ساخت وسازهای غیرمجاز نشان از بی‌تدبیری است/ انتقال بازارتهران پس از مطالعات کارشناسی

تهران - ایرنا - استاندار تهران گفت: جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز بسیار مهم و ضروری است و این گونه اقدامات نشان از بی‌تدبیری است.

به گزارش ایرنا، علیرضا فخاری روز شنبه در یک نشست خبری گفت: حادثه ریزش ساختمان موجب به شهادت رسیدن پنج نفر شد که این اقدام به دلیل بی توجهی و عدم رعایت قانون صورت گرفت.

وی افزود: از دستگاه قضایی نیز خواسته شده بدون هیچ گونه بخششی با فرد و دستگاه های مقصر برخورد جدی داشته باشند.

استاندار تهران ادامه داد: برخورد جدی با مقصران ساخت و سازهای غیرمجاز بسیار مهم است و اراده دولت و مدیریت شهری برخورد جدی با افراد و دستگاه های مقصر است.

انتقال بازار تهران پس از مطالعات کارشناسی
وی در خصوص ایمنی بازار نیز گفت: بازار به عنوان یک بافت تاریخی و مرکز تجارت شهر شناخته شده و مرکزیت آن هم همواره مورد توجه بوده است.

به گفته وی، بازار به لحاظ وسعت و پذیرش تجار با یک عدم تناسب مواجه است که این موارد از دغدغه‌های موجود در این محدوده محسوب می‌شود بازار متناسب با نظام حمل و نقل گذشته تنظیم شده و بازار سنتی ما به لحاظ فیزیکی حفظ شده اما شکل فعالیت‌ها تغییر کرده است.

فخاری تاکید کرد: حدود ۲۵۰ هزار نفر در محدوده ۱۲ هکتاری فعالیت می‌کنند که نشان از عدم تناسب این دو مجموعه با یکدیگر است علاوه بر این مالکیت در بازار بخشی برای اوقاف و برخی به لحاظ ابنیه تاریخی قابل تبدیل به احسنت نیستند و در حقیقت مالکیت برای تجار نیست.

وی تاکید کرد: جلسات متعددی در راستای ایمنی بازار برگزار شده و کارگروه‌هایی شکل گرفته که بررسی‌های میدانی را انجام و در نهایت موضوع به شهرداری تهران ابلاغ خواهد شد تا به عنوان ناظر و مجری طرح اصلاح بازار وارد عمل شود و ما هم نظارت صحیح را خواهیم داشت. موضوعی که در ستاد بحران کشور و استان مدنظر است با پیگیری رئیس سازمان بحران و وزیر کشور نیز موضوع دنبال می‌شود.

به گفته استاندار تهران، از سوی دیگر در خصوص جابه‌جایی بازار تهران، محل جدید بازار پس از بررسی‌ها تعیین خواهد شد تا بتوانیم برخی بخش‌ها و مشاغل را منتقل کنیم قطعا پس از مطالعات طرح انتقال بازار در دستور کار قرار می‌گیرد.

استاندار تهران با تاکید بر خدمت رسانی به روستاییان گفت: امتیاز اجتماعی در ابتدا باید به روستاها داده شود و حتی ارائه وام، تسهیلات ساخت و ساز و توسعه زیرساخت‌ها نیز در ابتدا برای فضاهای روستایی در نظر گرفته شود.

به گفته وی، چنانچه در مناطق روستایی دسترسی‌ها امکان‌پذیر شده و امکانات اولیه، مسائل حمل و نقل، راه‌ها و سایر تسهیلات از جمله استقرار جمعیت صورت گیرد و زمینه بازگشایی فعالیت مدارس را هم فراهم کنیم قطعا جمعیت رفته از روستا، باز می‌گردند.

استاندار تهران با اشاره به این‌که در برخی از روستاهای دماوند طرح گازرسانی انجام شده افزود: همچنین بخش‌هایی از روستا از نظر مصرف برق مورد بازبینی قرار گرفته و افت فشار برق این بخش‌ها اصلاح شد. آسفالت مجموعه‌ای از روستاهای دماوند نیز در دستور کار قرار گرفت و با همکاری راه و شهرسازی قرار است تا از هفته آینده کار آسفالت بخش‌هایی از روستاهای دماوند انجام شود.

وی در خصوص مشکلات شهرداری تهران با سایر شهرداران برای حریم تهران نیز گفت: ما با تداخل حریم بین شهر تهران و شهرهای اطراف تهران چون اسلامشهر مواجه هستیم که در این راستا اقدامات لازم صورت می‌گیرد.

فخاری در خصوص اقدامات استانداری برای جمع‌آوری معتادان متجاهر نیز گفت: امروز ظرفیت بی‌بدیلی نسبت به سه سال گذشته برای بازپروری و بازگرداندن این جمعیت بیمار به آغوش جامعه وجود داشته و اقدامات قابل توجهی با کمک شهرداری، پلیس و سپاه پاسداران صورت گرفته است؛ به طوری که برای بازپروری این معتادان متجاهر و چگونگی حضور آنها و بازگشت‌شان به چرخه زندگی تلاش‌های زیادی صورت گرفته است.

وی در خصوص آمادگی استان تهران در برابر زلزله احتمالی گفت: زلزله پدیده‌ای است که تهران از آن مصون نیست و باید خود را برای حوادث غیرمترقبه آماده کنیم میزان و زمان پدیده زلزله نامشخص است؛ لذا باید برای مقابله با آن آمادگی‌های لازم را کسب کنیم گسل‌های تهران فعال است اما فعالیتی که منجر به زلزله شدید شود فعلا برآوردی نداریم؛ اما باید آماده باشیم باید برای آینده‌ای که زمان و میزان و شدت آن مشخص نیست خود را آماده کنیم. قطعا در این مسیر تأمین امکانات می‌تواند عوارض زلزله را کاهش دهد.

استاندار تهران در خصوص پیگیری ساخت مسکن نیز گفت: سهم استان تهران بالغ بر ۲۳۰ هزار واحد برآورد شده که امیدواریم بتوانیم در جهت تحقق این وعده گام برداریم.

وی تاکید کرد: ساخت مسکن در تهران با موانعی مواجه است و تهران به لحاظ اقلیمی در شیب و دامنه قرار گرفته که ساخت‌وساز را در آن محدود می‌کند و از سوی دیگر محدودیت آب نیز به این موضوع می‌افزاید، در استان تهران با کمبود زمین و منابع زیرساختی به ویژه آب مواجه هستیم لذا گسترش در سطح مدنظر ما نیست و در تلاشیم با افزایش تراکم در شهرستان‌های استان تهران نیاز استان را برای مدتی جبران کنیم نگاه ما به ۲۰ تا ۲۵ سال آینده تهران است و تأمین نیاز مسکن در این آینده‌نگری باید پیش‌بینی شود.

فخاری با اشاره به برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری نیز گفت: حضور پررنگ اصحاب رسانه برای تمرکز وقوع مشارکت حضور حداکثری مردم و همچنین امنیت آرای مردم و حداکثرسازی رفاقت و رقابت و حضور گسترده از الزاماتی است که از اصحاب رسانه انتظار می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت انتخابات ما نشان دهنده حضور مردم است. امروز در حالی که در برخی کشورهای منطقه انتخابات به عنوان امر فرمایشی برگزار می‌شود و افرادی به عنوان نماینده حضور پیدا می‌کنند و یا با ضرب قانون مردم به پای صندوق‌ها می‌آیند؛ اما در جمهوری اسلامی ایران مردم آزاد و با حق انتخاب پای صندوق‌ها می‌آیند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha