به گزارش خبرنگار ایرنا، "هاشم داداش پور" شامگاه جمعه در حاشیه چهارمین دوره المپیاد فرهنگی، ورزشی دانشجویان شاهد و ایثارگر کشور که به میزبانی همدان برگزار شد، در جمع خبرنگاران افزود: هم اینک ۱۰۰ هزار دانشجو از کشورهای همسایه در دانشگاه های کشور مشغول به تحصیل می باشند که بیشتر آنها از افغانستان، عراق، سوریه، لبنان، پاکستان، نیجریه و شبه قاره هند هستند.
وی با بیان اینکه ۱۹۷ دانشگاه در سطح کشور درگیر جذب دانشجوی خارجی هستند، خاطرنشان کرد: دانشجویان کشورهای مختلف از فرصت های مطالعاتی به دست آمده و در قالب یک ترم تبادل بین آنها شکل می گیرد که طی چند سال گذشته در این باره اتفاقات خوبی صورت گرفته اما هنور نهادینه شده است.
داداش پور با بیان اینکه منابع قابل توجهی برای این کار نداریم اما برنامه های روشنی پیش رو داریم که از دوره دانشجویان دکترا تا پسا دکترا بتوانیم درگیر دانشگاه های کشور کنیم، افزود: هدف اصلی ما جذب حداکثری دانشجوی خارجی در کشورمان است که با جذب این تعداد دانشجو مقصد عمده دانشجوی بین المللی در سطح دنیا خواهیم بود.
به گفته وی، مقدمات این کار شروع شده و از ۲ سال پیش تاکنون اقدامات بسیار مهم قانونی و زیرساختی انجام دادیم و امیدواریم این کار تحقق یابد.
وی یادآور شد: جذب دانشجویان بین الملل برای ما فرصت های چند بعدی را فراهم می کند و با شناختی که از ایران پیدا می کنند در آینده در هر موقعیتی که قرار بگیرند، ایران را به عنوان یک فرصت برای خود تلقی می کنند و در حوزه اقتصادی هم می توانند کشورهایشان را به بازار ما متصل کنند.
معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان اضافه کرد: همگرایی اقتصادی، علمی، اجتماعی، حقوقی و سیاسی و ایجاد رفاقت بین دانشجویان از دیگر مزایای جذب دانشجوی خارجی است.
تلاش ما این است تا دانشجویان را با سلایق مختلف دور هم جمع کنیم
معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری با بیان اینکه پنج المپیاد برای دانشجویان طراحی کرده ایم، گفت: تلاش ما این است تا با برنامههایی که اجرا میکنیم، دانشجویان را با سلایق مختلف دور هم جمع کنیم.
داداشپور اظهار کرد: المپیادهای ورزشهای همگانی، ورزش قهرمانی، ورزش نواحی ساحلی، ورزشی دانشجویان بینالمللی و فرهنگی ورزشی دانشجویان شاهد و ایثارگر را برای دانشجویان در نظر گرفته ایم.
وی با بیان اینکه جامعه هدف ما فقط یک گروه خاص نیست و تلاش در جهت گسترش سطح این نوع از فعالیت ها است، افزود: مسابقات ورزشی همبستگی کشورهای اسلامی برای نخستین مرتبه در سال ۷۳ برگزار شد و بنا داریم تا سال آینده، دور دوم این مسابقات را برگزار کنیم.
معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان با اشاره به مسابقات یونیورسیال چین، گفت: ما در این دوره از رقابت ها بیشترین جمعیت دانشجویی را اعزام کرده و موفقیت های خوبی را هم کسب کردیم.
داداشپور ادامه داد: دانشجویان کشورمان را نیز برای فستیوال ورزشهای دانشجویی اعضای شانگهای و بریکس اعزام میکنیم.
وی با اشاره به برگزاری لیگهای ورزشی دانشگاهی، تصریح کرد: لیگهای دانشگاهی با سه ورزش شروع شده و پیگیر این هستیم تا لیگهای ورزشی دانشگاهی را گسترش دهیم.
این مسوول دانشگاهی تاکید کرد: این یک واقعیت است که به اندازه برخی کشورهای دنیا به لیگهای ورزشی دانشجویی توجه نکرده ایم اما امکانات نشان میدهد که ظرفیت قابل توجهی در این زمینه شکل گرفته است.
داداشپور در رابطه با المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور، اظهار کرد: بحث این المپیاد، الزاما قهرمانی نیست و تلاش برای جمع کردن افراد همفکر است.
چهارمین دوره المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان شاهد و ایثارگر کشور با شعار "رفاقت در میدان، رقابت در ایثار" از دهم تا ۲۶ مردادماه در ۹ رشته ورزشی در دانشگاه بوعلیسینا در حال برگزاری است.
نظر شما