۱۷ مرداد ۱۴۰۲، ۶:۵۷
کد خبر: 85192036
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پیکارجویانی با سلاح قلم

۱۷ مرداد ۱۴۰۲، ۶:۵۷
کد خبر: 85192036
پیکارجویانی با سلاح قلم

مشهد- ایرنا- امروز رسانه‌ها با تبدیل شدن به مهم‌ترین سلاح دنیای ارتباطات، به عنوان قدرت بلامنازع در جنگ نرم شناخته می‌شوند و در این عرصه خبرنگاران، در حکم سربازان و گردانندگان این نبرد ایفای نقش می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مهمترین نقش خبرنگاران، تشخیص حق و تلاش برای تبیین آن نزد افکار و اذهان عمومی است تا موجب تعالی و رشد نظام باورهای آحاد جامعه شود. در واقع خبرنگار، در حکمرانی جدید،‌ مهمترین جایگاه را بر عهده دارد و طرحی نو را در عرصه ارتباطات روایت می کند.

این روایت، گاه با بیان رویش‌ها، ظرفیت‌ها، دستاوردها و فرصت‌ها محقق می‌شود و گاه در مطالبه‌گری و تلاش برای حل مشکلات رخ می نماید.

خبرنگاران کمتر تحت تاثیر فضاسازی‌ها قرار می‌گیرند

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی روز گذشته در جمع خبرنگاران به جایگاه ویژه خبرنگاران در عرصه فرهنگی و اجتماعی پرداخت و گفت: خبرنگاران کمتر از فضاسازی دشمن تاثیر می‌پذیرند و چون عمدتا شناخت بهتری از واقعیت ها دارند، تحت تاثیر تبلیغات دشمنان قرار نمی‌گیرند.

آیت الله سیداحمد علم الهدی افزود: زاویه دید خبرنگاران گسترده است، بر همین اساس تحلیل سیاسی این قشر باید بیشتر مورد توجه مسوولان قرار گیرد و نگاه ویژه ای به آن شود.

وی با بیان اینکه دشمن علاوه بر فضاسازی، ارزش‌گذاری نیز می کند، بیان کرد: دشمن به گونه‌ای کار می‌کند که جای ارزش و ضد ارزش عوض می‌شود و اکنون که درگیر جنگ ترکیبی هستیم خبرنگار خبره باید بر این موضوعات تسلط داشته باشد.

امام جمعه مشهد با بیان اینکه دشمن در همه عرصه ها با تمام وجود وارد میدان شده است، افزود: شرایط و نوع دفاع در این جنگ تمام عیار بسیار مهم است و در این عرصه رسانه حرف اول را می‌زند، باید دقت کنیم که خبر رسانه، تهیه خوراک و تغذیه دشمن به منظور سرکوب جریان ارزشی نباشد.

آیت الله علم الهدی ادامه داد: خبررسانی نباید به گونه ای باشد که در جامعه ایجاد التهاب و نگرانی کند. باید توجه کنیم که مطالبه گری همراه با کمک رسانی برای حل مشکل باشد.

خبرنگاری، سریع در مسیر تغییر

پیکارجویانی با سلاح قلم

یک خبرنگار و کارشناس امور خبری نیز در خصوص نقش خبرنگار در روزگار کنونی عنوان کرد: رسانه در دوره فعلی نسبت به گذشته تغییر بسیاری داشته است و آنچه که باید به آن توجه شود، تغییر نگرش خبرنگاران نسبت به موضوع و یا رسانه در پوشش اخبار است.

مصطفی قطبی تصریح کرد: در گذشته که تبادل اطلاعات از میان سخنان روزمره مردم به دیگران منتقل می‌شد، وقوع رخداد عمدتا با حواشی تفسیری و نظرات شخصی افراد همراه بود.

وی ادامه داد: با شکل گیری ماشین چاپ و انتشار اولین نوشتارها، بیشتر مخاطبان با برخی رویدادها که قرار است در روزهای آینده وقوع پیدا کند، مواجه بودند و نقش خبرنگار نیز در پیگیری و جمع آوری این گونه اطلاعات تعریف می‌شد.

این کارشناس خبر تصریح کرد: در زمان جنگ جهانی، همه مردم منتظر شنیدن آخرین اخبار مربوط به جنگ بودند و خبرنگاران دوشادوش سربازان در جبهه ها حضور داشتند و با تلگراف سعی در انتقال آخرین اطلاعات برای روزنامه های خود داشتند.

قطبی خاطرنشان کرد: زمان گذشت و گذشت و خبر از عرصه کاغذ به فضای وب تغییر مکان داد تا فاصله زمانی بین وقوع رخداد تا انتشار آن کاهش یابد و این موضوع موجب شد تا اطلاعات دیگری در فضای وب به خبر اضافه شود.

وی عنوان کرد: تغییرات بسیار در عرصه فناوری اطلاعات (IT) موجب شد تا امکان نقش آفرینی در این میدان در اختیار نسل‌های جدید تلفن همراه قرار گیرد و برخی از برنامه های هوشمند بر روی این گوشی ها قابلیت اجرا پیدا کند و این موضوع توانست هر شهروند را به یک خبرنگار تبدیل کند تا آنان نیز در تهیه و انتشار اخبار سهیم باشند.

این کارشناس خبر اظهار داشت: ماندگاری خبرنگاران در این عرصه به عشق، علاقه و حس کنجکاوی آنان بستگی دارد و با این نگاه آنان می توانند دست به خلق آثار منحصر به فردی برای مخاطبان جدید بزنند.

خبرنگار و رشد اندیشه های جامعه

مسوول سازمان بسیج رسانه خراسان رضوی نیز در این خصوص به خبرنگار ایرنا عنوان کرد: پشتوانه و حاصل قلم، اندیشه است و خبرنگار، رسالتی و خبرنگاری معنایی جز رشد اندیشه‌ای جامعه ندارد.

مهدی شاد تصریح کرد: خبرنگار با حضور در قلب اتفاقات جامعه و خبررسانی صحیح، می تواند به صورت حرفه ای در مقابل تهاجم فرهنگی بیگانگان به کشورش هوشیار باشد.

وی ادامه داد: اکنون که در عصر ارتباطات زندگی می کنیم، مهم ترین رسالت خبرنگار آگاه بودن و حضور فعال در سطح جامعه است. رسانه به عنوان ابزاری برای حمایت از شهروندان و محافظت از آنان در برابر آثار منفی رسانه های جمعی بیگانه است که چهارچوبی به منظور دسترسی، تحلیل، ارزیابی و خلق پیام ها به اشکال مختلف از چاپ گرفته تا اینترنت فراهم می کند.

مسوول سازمان بسیج رسانه خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در واقع نوشته های خبرنگار، طلوع حقیقت و بیان دردهای کسانی است که نمی توانند بگویند و فریادشان بی صداست.

شاد خاطرنشان کرد: خبرنگاری که سواد رسانه ای دارد، ماهیت نقش ها و عملکردهای رسانه ها و تامین کنندگان اطلاعات را در جامعه درک می کند و می تواند تغییرات مثبتی بر سبک زندگی افراد داشته باشد.

پیکارجویانی با سلاح قلم

خبرنگاری از جمله شغل هایی است که عامل آن با ابزار «خبر» و «قلم» می کوشد تا محصولی پر از اندیشه، تفکر، تذکر و تامل را برداشت کند، خبرنگار مشکلات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را پیگیری می کند و خود را برای انتشار آن مسوول می داند و تا زمانی که صدا و خواسته های مردم را به گوش مسوولان نرساند، آرام نمی نشیند حتی اگر در این راه مواخذه، تنبیه یا کشته شود.

این در حالی است که خبرنگار آن قدر که در زمینه پرداختن به امور جامعه و مطالبه‌گری به عنوان واسط میان مردم و مسوولان جانفشانی می کند، در مورد خواسته های خود مطالبه‌گری نمی‌کند و همواره با درآمدی اندک روزگار می گذراند.

بر عکس عمده مشاغل، که در آنها عهد و قراردادهای کاری بر اساس چیدمان حقوقی شکل می گیرد، فعالیت در حوزه خبر و خبرنگاری، نه تنها حقوق و دستمزد خاصی ندارد بلکه وقت و بی وقت، سرما و گرما، کوه و دشت و بیابان و زمین و هوا نمی شناسد بر همین اساس، چنین حرفه ای فردی را می طلبد که سراپا عشق و استعداد باشد و بی باکی و استقامتی دوچندان در خود داشته باشد.

امیدواریم روز خبرنگار مناسبتی شود تا علاوه بر شناخت دقیق جایگاه این عنصر پرتلاش جامعه، مشکلات آنان نیز در حد مقدور رصد و برطرف شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha