به گزارش خبرنگار ایرنا، کاظم نظری روز پنجشنبه در نشست خبری پیرامون این گردهمایی افزود: برگزاری این گردهمایی از ۱۸ مرداد ماه در سه مرکز شامل موسسه هنرهای نمایشی شمایل، دانشگاه علمی - کاربردی فرهنگ و هنر و موسسه هنرهای نمایشی "تصاویر ماندگار" آغاز شده است و تا فردا (۲۰ مردادماه) ادامه دارد.
وی اظهار داشت: نخستین گردهمایی تخصصی کانونهای تئاتر خیابانی کشور با هدف پرداختن به رویکردهای اجرایی در فضای باز و چیستی بازیگری در تئاتر خیابانی در قالب کارگاه های آموزشی برگزار شده است که از مجموع کانونهای تئاتر خیابانی مستقر در ۳۴ استان کشور برای حضور در این گردهمایی دعوت به عمل آمد که کانونهای تئاتر خیابانی ۲۵ استان حضور یافتند.
مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به جایگاه تئاتر خیابانی در کشور اشاره و بیان کرد: این نوع تئاتر چند جشنواره تخصصی مربوط به خود را نیز دارد، استانهای یزد، گیلان و کردستان به صورت اختصاصی هر ساله جشنواره ای برای تئاتر خیابانی برگزار می کنند، امسال برای سامان بخشیدن به تئاتر خیابانی، این هنر در کنار تئاتر صحنه ای در مراحل استانی، منطقه ای و فجر حضور خواهد یافت.
وی جشنواره تئاتر خیابانی را بهترین ابزار هنری برای پرداخت به معضلات و مشکلات اجتماعی دانست و گفت: هنرمندان این نوع تئاتر به بهترین شکل می توانند به آسیبها و مشکلات هر استان بپردازند، تئاتر یکی از دشوارترین کارهای هنری است که ماه ها زمان نیاز دارد تا فرد بتواند نقش خود را در یک تئاتر به خوبی ایفا کند، البته هنرمند تئاتر نسبت به جامعه وظیفه دارد که با هنر خود ذهن جامعه را مخدوش نکرده و آن را به بیراهه سوق ندهد.
نظری به جایگاه خراسان رضوی بویژه مشهد در حوزه تئاتر پرداخت و افزود: خراسان رضوی بعد از تهران دومین شهر به لحاظ کیفی و کمی در عرصه هنرهای نمایشی است به همین منظور نخستین گردهمایی تخصصی کانونهای تئاتر خیابانی نیز در این شهر برگزار شد و بنا است این کانون در انجمن هنرهای نمایشی استان خراسان رضوی که بزودی دوره جدید خود را آغاز می کند نیز شکل گیرد، لذا با شکل گیری کانون تخصصی تئاتر خیابانی در انجمن هنرهای نمایشی استان به این نوع تئاتر توجه ویژه خواهد شد.
مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از ضعف های بزرگ تئاتر و حتی سینما را داستان یا نمایشنامه ضعیف آن دانست و گفت: طبق توصیه مقام معظم رهبری به دستگاه های فرهنگی، باید این ضعف در تئاتر و سینما برطرف شود، تحقق این مهم مستلزم توجه ویژه به حوزه نمایشنامه نویسی در استانها و مراکز آموزشی در سطح کشور است، از کانونهای تخصصی تئاتر نیز انتظار داریم که در این حوزه با قدرت وارد شوند.
نظری اضافه کرد: در صورتی که نیاز باشد برای آموزش نویسندگان حوزه تئاتر، اساتید از تهران به استانهای دیگر اعزام می شود، البته مشهد به لحاظ فرهنگ غنی و شخصیتهای تاریخی فرهنگی و هنری که دارد از نظر نویسندگان متبحر اشباع شده است، اما برگزاری کلاسهای آموزشی در این زمینه برای جوانان نیازمند سرمایه گذاری است که در صورت نیاز دوره های فوق پیشرفته برگزار شود یا حتی افراد مستعد به خارج از کشور اعزام شود.
بودجه سالانه تئاتر فقط ۲۷۰ میلیارد ریال
مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوالی در خصوص بودجه تئاتر گفت: با وجود ۹ میلیون جمعیت فعال در حوزه تئاتر کشور و تولید ۲ هزار اثر صحنه ای، بودجه تئاتر سالانه ۲۷۰ میلیارد ریال است که در مقایسه با بودجه سالانه سینما به میزان ۱۰ هزار میلیارد ریال، رقم ناچیزی به شمار می رود.
نظری اظهار داشت: با این بودجه اندک اداره تئاتر کشور بسیار دشوار است لذا در حال مذاکره با نمایندگان عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی هستیم تا بتوانیم سهم تئاتر را از بودجه سالانه افزایش دهیم، در صورتی که این مهم محقق شود تقویت گروه های نمایشی شهرستانها اعم از تئاتر صحنه ای و تئاتر خیابانی در اولویت قرار خواهد داشت.
وی بیان کرد: در حال ارتباط گیری با بنگاه ها و شرکتهای خصوصی هستیم تا حامی برای گروه های نمایشی اختصاص دهیم، در تمام دنیا اسپانسرها از گروه های نمایشی حمایت می کنند و سهم خود را به جامعه و محیط های فرهنگی و هنری می پردازند، حتی شرکتهای خصوصی که مالیات پرداخت می کنند باید بخشی از آن را به فرهنگ و هنر در جامعه اختصاص دهند.
نظری افزود: نهادهایی مانند شهرداری به سبب خدماتی که به شهروندان می دهند، تقویت تئاتر خیابانی یکی از وظایف ذاتی آنها است.
معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: امسال اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طرح اعزام اساتید درجه یک تئاتر به استانها را آغاز کرده است.
جواد روشندل افزود: استان خراسان رضوی نیز از طرح اعزام اساتید درجه یک به استانها بهره مند است.
رییس انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: انتخابات دوره جدید اعضای هیات مدیره این انجمن حداکثر تا یک ماه آینده برگزار می شود و هیات مدیره جدید مستقر خواهد شد.
جشنی اظهار امیدواری کرد در دوره جدید مدیریتی انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی جشنواره تئاتر خیابانی رضوی به مشهد بازگردد و این شهر میزبان این جشنواره باشد.
رییس مرکز آموزش عالی فرهنگ و هنر شماره یک مشهد نیز در این نشست از برگزاری مارتن استارتاپی هنرهای نمایشی توسط این مرکز در آبانماه امسال خبر داد و گفت: تاکنون در هیچ نقطه ای از دنیا استارتاپ در حوزه هنرهای نمایشی ایجاد نشده زیرا استارتاپ پایه آی.تی دارد، لذا تلاش شده است با نگاه ریزبینانه ای از ظرفیت استارتاپ برای تقویت هنرهای نمایشی و آموزش در این زمینه بهره گرفته شود.
وی بیان کرد: این مرکز تاکنون ۱۸ هزار دانشجو تربیت کرده است و حداقل ۲۰ درصد از افرادی که در شهر مشهد در عرصه فرهنگ و هنر فعالیت دارند، دانش آموختگان این مرکز هستند.
نظر شما