۱۷ مرداد ۱۴۰۲، ۱۴:۳۳
کد خبرنگار: 1163
کد خبر: 85192991
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رشد فرزندآوری در گرو تغییر نگاه جامعه

۱۷ مرداد ۱۴۰۲، ۱۴:۳۳
کد خبر: 85192991
رشد فرزندآوری در گرو تغییر نگاه جامعه

سنندج-ایرنا- از سال‌های نه چندان دور تاکنون روند تک فرزندی و عدم تمایل برخی از زوج‌های جوان به فرزندآوری در جامعه به یک رفتار تبدیل شده و همین امر کشور ما را به سمت پیری جمعیت درسال‌های آینده سوق می دهد.

به گزارش ایرنا، افزایش جمعیت سالمندی و کاهش نیروی جوان در کشور هشداری جدی برای سوق دادن جمعیت به سمت پیری است که عواقب متعددی به دنبال دارد و کارشناسان معتقدند این روند از عوامل مختلفی از جمله شرایط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سبک زندگی تاثیر پذیرفته است.

این بحران در بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه، افزایش یافته و بسیاری از دولت‌ها برای حل آن از سیاست‌های تشویقی فرزندآوری استفاده می‌کنند و در کشور ما نیز دولت سیزدهم توجه به جوانی جمعیت و ایجاد سیاست‌های تشویقی را در این راستا به عنوان مهمترین رویکرد خود قرار داده است، ضمن اینکه قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در جلسه ۲۴ مهرماه ۱۴۰۰ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.

اما بسیاری از کارشناسان و جامعه شناسان براین عقیده هستند که نتیجه بخش بودن این سیاست ها در گرو فراهم شدن وضعیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و تغییر نگاه جامعه به افزایش جمعیت و فرزندآوری بوده و این مهم نیز نیازمند برنامه‌ریزی‌های صحیح و اصولی است.

براین اساس و در راستای افزایش جمعیت و رشد فرزندآوری در جامعه قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در استان‌های مختلف کشور از جمله استان کردستان و با عضویت نمایندگانی از دستگاه‌های مختلف تشکیل شده است.

جلسه ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت استان کردستان روز سه شنبه با حضور اعضای ستاد در سنندج برگزار شد.

لزوم تبلیغات اثر گذار در سطح شهرها

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان در این جلسه اظهار کرد: جمعیت موضوعی مهم، راهبردی و استراتژیک است، بنابراین جلسات مربوط به حوزه جوانی جمعیت باید کاربردی باشد و مسئولان به مسئولیتی که در این قرارگاه دارند اهمیت داده و مصوبات آن را تا تحقق موضوع پیگیری کنند.

رشد فرزندآوری در گرو تغییر نگاه جامعه

مهدی رمضانی افزود: در مجموعه شهرداری سنندج اقدامات خوبی در این حوزه انجام شده اما کفایت نمی‌کند و مشاهدات نشان می‌دهد به اندازه کافی در زمینه‌ جوانی جمعیت تبلیغ و جملات تاثیر گذار در سطح شهر دیده نمی‌شود، در حالیکه باید حداقل ۳۰ درصد تابلوها و تبلیغات سطح شهر به این موضوع اختصاص پیدا کند.

وی تاکید کرد: دستگاه‌های مختلف نیز باید در زمینه تولید محتوا به شهرداری کمک کنند، ضمن اینکه شهرداری شهرستان‌ها نیز نسبت به این موضوع اهتمام جدی داشته باشند.

معان سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان یادآور شد: مجموعه ورزش و جوانان نیز ظرفیت بسیار خوبی در زمینه جوانی جمعیت است و در این زمینه می توان از حوزه سمن‌ها و گروههای ورزشی و ظرفیت آنها بهره برد.

تولید محتواهای کلیشه ای جوابگو نیست

وی در ادامه با بیان اینکه تولید محتواهای کلیشه ای در زمینه افزایش نرخ جمعیت در جامعه جوابگو نیست، گفت: از دستگاه‌های متولی انتظار می رود در این زمینه با جدیت ورود پیدا کرده و با تولید محتواهای بروز نگرش آحاد جامعه را به جمعیت و رشد فرزندآوری تغییر دهند.

رمضانی اظهار کرد: تا زمانی که با دید طنز و شوخی به موضوع فرزندآوری نگاه کنیم به نتیجه نمی رسیم بنابراین اعضای ستاد جوانی جمعیت استان برای این موضوع وقت بگذارند و ایده های خوب در این زمینه ارائه دهند.

تکلیف واگذاری زمین خانواده های دارای سه فرزند مشخص شود

تیرماه سال جاری و در راستای سیاست های تشویقی دولت مبنی بر افزایش جمیعت در جامعه، مراسم واگذاری ۱۱۰ قطعه زمین به ۱۹۰ خانواده دارای سه فرزند و بیشتر استان برگزار شد.

در این جلسه نماینده اداره کل راه و شهرسازی کردستان با ارائه آماری به این موضوع که این زمین ها هنوز تفکیک و واگذار نشده است اشاره کرد که این موضوع موجب اعتراض برخی از مسئولان حاضر در جلسه از جمله معاون سیاسی امنیتی استاندار و فرماندار سنندج شد.

رمضانی با بیان اینکه باید قبل از اینکه مراسم واگذاری الین زمین‌ها برگزار می شد، همه کارها به سرانجام می رسید، تاکید کرد: راه و شهرسازی در سریعترین زمان ممکن تکلیف واگذاری این زمین‌های به خانواده‌های مشمول را مشخص و گزارش آن را ارائه دهد.

لزوم کمک به درمان زوج های نابارور

فرماندار سنندج نیز در این جلسه اظهار کرد: در زمینه افزایش جمعیت با مشکلات و چالش‌هایی مواجه هستیم که از جمله آن می توان به وجود جمعیت قابل توجهی زوج نابارو در استان اشاره کرد که پیگیر درمان هستند اما هزینه آن را ندارند.

رشد فرزندآوری در گرو تغییر نگاه جامعه

حسن عسگری افزود: عدم وجود مراکز درمان ناباروی توسعه یافته یکی دیگر از مشکلات است و زوج های نابارور برای انجام یک ازمایش باید به تهران مراجعه کنند که این مساله نیز با توجه به هزینه ای که بر این خانواده‌ها تحمیل می کند، ممکن است آنان را از ادامه درمان نیز منصرف کند.

وی در ادامه بر توجه به بحث فرهنگی در زمینه رشد فرزندآوری در جامعه اشاره کرد و گفت: در گذشته کارهای فرهنگی قوی در زمینه "فرزند کمتر، زندگی بهتر" انجام شده که هنوز هم آثار آن موجود است بنابراین ما باید با کارهای فرهنگی اثر گذار بتوانیم جامعه را به سمت فرزندآوری سوق دهیم که در این زمینه دستگاههای مختلف فرهنگی از جمله صدا وسیما، رسانه‌ها و فرهنگ و ارشاد اسلامی می توانند بسیار تاثیر گذار باشند.

تغییر سبک زندگی

مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: در موضوع رشد فرزندآوری در جامعه ایجاد سیاست‌های تشویقی شاید تا حدودی جوابگو باشد اما تاثیرگذاری کامل نخواهد شد و ما را به نتیجه مطلوب نمی رساند.

حجت الاسلام برومند رازیانی افزود: آن چیزی که در حوزه جوانی جمعیت تاثیرگذار خواهد بود، تغییر سبک زندگی است چرا سبک زندگی امروز سبک زندگی چند فرزندی نیست.

به گفته وی، جایگاه و منزلت مادری در جامعه ما تنزل یافته و علاقه به فرزندآوری در جامعه کاهش پیدا کرده است؛ بنابراین تا این جایگاه بالا نیاید تغییر کلان در این حوزه اتفاق نمی افتد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان یادآور شد: ما در دهه اول محرم ۱۱ هزار جلسه دین و مذهبی برگزار کردیم که یکی از موضوعات اصلی این جلسات جوانی و پیری جمعیت بوده است و انتظار داریم در بحث اعتبارات جوانی جمعیت سازمان تبلیغات و تشکل ها دیده شوند.

ثبت بیش از هفت هزار ولادت

مدیرکل ثبت احوال کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: در چهار ماهه امسال در مجموع هفت هزار و ۲۷۳ ولادت در استان ثبت شده که پنج هزار و ۳۱۴ واقعه آن شهری و هزار و ۹۵۹ واقعه روستایی بوده است.

رشد فرزندآوری در گرو تغییر نگاه جامعه

علی جوکار با بیان اینکه سه هزار و ۷۳۹ واقعه ولادت پسر و سه هزار و ۵۳۴ واقعه ولادت دختر به ثبت رسیده است، گفت: در هر ماه به طور متوسط یک هزار و ۸۱۸ واقعه ولادت در استان ثبت شده است.

وی با اشاره به اینکه در هر شبانه‌روز به طور متوسط ۵۹ واقعه در هر ساعت به طور متوسط ۲.۴ واقعه ولادت به ثبت رسیده است، اضافه کرد: نسبت جنسی حاصل از ثبت ولادت برابر با ۱۰۵.۸ و میانگین سن مادران در ولادت‌های ثبت شده ۳۰.۷۳ سال است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان یادآور شد: هفت هزار و ۱۱ واقعه از مجموع هفت هزار و ۲۷۳ ولادت های ثبت شده در استان در چهار ماهه سال جاری تک‌زایی و ۱۲۵ واقعه به صورت دوقلوزایی بوده است.

در ادامه این جلسه سایر اعضای ستاد حمیات از جوانی جمعیت استان به ارائه گزارش پرداختند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha