به گزارش روز یکشنبه ایرنا، پایگاه خبری- تحلیلی «الخلیج آنلاین» در گزارشی از پس رفت روند سازش برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی همزمان با مخالفت های مردمی با آن خبر داد و به علل و عوامل آن پرداخت و نوشت: در شروع سومین سال امضای توافقنامه عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی موسوم به "توافقنامه ابراهیم" با دولت های امارات و بحرین، شواهد بیشتری از شکست این توافقات در جلب نظر مردمی در منطقه خلیج فارس به چشم می خورد.
به نوشته این پایگاه، به نظر می رسد توافقنامه سازش و عادی سازی روابط چند دولت عربی با تلآویو از سپتامبر ۲۰۲۰ از جمله امارات و بحرین از اقبال بسیار اندکی در جامعه این کشورها برخوردار شده و این روند اقبال بسیار اندک هم کاهشی شده و همچنان ادامه دارد.
پایگاه الخلیج آنلاین با اشاره به یک نظرسنجی غربی آورده است: تازه ترین نظرسنجی انستیتوی واشنگتن نشان می دهد که این اقبال میان مردم کشورهای امارات و بحرین به شدت کاهش یافته است، به گونه ای که تنها ۲۷درصد شرکت کنندگان در امارات و ۲۰ درصد در بحرین بر این باورند که این توافق نامه ها ممکن است تاثیرات مثبتی برای منطقه در پی داشته باشد. این در حالی است که (براساس نظرسنجی های غربی) این درصد ها در سال ۲۰۲۰ به ترتیب ۴۷ و ۴۵ درصد بود زیرا آن زمان این توافقنامه ها بخشی از ادعای تشویق رژیم صهیونیستی برای رفتن به سمت حل بحران با فلسطینی ها، تعبیر می شد.
برپایه این گزارش، در عربستان سعودی که برغم فشار آمریکا برای پیوستن به اردوگاه سازش همچون دو همسایه اش، تاکنون اقدام به عادی سازی روابط با تل آویو نکرده نیز میزان اقبال از این گونه توافقنامه ها در جامعه تا نصف کاهش یافته و به ۲۰ درصد رسیده است.
الخلیج آنلاین ادامه داد: کاهش اقبال مردمی از روند سازش با رژیم صهیونیستی میان ملت های خلیج فارس، موضوع تازه ای نیست و از زمان امضای این گونه توافقنامه ها، نظرسنجی های مختلف نشانگر واقعیت دیدگاه ملت ها درباره آن بوده است. به گفته شرحبیل الغریب نویسنده و تحلیلگر فلسطینی و رئیس مجمع گفتگو و سیاست های روابط بینالملل، کاهش اقبال جامعه نشانگر باور نداشتن ملت های عرب به روند سازش است. این امر بویژه در میان ملت های خلیج فارس دیده می شود و آنها مشروعیت چنین توافقاتی را نمی پذیرند چرا که تنها فایده آن را مشروعیت دادن به اشغالگری اسرائیل در مقابل تضییع آرمان فلسطین و نه چیز دیگری می دانند.
الغریب در این خصوص به مصادیقی چون خودداری تماشاگران عرب جام جهانی قطر از مصاحبه با رسانه های رژیم صهیونیستی و نیز اقدام آنان در برافراشتن پرچم فلسطین و فریاد زدن نام فلسطین در متن و حاشیه رخدادهای جام جهانی اشاره کرد.
به گفته وی، ملت های عرب بخصوص در کشورهای عرب خلیج فارس به اهداف و مطامع رژیم صهیونیستی از روند سازش واقف هستند و آن را یک غده سرطانی در منطقه می دانند و به همین دلیل با عادی سازی روابط کشورهایشان با تل آویو مخالفت می کنند.
الغریب در این خصوص همچنین به حمایت گسترده مردمی از خانم "می بنت محمد آل خلیفه" رئیس سازمان آثار تاریخی و فرهنگی بحرین در پی مخالفتش با دست دادن با سفیر رژیم صهیونیستی و نیز مخالفت با انتشار هر گونه عکس از مجلس عزایی که با حضور این سفیر صهیونیست در منزل سفیر آمریکا برگزار شده بود، اشاره کرد.
وی افزود: هر چند دولت بحرین پس از این رفتار، خانم می را از کار برکنار کرد اما حمایت گسترده مردمی و ترند شدن هشتگ،"می متشکرم"، نشانگر همبستگی مردمی با این اقدام بود، به گونه ای که جنبش حماس اعلام کرد که رفتار خانم می در واقع نماد موضع حقیقی ملت بحرین در قبال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است. همزمان شاهد حمایت های گسترده از این اقدام در میان کاربران کشورهای مختلف خلیج فارس نیز بودیم.
به گفته وی، جنبه دیگری از شکست روند سازش، ناکام ماندن رژیم اسرائیل در زمینه جذب گردشگران عرب حوزه خلیج فارس است. برغم توقعات تل آویو از توافقنامه های حوزه گردشگری با امارات و بحرین، آمارها نشان از عدم استقبال مردمان این دو کشور از این امر دارد؛ به گونه ای که خبرگزاری آسوشیتدپرس ژانویه گذشته به نقل از منابع صهیونیستی خبر داد که برغم گذشت دو سال از توافقنامه سازش موسوم به "ابراهیم"، تبلیغات حوزه گردشگری رژیم اسرائیل برای جذب گردشگران اماراتی و بحرینی با شکست مواجه شده است.
بر اساس این گزارش، همین عدم استقبال موجب شکست اهداف مورد نظر تل آویو شده است؛ به گونه ای که از زمان پایان محدودیت های کرونایی، شاهد سفر بیش از دو میلیون نفر از سرزمین های اشغالی به امارات بودیم اما در مقابل تنها یک هزار و ۶۰۰ شهروند اماراتی برای گردشگری به سرزمین های اشغالی رفتند.
وزارت ذیربط در امر گردشگری رژیم صهیونیستی همچنین اعلام کرد که آماری از تعداد گردشگران بحرینی ندارد؛ هر چند "تعدادشان بشدت کم" است.
رئیس مجمع گفتگو و سیاست های روابط بینالملل افزود: پیامدهای مربوط به عادی سازی روابط این دو کشور عربی با رژیم صهیونیستی، از همان زمان قابل پیش بینی بود و به خودی خود نشانگر آن است که برغم اقدامات سازشکارانه برخی سران عرب، اهتمام و همدلی ویژه ای در میان ملت های عربی با آرمان فلسطین، مساله قدس و حمایت از ملت فلسطین وجود دارد.
الغریب گفت: این امر از سوی دیگر نشانگر شکست سیاست های اسرائیل بویژه در زمینه عادی سازی روابط با کشورهای عربی است که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر کنونی رژیم اسرائیل به آن افتخار می کرد و قول گسترش آن را داده بود.
وی اضافه کرد: باید از این پیامدها برای حمایت هر چه بیشتر از آرمان فلسطین استفاده کنیم و اجازه ندهیم خوانش اسرائیل در میان افکار ملت های عربی رسوخ کند.
الغریب افزود که درحالی که رژیم صهیونیستی در انتظار نزدیک شدن عربستان به خودش بود، ریاض با نزدیک کردن روابط خود به ایران، منطقه را شگفت زده کرد. این رخداد، ضربه بزرگی به محافلی در رژیم صهیونیستی زد که روی چرخش عربستان سعودی به تل آویو و افتادن ریاض در مسیر عادی سازی با این رژیم، حساب باز کرده بودند.
وی در پایان تاکید کرد که رژیم اشغالگر قدس هم اکنون در بحران سیاسی هم در حوزه داخلی و هم حوزه خارجی گرفتار شده است و دنبال آن است که کوچکترین موفقیتی را در زمینه عادی سازی رقم بزند تا مدعی شود که روند سازش همچنان برقرار است و حتی امکان پیشرفت دارد اما این امر با حقیقت و واقعیت های جاری سازگاری ندارد.
نظر شما