۵۰۰ تشکل و انجمن مردم نهاد در لرستان ثبت شده است

بروجرد - ایرنا - مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان گفت: ۵۰۰ تشکل و انجمن مردم نهاد در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، بهداشت و درمان، خیریه، محیط زیست و میراث فرهنگی در استان ثبت شده است.

محمدکریم خورشیدوند روز دوشنبه به مناسبت روز ملی تشکل‌های مردم نهاد و مشارکت‌های اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: نامگذاری چنین روزی در تقویم ملی نشان دهنده توجه و اهتمام نظام جمهوری اسلامی به نقش ویژه و برجسته تشکل‌های مردمی است رویکردی که در دولت مردمی سیزدهم نیز مورد توجه قرار گرفته و خود نمودی موثر از مشارکت‌های اجتماعی است.

وی با تاکید بر نقشی که تشکل‌های مردم نهاد در کاهش بحران‌ها و آسیب‌های اجتماعی دارند، افزود: در این هفته به مناسبت روز و هفته تشکل‌های مردم نهاد و مشارکت‌های اجتماعی با نمایندگان انجمن‌ها و تشکل‌های مردم نهاد در شهرستان‌های مختلف استان نشست‌هایی با حضور افراد صاحب نظر در حوزه‌های اجتماعی و دانشگاهی برگزار می‌شود.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان یادآور شد: ثبت تشکل‌ها و انجمن‌های مردم نهاد مراحل قانونی دارد که باید انجام شود و به طور متویسط بین ۲۵ روز تا یک ماه زمان می‌برد تا تقاضا برای ثبت یک انجمن مردم نهاد تایید و ثبت شود.

خورشیدوند با بیان اینکه از سال ۱۴۰۰ به بعد ثبت انجمن‌ها و تشکل‌های مردم نهاد از طریق سامانه انجام می‌شود، اضافه کرد: هفت مجوز در سال جاری برای ثبت انجمن‌ها و تشکل‌های مردم نهاد در حوزه‌های مختلف صادر شده است.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان یادآور شد: سازمان غیردولتی (NGO) به مجموعه ای از افراد هم هدف و داوطلب با گرایش‌های غیرسیاسی و غیرانتفاعی گفته می‌شود که برای تحقق اهداف مشترک خیرخواهانه، گرد هم جمع شده و طبق ضوابط و قوانین خاصی به انجام فعالیت‌های مشخص می‌پردازند.
وی افزود: فعالیت داوطلبانه از مهم‌ترین ویژگی‌های سازمان‌های مردم نهاد (سمن‌ها) است، بنابراین این تشکل‌ها در کنار نظام‌مند کردن مشارکت اجتماعی شهروندان در تدبیر امور مربوط به جامعه، زمینه فعالانه شدن و اثربخشی بیشتر مشارکت را نیز فراهم می کنند.

خورشیدوند یادآور شد: در جوامع امروزی یکی از شاخص‌های جوامع پیشرفته و توسعه یافته میزان مشارکت مردم و میزان فعالیت مدنی مردم و تشکل‌های غیر دولتی است که در کشور و در استان لرستان نیز نمود بارز آن گروه‌های جهادی و سازمان‌های مردم نهاد، مراکز نیکوکاری، انجمن‌ها و مجمع مواکب و همه گروه‌های مردمی را شامل می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه توسعه پایدار بدون حضور همین گروه‌های مردمی بدون معنا است، گفت: بدون تردید خدمت خالصانه از جنس مردم برای مردم در تقویت پیوندهای اجتماعی است و دین اسلام هم مشارکت مردم را در فرآیندهای سیاسی و اجتماعی به عنوان یک ارزش اجتماعی متعالی قلمداد می‌کند.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان افزود: مصداق این را در کنگره عظیم و جهانی اربعین حسینی می‌توانیم نام ببریم علاوه بر این برگزاری رویدادهای متنوع فرهنگی و اجتماعی، تصمیم سازی و ارائه الگوهای موفق بخش دیگری از کارکردهای سازمان‌های غیردولتی و مردم نهاد است.

خورشیدوند ضمن تبریک روز تشک‌های مردم نهاد یادآور شد: رویکرد ما به عنوان دفتر اجتماعی در استانداری‌ لرستان توسعه، هدایت و تقویت اینگونه ظرفیت‌های مردمی است در واقع شعار دولت مردمی یعنی مشارکت مردم و نظارت در حوزه‌های تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha