به گزارش ایرنا، سردار «مهدی حاجیان» روز شنبه در یک نشست خبری به مناسبت گرامیداشت روز خبرنگار اظهار کرد: در شرایطی که انواع شبکه های اجتماعی در جهان بوجود آمده است و به نوعی همه انسان ها خود به یک رسانه تبدیل شده اند کار رسانه ای در چنین جوی یک کار بزرگ و متفاوت تر از گذشته است.
وی با بیان اینکه فعالیت رسانه ای در زمان حاضر بسیار متفاوت و پیچیده تر از گذشته شده است افزود: همه انسان های کره زمین با تولید محتوا خود تبدیل به یک رسانه شده اند که از طریق شبکه های اجتماعی داده هایی را انتشار و یا می بینند که مرزهای جغرافیایی را شکافته و محدودیتی مرزی برای آن وجود ندارد.
فرمانده انتظامی کرمانشاه ادامه داد: در چنین وضعیت پیچیده جامعه جهانی، کار رسانه ای حرفه ای نیاز به تبحر و دانش دارد زیرا رویکردهای مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی همگی در بستر افکار عمومی قرار گرفته اند.
سردار حاجیان تاکید کرد: حتی وضعیت نظامی نیز تحت تاثیر فضای رسانه ای قرار گرفته است به طوری که خروجی رسانه های قدرت های استعمارگر قادر است به وسیله ای برای تحقق افکار و اهدافشان در عرصه های مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در جهان تبدیل شود.
بخش عمده ای از جنگ ترکیبی دشمن با رسانه ها گره خورده است
وی با بیان اینکه امروزه خبرنگار و قلم خبرنگار معنای متفاوتی در جهان پیدا کرده است یادآور شد: در جهان کنونی قلم و افکار یک خبرنگار نقش یک سلاح اتمی بخود گرفته است که در جنگ نرم به عنوان یک سلاح برنده و پایدار از آن استفاده می شود.
سردار حاجیان با اشاره به این امر که در فضای ملتهب جامعه جهانی رسانه حرف اول را می زند گفت: در زمان حاضر بخش عمده ای از پایه های جنگ ترکیبی به رسانه ها گره خورده است و خبرنگاران، سربازان خط اول جنگ این جنگ نرم و ترکیبی هستند.
فرمانده انتظامی کرمانشاه اضافه کرد: اگر جنگ های کلاسیک نظامی آثار متعددی از خود به جای می گذارد ولی اثرات جنگ نرم و رسانه ای مانند اثرات بمب اتم سال های متوالی و مستمر اثراتش باقی خواهد ماند.
وی تاکید کرد: ظرفیت های بسیار خوبی در کشور ما برای مقابله با جنگ نرم وجود دارد و بخشی از این ظرفیت خبرنگاران بصیر و باهوشی هستند که می توانند نقش موثر خود را در این عرصه با تعهد لازم ایفا کنند.
پلیس و رسانه ها نقش مهمی در روشنگری جامعه دارند
سردار حاجیان همچنین با اشاره و وجوه اشتراک پلیس و اصحاب رسانه در امر روشنگری در حوزه های داخلی کشور اظهار کرد: کار پلیس کشف و مقابله با جرم و فساد، قاچاق و احتکار است و کار خبرنگاران جستجو و کشف واقعیات برای جلوگیری از وقوع جرم است که می تواند به پلیس در این مسیر کمک شایانی کرده و در نهایت موجب احساس آرامش در جامعه شود.
وی ادامه داد: خبرنگاران همچنین نقش مهمی در جریان سازی ها در حوزه قانون و مقررات دارند زیرا با مهارت خود می توانند در امر فرهنگ سازی، قانونمند و قانون پذیر کردن مردم تلاش کنند تا جامعه را در آسایش و امنیت نگه دارند.
سردار حاجیان یکی دیگر از وجوه اشتراک پلیس و رسانه را مطالبه گری عنوان کرد و گفت: مطالبه گری از دستگاه ها در زمینه پیشگیری از آسیب های اجتماعی از وجوه مشترک آنها به شمار می رود زیرا بیان آسیب های اجتماعی در جامعه که می تواند منجر به جرم شود را باید از دستگاه ها مطالبه کنند زیرا عدم توجه به آنها باعث ناامنی جامعه و در نهایت بهم خوردن نظم و امنیت می شود.
وی تاکید کرد: مطالبه گری شما در حوزه آسیب های اجتماعی می تواند کمک شایانی به پلیس کند چون نشان دادن چهره نامنظم شهر می تواند مسوولان را مجاب کند تا نسبت به برقراری نظم و انضباط شهری اقدام کنند.
انعکاس عملکرد پلیس موجب احساس امنیت در جامعه می شود
فرمانده انتظامی استان در ادامه با بیان اینکه انعکاس رویکردها و دستاوردهای انتظامی استان باعث ارتقای احساس امنیت در بین مردم می شود گفت: رسانه ها علاوه بر این در بحث آموزش همگانی نیز می توانند با گوشزد کردن حقوق شهروندی و قوانین و مقررات به مردم در زمینه بازداراندگی از طریق آشنایی جامعه با قوانین و مجازات ها موثر واقع شود.
وی افزود: بدون شک همراهی رسانه با پلیس موجب ایجاد احساس امنیت در جامعه که از جمله مولفه های توسعه اقتصادی هر کشور و منطقه است خواهد شد زیرا امنیت بسترساز همه توسعه ها بوده و نباید اجازه داد این امنیت خدشه دار شود.
سردار حاجیان همجنینی از خبرنگاران خواست نسبت به انتشار برخی اخبار کاذب و یا هدفمندی که دشمن تولید کرده در شبکه های مجازی مراقبت کنند زیرا این امر باعث تشویش اذهان عمومی می شود.
وی ادامه داد: آنجه باعث اعتماد به خبرنگار می شود صداقت و راستگویی وی است بنابراین از اصحاب رسانه انتظار می رود از خودشان در برابر کسانی که قصد خدشه دار کردن حرفه آنها را دارند دفاع کرده و بدانند پلیس همواره حامی همه خبرنگاران خواهد بود.
نظر شما