویان است. این پژوهشگاه در ارائه هر چه بهتر خدمات درمان ناباروری به جامعه و دستاوردهای بزرگ و ملی آن نظیر تولید، تکثیر و انجماد نخستین سلول‌های بنیادی جنینی در کشور و تحقیق گسترده در زمینه سلول‌های درمانی بیماری‌های مختلف از قبیل ضایعه قرنیه و عوارض سکته قلبی، راه‌اندازی نخستین بانک خونی بند ناف کشور و پیگیری طرح توسعه نخستین جانوران شبیه سازی شده در خاورمیانه موفق بوده است.

تولد ۵۰ هزار نوزاد در مراکز درمانی جهاد دانشگاهی

مسلمی گفت: بیش از ۵۰ هزار نوزاد در مراکز درمانی جهاد دانشگاهی در سه دهه گذشته متولد شده است که باعث خوشحالی خانواده‌ها و مردم شده است و از شکستن پیوند بسیاری از خانواده‌ها جلوگیری کرده است.

وی همچنین تاکید کرد: سالیانه هزاران زوج خارجی به مراکز مختلف درمانی ناباروری جهاد دانشگاهی در شهرهای مختلف مراجعه می‌کنند و حتی تعداد زیادی از ایرانیان که سال‌ها در خارج از کشور مقیم هستند و همچنین مسلمانان خارجی برای درمان به درمانگاه‌های جهاد دانشگاهی مراجعه می‌کنند.

به گفته رئیس جهاد دانشگاهی پژوهشگاه رویان دارای رتبه‌های ممتاز در جوامع علمی و بین‌المللی بوده و دانشمندان و متخصصان جامعه علمی دنیا اقرار به توانمندی جوانان کشورمان کرده اند. همچنین مرحوم دکتر آشتیانی احیاگر حرکت نو، روشی جهاد گونه و دانش بنیان، مدیریت جهادی، پیگیری خستگی ناپذیر و امیدوار در جهاد دانشگاهی و کشور بود.

رئیس جهاد دانشگاهی همچنین خاطرنشان کرد: وظیفه همه ما است که نهادی همچون جهاد دانشگاهی را که رهبر انقلاب بارها از آن تقدیر کرده است، راهبری کرده و حمایت کنیم و این فرهنگ را اشاعه و گسترش دهیم. چرا که در حال حاضر کشور ما نیاز حیاتی به چنین فرهنگی دارد.

مسلمی یادآور شد: با توجه به هدف اساسی و اولیه جهاد دانشگاهی که اعتماد به جوانان و تکیه بر مدیریت جهادی، تلاش عالمانه و الهام گرفته از ایمان اسلامی بوده تاکنون دستاوردهای برجسته‌ای در حوزه‌های پزشکی، مهندسی، علوم انسانی، علوم پایه و کشاورزی داشته است که همه این دستاوردها امیدآفرین و امیدبخش بوده است و شعار امسال را جهاد دانشگاهی، الگوی پیشرفت، با ایمان و امید و اعتماد به جوانان تعیین کرده است.

اجرای طرح‌های تحقیقاتی بر زمین مانده

رئیس جهاد دانشگاهی ادامه داد: کار اصلی در این نهاد اجرای طرح‌های تحقیقاتی کاربردی دانش بنیان بر زمین مانده است که نیازی از جامعه را در حوزه های مختلف برطرف نموده است علاوه بر این دستاوردهای علمی زیادی مانند مقالات علمی و پژوهشی با رتبه‌های بین‌المللی بر اساس کارهای تحقیقاتی کل نیاز کشور، کتب و ثبت اختراع در سطح ملی و بین‌المللی و مجری کنفرانس‌های علمی و خارجی با حضور دانشمندان از سرتاسر جهان است.

به گفته وی در ابتدای پیروزی انقلاب جهاد دانشگاهی بدون تجربه مشابهی در پیش از انقلاب با نظر امام (ره) و توسط تعدادی از جوانان تحصیلکرده در ۱۶ مرداد سال ۱۳۵۹ تاسیس شد. ایجاد چنین نهاد تحقیقاتی کاربردی در وضعیت تحریم کامل ابتدای انقلاب که دسترسی به علم و فناوری و صنعت نداشتیم و کشورها ما را در تنگنای سختی قرار داده بودند کاری دشوار بود. اما خوشبختانه جهاد دانشگاهی توانست در این تنگنا و تحریم‌ها موفقیت‌های زیادی داشته باشد.

مسلمی افزود: جهاد دانشگاهی در زمان جنگ تحمیلی اقدامات بزرگی را در ساخت تجهیزات نظامی، رمز خوانی، مصاحبه با اسرای جنگی و ارائه اطلاعات آنها به سران نظامی کشور انجام داده است. اعزام نیرو به جبهه چه نیروهای تخصصی در حوزه‌های فنی و پزشکی و چه نیروهای رزمی، طراحی و تجهیز خط تولید موشک کاتیوشا و آرش، طراحی و ساخت مین هوایی، بالن هیدروژنی، پدافند غیر عامل در مقابل نفوذ هواپیماها از ارتفاع پایین، شناسایی سیستم و رمزگشایی دستگاه بیسیم راکال ارتش عراق که از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های بیسیم بود، طراحی و ساخت انواع پناهگاه و سنگر پیش ساخته، طراحی و ساخت بلدوزرهای کنترل از راه دور و برخی دیگر از جمله اقدامات جهاد دانشگاهی است.

تقدیم بیش از ۱۰۰ شهید جهادگر

مسلمی نائینی خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی بیش از ۱۰۰ شهید به انقلاب در زمان جنگ تقدیم کرده است که در ۲۸ دی ماه سال ۱۳۶۵ رژیم بعثی عراق کارگاه جهاد دانشگاهی در دانشگاه تبریز را بمباران کرد و ۲۲ نفر از همکاران ما به شهادت رسیدند.

رئیس جهاد دانشگاهی یادآور شد: حوزه فرهنگی جهاد نیز سبقه طولانی و درخشانی در این نهاد دارد. خبرگزاری‌های دانشجویی، خبرگزاری ایکنا یا خبرگزاری تخصصی قرآنی، مرکز افکارسنجی و ... همه از جمله مجموعه‌های فرهنگی جهاد دانشگاهی است. در واقع این نهاد دارای ۲ دانشگاه بزرگ، ۶ موسسه آموزشی، ۴۰ مرکز علمی و کاربردی و ۱۵۷ مرکز آموزشی کوتاه مدت، عمومی و تخصصی در سراسر کشور است که تحت عنوان عنوان یک شبکه آموزشی جامع در کشور نقش اساسی ایفا می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: جهاد دانشگاهی در دهه ۷۰ کار روی فرستنده‌های رادیویی موج متوسط را آغاز کرد. محدودیت‌های زیادی در آن زمان وجود داشت اما پس از بارها شکست و عدم موفقیت با توکل به خدا و همت و تلاش جهادگران و حمایت یکی از معاونین مرکز صدا و سیمای جمهوری اسلامی این کار با موفقیت انجام شد و در حال حاضر تقریبا کل کشور توسط فرستنده‌های بومی ساخت جهاد دانشگاهی پوشش داده می‌شود. در واقع طراحی و ساخت این فرستنده‌ها توسط جوانان کشور انجام شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha