۱۰ میلیون اصله درخت در چهارمحال و بختیاری کاشته می‌شود

شهرکرد- ایرنا- مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: در یک دوره چهار ساله ۱۰ میلیون اصله درخت در این استان کاشته می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اصغر احمدی روز پنجشنبه در نشست با خبرنگاران با گرامی‌داشت هفدهم مردادماه روز خبرنگار تاکید کرد: دولت سیزدهم کاشت یک میلیارد اصله درخت براساس الزام‌های جهانی را در دستور کار قرار داده که از این تعداد سهم این استان ۱۰ میلیون اصله است.

وی افزود: به‌همین منظور در هر سال قرار است ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار اصله درخت در مناطق مختلف چهارمحال و بختیاری کاشته شود که باید تولید، مکان‌یابی، کشت و نگه‌داری شود.

احمدی به اجرای طرح نهضت ملی مسکن در دولت سیزدهم اشاره و تصریح کرد: برای تسریع در روند اجرای این طرح اداره‌کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری نهایت همکاری را با اداره‌کل راه و شهرسازی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان برای تامین زمین انجام داد.

وی در ادامه با اشاره به افزایش فشار دام بر مراتع به‌علت بالا رفتن قیمت گوشت یادآور شد: خرید نهاده‌های دامی برای دامداران هزینه‌بَر و گران است به‌همین علت دامداران برای تغذیه دام‌ها از مراتع استفاده می‌کنند.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: پنجره واحد مدیریت زمین از الزام‌های ارزشمند است و این اداره‌کل به‌عنوان دبیرخانه آن پنجره، با هدف مدیریت صحیح بر زمین‌های ملی فعال است.

وی با اشاره به شناسایی و پایش زمین‌های ملی در پنجره واحد مدیریت زمین گفت: تمامی دستگاه‌های اجرایی مرتبط با زمین زیرمجموعه این پنجره هستند.

احمدی حفاظت از جنگل‌ها و مراتع و همچنین مدیریت دامداران به‌عنوان جامعه بهره‌بردار از جنگل و مراتع را ضروری اعلام و تاکید کرد: فشار زیاد دام بر مراتع باعث افزایش نزاع بین دامداران و رشد پرونده‌های قضایی در این حوزه شده است.

وی تشکیل زنجیره برای کاهش وابستگی مردم به جنگل‌ها را ضروری دانست و افزود: سال گذشته سه هزار هکتار طرح‌های مرتع‌داری در چهارمحال و بختیاری عملیاتی و اجرایی شد.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اجرای طرح‌هایی برای نفوذ آب به منابع زیرزمینی را از مهم‌ترین راهکارهای تقویت آبیخزداری در استان اعلام و تصریح کرد: مناطق دارای پوشش گیاهی متراکم‌تر از جاری شدن سیلاب جلوگیری می‌کند.

به گزارش ایرنا، آبخیزداری به مجموعه‌ای از فعالیت‌های مکانیکی، بیومکانیکی، بیولوژیکی و برخی از رفتارهای مدیریتی در بخش مرتع‌داری و بیابان‌زدایی گفته می‌شود.

از جمله عملیات مکانیکی می‌توان به اصلاح شیب آبراهه‌ها از طریق احداث بندها و سدها، تراس‌بندی و دیواره‌سازی برای حفاظت کناره‌های بستر رودخانه اشاره کرد.

کاشت گونه‌های گیاهی مناسب، کشت نواری، کشت درختان با هدف جلوگیری از فرسایش خاک و جنگل‌کاری از جمله اقدامات بیولوژیکی در طرح‌های آبخیرداری به‌شمار می‌رود.

وی با اشاره به لزوم اجرای تثبیت قانون مالکیت دولت با هدف جلوگیری از زمین‌خواری یادآور شد: تاکنون ۹۸ درصد زمین‌های دولتی مربوط به حوزه منابع‌طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری کاداستر شده است و بقیه این زمین‌ها در استان تا پایان سال‌جاری کاداستر می‌شود.

احمدی اظهار داشت: مردم می‌توانند هرگونه تخلف در حوزه منابع‌طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری را از طریق شماره تلفن‌های ۱۵۰۴ و ۱۳۹ اطلاع‌رسانی کنند.

به گزارش ایرنا، ۸۲ درصد از مساحت چهارمحال و بختیاری را عرصه‌های منابع‌طبیعی تشکیل می‌دهد که ۲۰ درصد آن جنگل و ۶۲ درصد آن مراتع است.

چهارمحال و بختیاری با مساحتی در حدود یک میلیون و ۶۴۲ هزار هکتار دارای ۱۱ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha