۱۸ مرداد ۱۴۰۲، ۸:۴۹
کد خبرنگار: 998
کد خبر: 85192895
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بافت تاریخی بیرجند در حال مرمت است

۱۸ مرداد ۱۴۰۲، ۸:۴۹
کد خبر: 85192895
بافت تاریخی بیرجند در حال مرمت است

بیرجند - ایرنا - رئیس اداره‌ میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان بیرجند گفت: مرمت بافت تاریخی شهر بیرجند با اعتبار ۵۰ میلیارد ریال از اعتبارات سال گذشته در دست اجراست و محله پایین‌دِه در مرحله بهسازی قرار دارد.

محمدعلی جنتی‌فر روز چهارشنبه در گفت و گو خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برنامه و فعالیت مرمت بافت تاریخی بیرجند و ساماندهی آن به‌ صورت مستمر و سالانه ادامه دارد.

وی ادامه داد: همچنین مرمت باغ رحیم‌آباد بیرجند با اعتبار ۴۰ میلیارد ریال، باغ اکبریه با سه میلیارد ریال، ارگ کلاه فرنگی با ۵۵ میلیارد ریال، حسینیه کبابی با ۲ میلیارد ریال، خانه تاریخی خواصی با ۲ میلیارد ریال و مسجد چهار درخت با ۲ میلیارد و ۴۱۰ میلیون ریال در دست اقدام است.

رئیس اداره‌ میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی بیرجند با بیان اینکه مرمت موزه بزرگ خراسان جنوبی با اعتبار ۱۰ میلیارد ریال امسال آغاز می شود و نقشه آن در دست تهیه است اظهار کرد: مرمت موزه‌های خصوصی عروسک و لباس و منسوجات سنتی هر کدام با اعتبار ۸۰۰ میلیارد ریال در برنامه سال جاری قرار دارد.

وی مجموع اعتبار مرمت بناهای تاریخی شاخص این شهرستان را در سال گذشته ۱۴۰ میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: با توجه به محدودیت ها و شرایط ویژه‌ای که وجود داشته اعتبارات خوبی از محل سفر رئیس جمهور، استاندار و اعتبارات ملی و استانی برای مرمت بناهای میراث فرهنگی این شهرستان تخصیص داده شده است.

جنتی‌فر افزود: در حال حاضر ۴۵ هکتار بافت تاریخی، حدود ۱۰۰ بنای تاریخی ثبت شده در آثار ملی و حدود ۲۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده در این شهرستان وجود دارد.

وی از اتمام مرمت و احیای سر درِ خانه تاریخی خورشیدزاده در بیرجند با همکاری مالک خانه و نظارت فنی میراث فرهنگی خبر داد.

رئیس اداره‌ میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی بیرجند یادآور شد: مرمت و احیای خانه خورشیدزاده تاریخی نمونه بسیار عالی از مشارکت مالکین در احیای نمادهای اصیل و تاریخی بافت تاریخی بیرجند و ایجاد انگیزه و تشویق مردم برای بازگرد به هویت فراموش شده است.

وی افزود: یکی از اهداف، سیاست‌ها و راهبردهای اداره‌ میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان بیرجند، حفظ، احیا و اجرای عناصر هویت بخش در بافت تاریخی است که بدون مشارکت اهالی و ساکنین محدوده بافت تاریخی اماکن‌پذیر نیست.

جنتی‌فر بیان کرد: خانه تاریخی خورشیدزاده متعلق به دوره قاجار در خیابان شهید منتظری بیرجند واقع شده که به دلیل فرسودگی و بارش باران تخریب شده بود و با همکاری مالک جدید مطابق با طرح اولیه و مستندسازی تهیه شده، مرمت و احیا شده است.

وی گفت: بافت‌های تاریخی با ابنیه، نشانه‌ها و خاطرات خود در میان نسل‌ها انتقال داده و در حافظه جمعی افراد ابدی می‌شود و اگر شهری فاقد حافظه تاریخی باشد نمی‌توان گفت که آن شهر با هویت است.

رئیس اداره‌ میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی بیرجند با اشاره به اینکه عناصر هویت‌بخش در شهرها نماها، کوچه‌ها، ساباط‌ها، محلات هستند یادآور شد: مجموعه‌ای از این عناصر هویت بافت قدیم و جدید شهرها را می‌سازند.

وی با بیان اینکه شهرها و فضاهای شهری گذشته از استقلال، شخصیت و هویت ویژه‌ای برخوردار بوده‌اند گفت: فاصله گرفتن از خاطره‌ها، تخریب عناصر شهری در بافت‌های تاریخی، مهجور ماندن نشانه‌های تاریخی همه و همه هویت در بافت‌های تاریخی را به کمرنگی و در نهایت بی‌هویتی هدایت می‌کند.

وی افزود: بافت تاریخی بیرجند بواسطه قدمت دیرینه خود و اهمیت تاریخی که در دوره‌های مختلف کسب کرده همواره از هویت بالایی برخوردار است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha