احمدوند: اولویت وزارت ارشاد ارائه تسهیلات به شهرهای دوستدار کتاب است

تهران- ایرنا- به گفته معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اولویت این وزارتخانه برای ارائه تسهیلات، شهرهایی هستند که به عنوان شهر دوستدار کتاب انتخاب می‌شوند.

به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، نشست خبری شهرهای راه‌یافته مرحله نهایی هشتمین دوره پایتخت کتاب ایران دوشنبه ۱۶ مرداد در سالن غدیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. در این نشست یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اسماعیل جانعلی‌پور مدیرکل اداره مجامع و تشکل‌های فرهنگی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی و علیرضا نوری‌زاده معاون دفتر مجامع و تشکل‌های فرهنگی حضور داشتند.

یاسر احمدوند با اعلام اینکه بیش از ۱۰۰ شهر وارد رقابت در هشتمین دوره پایتخت کتاب ایران شدند، گفت: بعد از بررسی مدارک ارائه شده، ۷۶ شهر مدارک کامل را ارائه داده بودند و از میان آنها ۱۲ شهر به مرحله نهایی رسیدند.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در هشتمین دوره پایتخت کتاب ایران از ۲۴ استان، شهرهای متقاضی وجود داشته است، ادامه داد: این مساله نشان دهنده اهمیت کتاب در شهرهای مختلف است. همچنین در ۲۴ مرداد در مجموعه فرهنگی برج آزادی رقابت نهایی میان ۱۲ شهر آغاز خواهدشد و در شهریور ۱۴۰۲ پایتخت کتاب ایران معرفی می‌شود.

او ادامه داد: در این دوره تلاش شده به برنامه‌های متعدد شهرها توجه شود، همچنین امکاناتی که مسئولان در شهرها می‌توانستند به خدمت این فعالیت بگیرند باید در تدارک و پشتیبانی برنامه‌ها مورد استفاده قرار بگیرد. از دیگر موارد مورد توجه استفاده از ظرفیت‌های مردمی به صورت مناسب است.

احمدوند: اولویت وزارت ارشاد ارائه تسهیلات به شهرهای دوستدار کتاب است

جامعیت فعالیت‌ها از بهره‌مندی اقشار شاخص مهم داوری است

احمدوند درباره اقداماتی که در ۱۲ شهر که به مرحله نهایی هشتمین دوره پایتخت کتاب ایران رسیدند، توضیح داد: در این ۱۲ شهر از امکانات استفاده و توان مردمی و از ساکنان اهل فکر و اندیشه برای این کار فراخوانده شده است، امیدوارم مرحله جدیدی در طی روزهای آینده انجام شود و فعال‌های هر شهر اقدامات خود را تکمیل کنند و از ظرفیت‌ها به شکل حداکثری استفاده کنند.

زندانیان، کودکان برای بهره‌مندی از برنامه‌ها مورد توجه فعالان باشند

به گفته معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شاخص‌های مهم برای داوری، جامعیت فعالیت‌ها از بهره‌مندی اقشار برای برنامه‌ها در حوزه‌های کتاب است. مانند اینکه زندانیان، کودکان برای بهره‌مندی از برنامه‌ها مورد توجه فعالان باشند.

او ادامه داد: بهره‌مندی از ظرفیت خیرین، استفاده از ظرفیت رسانه‌ها برای ترویج کتابخوانی، توجه به ظرفیت سازمان‌ها و نهادها، بهره‌گیری از توان فناوری نو و شرکت‌های فعال در زمینه‌ها همه در این رقابت تاثیرگذار هستند. توجه به ویژگی‌های قومی، محلی و اقلیمی، ضمانت اجرایی برای طرح‌های مختلفی که اجرا می‌شود، همگرایی از مدیران استانی و شهری برای پایتخت کتاب از دیگر موارد رقابت است.

شهرها باید تلاش کنند که دوستدار کتاب شوند

احمدوند با بیان اینکه بعد از اعلام اسامی شهرها، ارزیابی میدانی توسط دبیرخانه صورت خواهد گرفت، افزود: بر اساس طرح‌ها، پایتخت کتاب انتخاب خواهدشد، باید توجه داشت شهرهای دوستدار کتاب از امکانات ویژه برخوردار خواهند بود. اولویت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ارائه تسهیلات در شهرهای مختلف، با شهرهایی است که به عنوان شهر دوستدار کتاب انتخاب می‌شوند.

شهرهای دوستدار کتاب از امکانات ویژه برخوردار خواهند بود

به گفته معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مهم‌تر از افزایش بودجه، استفاده فعالان شهرها از امکانات شهرها است. شهرها باید تلاش کنند که دوستدار کتاب شوند و شهری واجد این صفت می‌شود که بتواند به صورت حداکثری اقدام کند. این روند به معنی مطالبه بیشتر از دولت نیست و نشان دهنده این است که از امکانات مردمی، ملی و دولتی برای افزایش ظرفیت استفاده کنند، دولت هم تلاش می‌کند که امکاناتی در اختیار فعالان بگذارد.

عدالت در میان شهرها برقرار شده است

اسماعیل جانعلی‌پور درباره فعالیت‌هایی که در این دوره انجام شده است گفت: تغییراتی در این رویداد انجام شده است، در دی‌ماه سال ۱۴۰۱ با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از پوستر هشتمین دوره پایتخت کتاب ایران رونمایی و بیش از ۷ ماه پیش این رویداد آغاز شد. در این دوره ۱۰۵ شهر شرکت کردند و در نتیجه داوری به کاندیداهای نهایی رسیدیم، فرآیند ناظر بر دو ظرفیت شهرها است، یکی کارنامه و فعالیت پیشین شهرها و دوم، ایده‌ها و برنامه‌های پیش روی این شهرها مورد توجه قرار می‌گیرد.

در این دوره میزان توجه به شهرهای برخوردار، نیمه‌برخوردار و کم‌برخوردار با در نظر گرفتن شرایط هر شهر عادلانه شده است

مدیرکل اداره مجامع و تشکل‌های فرهنگی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام اینکه مکاتبات اداری برای بازدید میدانی از شهرهای دوستدار کتاب انجام شده است، ادامه داد: گروه‌های ناظر برای بازدید میدانی و ارزیابی ظرفیت‌های شهرها می‌رود، این گروه از دو منظر ارزیابی دانایی و بررسی و امکان‌سنجی و احیای نیازها است.

او با بیان اینکه ایجاد شبکه برای شهرها و روستاهای دوستدار کتاب در حال انجام است، افزود: این شبکه بیشتر در میان روستاها معنا پیدا می‌کند، زیرا تعداد روستاها از شهرهای دوستدار کتاب بیشتر است. در این دوره میزان توجه به شهرهای برخوردار، نیمه‌برخوردار و کم‌برخوردار با در نظر گرفتن شرایط هر شهر عادلانه شده است.

جانعلی‌پور ادامه داد: در این دوره تمامی آثار از طریق سامانه ارسال شده است، این در حالی است که در دوره‌های قبل برخی از شهرها یک لوح فشرده و گزارش چند برگی می‌فرستادند.

در این نشست، از استان اصفهان، شهرهای شاهین‌شهر، میمه و اصفهان، از البرز، شهر کرج، از آذربایجان غربی، شهر ارومیه، از خراسان‌رضوی، سبزوار، از استان سمنان، شهر سمنان، از استان فارس شهر اوز و صدرا، از قزوین شهر قزوین، از کرمان شمالی شهر رابر، از گیلان شهر فومن، از مازندران شهر آمل به عنوان شهرهای دوستدار کتاب در هشتمین دوره این رویداد معرفی شدند.

معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طرح انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران را با هدف توسعه عدالت فرهنگی و ترویج کتابخوانی از طریف حمایت از برنامه‌ها و پیشنهادهای نو و ابتکاری، اثربخش و پایدار برگزار می‌کند. پایتخت کتاب ایران عنوانی است که هر سال به عنوان یک شهر شرکت کننده که بر اساس نظر هیات انتخاب، بهترین برنامه را برای ترویج کتابخوانی ارائه کرده باشند، اعطا می‌شود.

در هفت دوره پیشین این طرح، به ترتیب شهرهای اهواز در سال ۱۳۹۴، نیشابور در سال ۱۳۹۵، بوشهر در سال ۱۳۹۶، کاشان در سال ۱۳۹۷، یزد در سال ۱۳۹۸، شیراز در سال ۱۳۹۹ و سنندج در سال ۱۴۰۰ توانستند عنوان پایتخت کتاب را کسب کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha