به گزارش ایرنا به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر عمران عسکری روز چهارشنبه افزود: رادیو داروی جدید تصویربرداری با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد و پژوهشگران شرکت دانشبنیان پارس ایزوتوپ طراحی شده است.
وی با بیان اینکه اصول طراحی این رادیو دارو بر پایه ترمیم زخم است، افزود: چون زخم به طور معمول توسط سلولهایی به اسم فیبروبلاست ترمیم می شد و در گذشته سرطان را به عنوان زخمی میشناختند که قابل بهبود نیست.
استادیار پزشکی هستهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در روش جدید تصویربرداری، سلولهای فیبروبلاست وابسته به سلولهای سرطانی شناسایی میشوند، بنابراین دیگر مشکل تصویربرداری تومورهایی با مصرف قند پایین وجود ندارد و همچنین درگیری مناطقی از بدن با مصرف بالای قند مانند مغز، معده و روده با این روش بهتر شناسایی میشود.
وی تصریح کرد: در ۴۰ سال گذشته تصویربرداری سلولهای سرطانی بر پایه میزان مصرف قند به عنوان یکی از روشهای مرسوم در ارزیابی سلولهای سرطانی بوده است. چراکه سلولهای سرطانی برای رشد و تکثیر نیاز به قند دارند، به همین دلیل در گذشته مولکولی طراحی شد که به لحاظ ساختاری شبیه مولکول قند بود که این مولکول توسط روشهای پزشکی هستهای نشاندارسازی شده است.
به گفته وی، اما محدودیت روش مرسوم این بود که همه انواع سلولهای سرطانی مصرف قند فراوانی نداشته و به علاوه در بعضی از مناطقی از بدن مثل مغز، معده و روده مصرف طبیعی فراوان قند را شاهد بودیم و ممکن است سلولهای سرطانی را نتوانیم در این مناطق به خوبی تشخیص دهیم.
عسکری بیان داشت: هزینه روش جدید تصویربرداری با استفاده از رادیو داروی طراحی شده در دانشگاه علوم پزشکی مشهد حدود یک بیستم روشهای مرسوم است و می توان با دستگاههای معمول که در تمامی مراکز پزشکی هسته ای کشور در دسترس است، کار تصویربرداری را انجام داد.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با دارا بودن بیش از ۹ هزار دانشجو و بیش از ۵۰ مرکز تحقیقاتی به عنوان قطب پزشکی شمال شرق کشور شناخته شده است.
نظر شما