خبر فوری: رفع فیلترینگ

۲۱ مرداد ۱۴۰۲، ۱۵:۳۷
کد خبرنگار: 2170
کد خبر: 85196723
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مجوزی برای ایجاد شبکه توزیع برق در کیش به بخش خصوصی داده نخواهد شد

کیش – ایرنا - مدیر امور زیربنایی سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به نامه شورای امنیت ملی در رابطه با توزیع شبکه آب و برق در این جزیره گفت:‌ در سال ۱۴۰۰ مقرر شد تا شبکه احداث و توزیع آب و برق کیش کاملا باید در اختیار سازمان منطقه آزاد باشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «منصور ملانوری» روز شنبه طی نشستی با اصحاب رسانه اظهار کرد:‌ هیچ مجوزی برای توسعه یا ایجاد شبکه توزیع برق در کیش به بخش خصوصی ارائه نخواهد شد.

وی ادامه داد: از ۲ شرکت خصوصی فعال در حوزه تولید و توزیع آب و برق در جزیره درخواست می‌کنیم که نسبت مواردی که به آنان مربوط نمی‌شود یا از حوزه فعالیت آنان خارج است،‌ اظهار نظر نکنند.

مدیر امور زیربنایی سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به فعالیت ۲ شرکت «آب و برق» و «ماهتاب» در شمال و جنوب جزیره، بیان کرد:‌ ظرفیت تولید عملی شرکت‌ «آب و برق» ۱۷۵ مگاوات و شرکت «ماهتاب» نیز ۴۸ مگاوات است که در افق ترسیم شده، شرکت آب برق قابلیت ارتقاء به ۴۰۰ مگاوات و شرکت ماهتاب نیز ارتقاء به ۱۰۰ مگاوات دارد.

وی واگذاری شرکت «آب و برق» کیش به بخش خصوصی در سال ۱۳۸۹ را یک اتفاق تلخ عنوان کرد و افزود: ۵۱ درصد از سهم وزارت نیرو در سال ۱۳۸۹ به بخش خصوصی واگذار شد که اقدامی کارشناسی نبود؛‌ حتی سازمان منطقه آزاد کیش نیز مدتی برای واگذاری سهام ۴۹ درصدی خود تحت فشار بود که در این راستا مقاومت و سهم خود را در این شرکت حفظ کرد.

«ملانوری» ادامه داد: در تلاش برای واگذاری شرکت آب و برق کیش به بخش دولتی هستیم.

وی با بیان اینکه اخرین واحد راه اندازی شده در نیروگاه شمال یا همان شرکت «آب و برق» کیش مربوط به سال ۱۳۹۵ است،‌ اضافه کرد: قرار بر این بود تا پنج واحد ۴.۵ مگاواتی با یک توربین گازی ۳۰ مگاواتی توسط این شرکت راه اندازی شود که متاسفانه محقق نشد؛ راه اندازی این نیروگاه‌ها می‌توانست مشکل تامین برق کیش را برای امسال به طور کلی رفع کند.

مدیر امور زیربنایی سازمان منطقه آزاد کیش همچنین در رابطه نیروگاه جنوب یا شرکت «ماهتاب» این جزیره گفت: این شرکت بارها اعلام کرده حبس تولید دارد؛ اما متاسفانه در جلسه رسمی اعلام کرد که فقط توانایی تبادل برق ۱۵ مگاواتی دارد.

وی ادامه داد: البته حتی یک سوم این ۱۵ مگاوات اعلامی نیز در بازه زمانی تعیین شده به طور کامل تزریق نشده است؛‌ حال سوال این است،‌ اگر این شرکت حبس تولید دارد، چرا به شبکه برای تبادل برق تزریق نشد؟

«ملانوری» در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر اینکه «شرکت ماهتاب اعلام کرده که فقط در صورت تقاضای رسمی نسبت به تبادل برق اقدامی می‌کند» گفت: مگر می‌شود در یک جلسه رسمی و طبق صورت جلسه، وقتی مقرر شود تا ۱۵ مگاوات تبادل برق از شرکت جنوب به شمال برای جلوگیری از قطعی در پیک مصرفی انجام شود، آن را رسمی ندانست و به آن تمکین نکرد؟

وی در رابطه با اظهار نظر شرکت «ماهتاب» پیرامون شبکه خطی توزیع ۱۳۲، بیان کرد: این شبکه اصلا ربطی به شرکت ماهتاب ندارد که در رابطه با آن اظهار نظر کرده است؛ شبکه توزیع باید در اختیار حاکمیت باشد و بخش خصوصی نباید سعی در دخالت کند.

مدیر امور زیربنایی سازمان منطقه آزاد کیش همچنین اظهار کرد:‌ طبق طرح جامع، به دنبال اتصال شبکه توزیع برق در کیش به شبکه سراسری هستیم.

وی در ادامه افزود: تا سال ۱۴۰۶ باید ۱۲۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق در جزیره کیش اضافه شود.

«ملانوری» با تاکید بر اینکه مدیرعامل جدید سازمان منطقه آزاد کیش حساسیت قابل توجهی نسبت به حل مشکلات مربوط به آب و برق کیش دارد، گفت: با تلاش‌های شبانه روزی، برق هیچ یک از واحدهای مسکونی جزیره کیش تا به این لحظه بر اثر بالا رفتن پیک مصرفی قطع نشده و در همین راستا تمامی تلاش خود را برای فارغ آمدن به مشکلات موجود به کار خواهیم برد.

به گزارش ایرنا، کشمکش‌های شرکت شمال و جنوب جزیره کیش و انتشار آن در فضای مجازی، چالش‌هایی را برای افکار عمومی در پی داشته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha