علی اشتری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این بویه های شمالی و غربی از نوع کاردینال (Cardinal buoy) با رنگ سازه و چراغ سفید تا فاصله پنج مایل دریایی برای شناورهای صیادی عبوری قابل دیدن است.
وی ادامه داد: به علت وجود نقاط کم عمق در برخی از قسمت های دهانه ورودی اسکله منطقه باسعیدو جزیره قشم این بویه ها برای رفت و آمد ایمن شناورهای سبک و صیادی کار گذاری شده است.
مدیر بنادر و دریانوردی شهرستان قشم با تشریح کارکرد بویه کاردینال شمالی گفت: در این بویه نوک مخروط ها به سمت بالا و قسمت سیاه بالای قسمت زرد قرار دارد و ریتم فلاش چراغ آن در شب به صورت پیوسته و بدون مکث (درنگ) است.
اشتری با اشاره به مشخصات بویه کاردینال غربی نیز افزود: در این بویه نوک مخروط ها به سمت داخل و روبروی هم است و قسمت سیاه بین دو قسمت زرد رنگ قرار دارد و ریتم فلاش چراغ در شب به صورت ۹ فلاش متوالی، سپس مکث (ایست) و بعد تکرار همین روال انجام می شود.
وی توضیح داد: نصب این بویه های کاردینال شمالی و غربی با تلاش ۳۲۰ نفر/ ساعت از تیم علائم کمک ناوبری و کارشناسان دریایی اداره کل بنادر ودریانوردی استان هرمزگان (اداره ایمنی و حفاظت دریایی) با عنایت به عوارض و مناطق کم عمق در قسمت غربی جزیره قشم (منطقه باسعیدو) و درخواست های پشت سرهم جامعه محلی و دریانوردی این جزیره و انجام چندین مرحله بازدید میدانی با همراهی صیادان و دریانوردان بومی منطقه و بررسی های نقشه های دریانوردی به وسیله شناور بویه گذار «حجاز» و «مراد یک» در ۲ روز انجام شده است.
بویه از جمله ابزارهای کمک ناوبری است که برای علامت گذاری کانال ها، نقاط مبنای مهم، نزدیکی به بندرگاه، خطرها، کشتی های غرق شده و مناطق با اهمیت ویژه به کار میرود.
این وسیله برای علامتگذاری خطوط عبور و مرور در گذرگاههای آبی باریک و پرازدحام که مشمول مقررات عبور و مرور هستند، استفاده میشود.
شهرستان قشم ۱۹ اسکله مسافری، تجاری و گردشگری دارد.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما