محمد رضا حاجی رضا روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: در حوزه تامین امنیت غذایی استان برنامههای متنوعی را دنبال میکنیم که یکی از مهمترین آنها افزایش هفت درصدی سطح تولید محصولات این بخش از ۸۵۰ هزار تُن به ۹۰۰ هزار تُن در سالجاری است.
وی افزود: بخش کشاورزی پنج درصد اشتغال و ۶ درصد ارزش افزوده استان را به خود اختصاص داده و این آمار نشان میدهد با ایجاد بسترهای لازم برای افزایش سطح تولید محصولات در این بخش، علاوه بر تامین امنیت غذایی مردم، تا چه حد میتوان در ایجاد اشتغال جدید و توسعه اقتصادی استان تاثیر گذاشت.
وی ادامه داد: از جمله راهبردهای موثری که برای افزایش سطح تولید محصولات غذایی در قم دنبال میکنیم استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و فناوریهای جدید است و کشاورزان نمونه ما نشان دادند با استفاده از این روش میتوان بدون افزایش واحد سطح، میزان تولید محصول را افزایش داد.
حاجی رضا گفت: موضوع انتقال دانش و مهارت در بخش کشاورزی استان به صورت مستمر توسط سازمان جهاد کشاورزی قم دنبال میشود و کارشناسان ما به خصوص در مناطق روستایی استان با حضور میدانی در باغها، مزرعهها و سایر واحدهای کشاورزی همچون دامداریها و مرغداریها، کشاورزان و بهرهبرداران حوزههای یاد شده را در استفاده از روشهای جدید راهنمایی میکنند.
وی افزود: اجرای طرح تغییر الگوی کشت که نقش بسیار موثری در ارتقا سطح تولیدات کشاورزی استان خواهد داشت با جدیت در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی قم قرار دارد و بر این اساس کشاورزی در قم مسیر تحولی خود را به سمت افزایش حجم تولید محصولات در کنار بهبود کیفیت، دنبال میکند.
بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.
نظر شما