عبدالله کرد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه فرهنگ هر قوم و منطقهای، تا حد زیادی با خوراک و غذاهای آن منطقه گرهخورده است، بیان کرد: امروزه با پیشرفت جوامع بشری و استفاده از انواع گوناگون غذاها در زندگی روزمره استفاده از غذای مُشوک (ماش محلی) روبه فراموشی است و مردم به فکر استفاده از غذاهای جدید در مکانهای زیست خود هستند.
وی افزود: کنارگذاشتن سنتها و آدابورسوم باعث شده بسیاری از عادات مردم روبه فراموشی سپرده شود هرچند در شهرستان میرجاوه به دلیل وجود جوامع روستایی و عشایری و داشتن کشاورزی، کاشت مُشوک در خانوادهها جایگاه خاصی دارد؛ اما هجمه تبلیغاتی و تأثیرپذیری از برخی عادتهای زندگی شهری باعث شده مردم برای تهیه غذاهای آماده و آسان بیشتر تلاش کنند به همین دلیل باید به آداب و رسوم و استفاده از غذای محلی بورک مُشوک توجه بیشتری کرد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی میرجاوه ادامه داد: در این زمینه اقدامات لازم برای ثبت این غذای محلی در فهرست میراثفرهنگی ناملموس کشور انجام شد چرا که ماده غذایی ارزشمندی بوده و خواص بینظیری برای سلامت بدن و پوست دارد.
وی گفت: تهیه بروشور طرز تهیه غذای محلی مُشوک و عرضه به مسافران و گردشگران ورودی منطقه و یا مستندسازی و ساخت فیلم از مراحل تهیه غذای محلی بورک مُشوک بهوسیله صداوسیمای استانی منجر به ترغیب مردم به استفاده از این نوع خوراکی سالم و مقوی خواهد شد.
گفتنی است فرهنگ غذا در سیستان و بلوچستان تنوع و گستردگی بینظیری دارد بهگونهای که ۳۱ غذای محلی در فهرست آثار ناملموس کشور قرار گرفته و فرصت مطلوبی را برای معرفی این میراث ناملموس به گردشگران داخلی و خارجی فراهم کرده است.
زاهدان- ایرنا- رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی میرجاوه گفت: غذای محلی بورک مشوک (ماش محلی) در فهرست میراثفرهنگی ناملموس کشور ثبت ملی شد.
اخبار مرتبط
-
کارگروه حفظ و پاسداری از میراث ناملموس در استان اردبیل تشکیل میشود
اردبیل_ایرنا_معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت:با…
-
جشنواره غذاهای محلی و صنایع دستی در سراوان برگزار شد
زاهدان- ایرنا- رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سراوان گفت: جشنواره غذاهای محلی…
-
ثبت ۳۱ غذای محلی سیستان و بلوچستان در فهرست آثار ناملموس کشور
غذاهای محلی ظرفیتی برای تنوع بخشی به جاذبههای گردشگری
زاهدان- ایرنا- تنوع و گستردگی بینظیر فرهنگ غذا در سیستان و بلوچستان باعث شد تا ۳۱ نمونه غذای…
-
«قروت» ثبت ملی شد
بیرجند - ایرنا - مسئول حوزه پژوهش اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی…
-
هشت اثر ناملموس سیستان و بلوچستان ثبت ملی شد
زاهدان- ایرنا- معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان گفت: هشت اثر این…
نظر شما