به گزارش یکشنبه اداره کل روابط عمومی استانداری یزد، مهران فاطمی در نشست با تشکل های مردم نهاد استان که به مناسبت هفته تشکل ها و مشارکت های اجتماعی و به منظور بررسی مسائل و دغدغه های موجود فعالین این حوزه برگزار شد با اشاره به اعتقاد قلبی به حضور و مشارکت مردم در این دولت و ارتباط با فعالین عرصه های مختلف، اظهار کرد: در همین راستا در دو سال گذشته قریب به ۲۰۰ نشست با گروه های مختلف مردمی و دغدغهمندان عرصههای گوناگون در استان برگزار شده است.
وی ادامه داد: طی این مدت، برگزاری جلسات مکرر با مجموعه های خیری، دانش آموزی و دانشجویی، انجمن های علمی، هنری، گردشگری و میراثی، مجموعه ها و هیئت های ورزشی، کانون های مساجد و هیئات مذهبی، تشکل های قرانی و سایر ابرتشکل های موجود در دستور کار استان قرار داشته است.
فاطمی با اشاره به ارتباط نزدیک استان با مجموعه های مردم نهاد مختلف، تصریح کرد: قطعا ارتباط هدفمندتر و جامعتر مجموعه دستگاههای دولتی با سمنها مورد تاکید مدیریت استان است.
وی از شورای هماهنگی توسعه فعالیتهای تشکلهای مردم نهاد استان به عنوان جایگاهی برای ساماندهی سمنها نام برد و گفت: نباید این جلسات صرفا محلی برای صدور مجوز باشد و بیان دغدغه های فعالین این عرصه و پیگیری آن باید در نشستهای شورای هماهنگی دنبال شود.
فاطمی با بیان اینکه مجموعه های مردم نهاد، می توانند به عنوان ناظر، مشاور و مجری در پروژه های دستگاه های اجرایی ایفای نقش کنند، افزود: دستیار مردمی و دفتر اجتماعی استانداری در قالب بحث مردمی سازی دولت، در شورای راهبردی توسعه مدیریت استان مصوبه واگذاری ماموریت های مختلف به مجموعه های مردم نهاد را احصاء کنند.
وی با تاکید بر تشکیل جلسات شورای هماهنگی توسعه فعالیتهای تشکلهای مردم نهاد استان به صورت ماهانه، یادآور شد: پیگیری مسائل این حوزه بر عهده دستگاه های اجرایی است لذا به عنوان مصوبه شورا، در خصوص عملکرد دستگاههای اجرایی در حوزه سمنها از نمایندگان منتخب آنها جهت رتبهبندی در جشنواره شهید رجایی نظرسنجی شود.
استاندار یزد حمایت و بسترسازی برای پیگیری دغدغه های تشکلهای مردم نهاد را از وظایف استان دانست و گفت: براین اساس با تدوین بسته سیاستی و حمایتی در شورای هماهنگی توسعه فعالیت های مجموعه های مردم نهاد، حمایت ها به صورت جامع و هدفمند در سطح شهرستان ها انجام خواهد شد.
وی در ادامه با بیان اینکه برای حضور نمایندگان سمن ها در کارگروه های تصمیم گیری استان منعی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: با در نظرگرفتن سازوکارهای قانونی، نمایندگان منتخب و واقعی مجموعههای مردم نهاد جهت پیگیری مطالبات در کارگروه ها و کمیته های مربوطه حضور یابند.
عالیترین مقام اجرایی استان، «آموزش و توانمندسازی» مجموعه تشکل های مردم نهاد و بهسازی شوراهای مرکزی را موضوع بسیار مهمی توصیف کرد و یادآور شد: نمیتوان به صورت سنتی مجموعه مردم نهاد را اداره کرد و از سوی دیگر نگاه به دستگاه های دولتی نیز برای تامین منابع مالی سمن ها مسیر درستی نیست.
وی با بیان اینکه امروزه سازوکارهای خاصی برای جلب کمک های خیری وجود دارد، اذعان کرد: بسیاری از مردم در صورت اطمینان از اهلیت مجموعه و حوزه فعالیتهای آن حاضر به کمک مالی به تشکل های مردم نهاد هستند.
فاطمی «اداره سمنها» را یک هنر و دانش دانست و در ادامه از دستگاههای صادر کننده مجوز و مجموعههای مردم نهاد خواست تا از عملکرد NGO های فعال در کشورهای دنیا در زمینه تامین منابع مالی، الگو برداری کنند.
وی با تاکید بر اینکه صرفا اتکا به بازار پول و بانکها برای تامین مالی پروژه ها جوابگو نیست، یادآور شد: امروز تمرکز بر شیوه های سنتی و منابع دولتی برای اداره سمن ها راهگشا نبوده و باید از تجربیات و مدلهای موفق در جهت تامین مالی از بازار سرمایه استفاده شود.
نظر شما