میانگین سرانه فضای آموزشی در استان کرمانشاه به ۶.۴ متر مربع رسیده است

کرمانشاه- ایرنا- مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کرمانشاه، میانگین سرانه فضای آموزشی کشور را ۵.۲ متر مربع اعلام کرد و گفت: این سرانه در کرمانشاه به دلیل ساخت و سازهای بعد از زلزله آبان سال ۹۶ غرب استان به ۶.۴ متر مربع رسیده که از میانگین کشوری نیز بیشتر است.

«مرزبان نظری» روز شنبه به خبرنگار ایرنا افزود: سرانه فضای آموزشی ایده‌آل مدنظر ۸.۵ متر مربع است که امیدواریم در آینده نزدیک شاهد تحقق آن باشیم.

وی گفت: اکنون ۱۴ هزار و ۵۳۱ کلاس درس در استان کرمانشاه وجود دارد که از مجموع کلاس‌های درس یک هزار و ۷۱۵ کلاس آن نیازمند تخریب و بازسازی و ۶ هزار کلاس نیز نیازمند مقاوم‌سازی است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمانشاه در ادامه افزود: سهم آموزش و پرورش این استان از پروژه‌های مصوب سفر رییس جمهور یک هزار و ۲۲ میلیارد تومان بوده که از این میزان ۵۰۰ میلیارد تومان آن از محل فروش املاک مازاد آموزش و پرورش طی سه سال تأمین خواهد شد.

وی اظهار کرد: تاکنون ۳۱۷ میلیارد تومان در حوزه نوسازی مدارس برای انجام کارهایی از جمله ساخت و ساز، حذف مدارک کانکسی و خرید تجهیزات مدارس تحقق پیدا کرده است.

به گفته وی، طی سال گذشته ۵۷ میلیارد تومان تجهیزات کلاسی، اداری و هنرستان‌ها خریداری و در اختیار آموزش و پرورش استان کرمانشاه قرار گرفته است.

نظری با اشاره به روند شناسایی املاک مازاد آموزش و پرورش در استان کرمانشاه ، تصریح کرد: تاکنون ۵۳ مورد ملک مازاد شناسایی و به سازمان خصوصی‌سازی معرفی شده و هم اکنون در حال طی کردن مراحل اجرایی واگذاری است.

وی با بیان اینکه پول فروش املاک مازاد به صورت کامل به حساب خزانه استان واریز می‌شود تا برای تکمیل پروژه‌های آموزشی نیمه تمام با اولویت مناطق محروم هزینه شود، تاکید کرد: این املاک صرفاً دولتی و مازاد است و به هیچ عنوان مدارس خیریه ساز نیست.

مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان کرمانشاه به پروژه‌های در دست اجرای این اداره کل اشاره کرد و گفت: طی سال جاری ۱۲۴ پروژه شامل ۴۰۰ کلاس درس و زیربنای ۳۷ هزار متر مربعی در دست اجرا است که از این تعداد ۸۰ مدرسه با مشارکت خیرین ساخته خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: طی مهرماه ۱۴۰۲ مصادف با آغاز سال تحصیلی جدید، ۱۵ مدرسه شامل ۱۰۰ کلاس درس با اعتباری بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان برای بهره‌برداری در اختیار آموزش و پرورش این استان قرار می‌گیرد.

وی به طرح‌های جهادی سازمان نوسازی مدارس اشاره کرد و گفت: هر یک از طرح‌های جهادی این سازمان به نام یکی از شهدای دانش‌آموز مزین شده و یکی از آنها طرح شهید پناهی با موضوع حذف مدارس کانکسی و ساخت مدارس است.

نظری با بیان اینکه این طرح در مناطق محروم اجرا می‌شود، افزود: طی یک برنامه سه ساله تعداد ۱۴۵ مدرسه کانکسی در این استان با آمار ۱۰ دانش آموز بیشتر برداشته و به جای آن مدرسه ساخته خواهد شد.

به گفته وی، در طرح شهید پناهی تاکنون عملیات اجرایی ۶۶ مدرسه در این استان انجام شده است و از این تعداد هم اکنون ۹ مدرسه به بهره‌برداری رسیده و مابقی نیز به زودی تکمیل، تجهیز و در اختیار دانش آموزان قرار می‌گیرد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمانشاه همچنین از اجرای طرح شهید عجمیان در مدارس مناطق محروم این استان نیز خبر داد و گفت: این طرح با حضور گروه‌های جهادی، دانش آموزی و بسیج سازندگی با هدف بهسازی و شاداب سازی مدارس در نقاط محروم فعالیت‌هایی از جمله رنگ آمیزی و تعمیرات را انجام خواهند داد.

وی با بیان اینکه طرح شهید عجمیان در گام اول در ۵۲۶ مدرسه این استان در حال اجرا است، تاکید کرد: اجرای این طرح در راستای شاداب سازی مدارس قطعاً در فرآیند آموزش و یادگیری دانش آموزان بسیار تأثیرگذار است.

به گزارش ایرنا، استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۳۵۰ هزار دانش‌آموز در مقاطع مختلف تحصیلی با ۳۰ هزار فرهنگی است و هم‌اکنون سه هزار و ۴۶۴ مدرسه و ۱۳ هزار و ٧۵١ کلاس درس دارد.

٣٨٨ خیر در کرمانشاه فعالیت دارند و این استان به لحاظ سرانه فضاهای آموزشی رتبه ١١ کشور را با کمک خیرین داراست.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۳۲ شهر و ۲ هزار و ۶۲۲ روستا دارد و براساس آمارهای رسمی ۲۷۳ هزار نفر از مردم استان بی‌سواد مطلق هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha