۲۴ مرداد ۱۴۰۲، ۱۱:۴۳
کد خبر: 85199305
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دامنه همکاری های ژئوپارک جهانی قشم و یونسکو گسترش می یابد

قشم - ایرنا - مدیر ژئوپارک جهانی قشم از امضای تفاهم نامه همکاری های مشترک با کرسی یونسکو در مخاطرات زمین شناسی ساحلی و پژوهشکده علوم زمین خبر داد و گفت: با امضای این تفاهمنامه همکاری مشارکت فعال محققان در زمینه علم و فناوری به منظور توسعه روابط علمی و تحقیقاتی بین المللی و سازماندهی طرح ها پژوهشی مشترک گسترش می یابد.

سجاد اشگرف روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه ژئوپارک جهانی قشم یک ظرفیت ارزنده در خاورمیانه و مایه غرور و افتخار مردم ایران و جامعه محلی این جزیره است، افزود: این الگوی موفق جهانی بازتاب میراث محیطی زیستی و فرهنگی سرزمین کهن ایران است و حس افتخار مردم این جزیره از داشتن آن در مشارکت و ایجاد شغل های جدید، شرکت در دوره های آموزشی، ارتقای کیفیت خدمات و ایجاد منابع جدید درآمدی در بین آنها کاملا مشهود است.

وی ادامه داد: وجود این ژئوپارک در جزیره تمدنی قشم به معانی شکوفایی فرهنگی و افزایش مشارکت مردم در تصمیم سازی و تصمیم گیری مدیریتی است و می تواند با کمک به رشد اقتصاد جوامع محلی از طریق توسعه گردشگری و رشد اقتصادی بسترهای دست یابی به توسعه پایدار در این جزیره را فراهم کند.

دامنه همکاری های ژئوپارک جهانی قشم و یونسکو گسترش می یابد

مدیر ژئوپارک جهانی قشم توضیح داد: ایجاد مزایای اقتصادی برای جوامع محلی و توسعه گردشگری پایدار، پیوند میراث زمین شناسی با سایر جنبه های میراث طبیعی و فرهنگی منطقه به منظور افزایش افزایش آگاهی و درک مسایل کلیدی پیش روی جامعه همچون استفاده از منابع پایدار زمین، اثرات تغییرات اقلیمی و کاهش خطرات محیط زیستی از جمله مهم ترین اهداف توسعه ژئوپارک ها به حساب می آید.

اشگرف اضافه کرد: همچنین ویژگی های منحصر به فرد زمین شناسی، باستان شناسی و زیست محیطی ژئوپارک جهانی قشم از جمله روش های شیرین کردن، حفظ و جمع آوری آب، وجود صنایع دستی، آیین های بومی، میراث ملموس و غیر ملموس، حیات وحش و اکوسیستم گیاهی خاص و جنگل های حرا در خط ساحلی از ویژگی های در خور توجه در این منطقه است.

دامنه همکاری های ژئوپارک جهانی قشم و یونسکو گسترش می یابد

تفاهم‌نامه همکاری ژئوپارک جهانی قشم، کرسی یونسکو در مخاطرات زمین‌شناسی ساحلی و پژوهشکده علوم زمین روز گذشته (دوشنبه) به امضا رسید.

این تفاهم‌نامه که به امضای «راضیه لک» رییس پژوهشکده علوم زمین، «سجاد اشگرف» مدیر ژئوپارک جهانی یونسکو جزیره قشم و «حمید نظری» ریس کرسی یونسکو در مخاطرات زمین‌شناسی ساحلی رسید، افزایش همکاری بین طرفین در زمینه تمایل پژوهشی مشترک در حوزه ژئوپارک‌ها با مخاطرات زمین‌شناختی، تغییرات اقلیمی آب و تکوین و توسعه حوزه تمدنی فلات ایران در دستور کار دارد.

دامنه همکاری های ژئوپارک جهانی قشم و یونسکو گسترش می یابد

شایان ذکر است؛ طرفین این تفاهم‌نامه با تبادل اطلاعات و دانش، توسعه پژوهش بین رشته‌ای، سازماندهی پروژه‌های پژوهشی مشترک، سازماندهی همایش‌ها، سمینارها، جشنواره‌ها و دوره‌های آموزشی کوتاه مدت مشترک، انتشار مشترک مواد پژوهشی، ارتقای دیگر همکاری‌های علمی مورد توافق و مشارکت در همکاری علمی از طریق برنامه‌های بین المللی برای همکاری علمی نسبت به توسعه همکاری خود در زمینه علوم زمین به تفاهم رسیدند.

ژئوپارک قشم دارای ۳۵ ژئو سایت متنوع و اصلی همچون تنگه چاهکوه، غارنمکدان، دره ستاره ها و دره تندیس‌ها است و مجاورت آن با جنگل‌های حَرّا واقع در شمال جزیره قشم که دارای پنج عنوان تالاب بین‌المللی، ذخیرگاه زیست کُره، منطقه حفاظت شده، منطقه ویژه دریایی و منطقه ویژه پرندگان است، به ارزش‌ها و جذابیت‌های طبیعی ژئوپارک قشم افزوده است.

این ژئوپارک به واسطه واقع شدن در منطقه راهبردی خلیج فارس از اهمیت بالاتری برخوردار است و از طرف دیگر، این ژئوپارک به دلیل تجارب موفق توسعه ای در دستیابی به شاخص ها و استانداردهای جهانی و بین المللی به عنوان مرکز توسعه منطقه ای ژئوپارک های جهانی در خاورمیانه و شمال آفریقا معرفی شده است.

وجود پدیده های بارز زمین شناسی شامل گنبد و غارنمکدان، دره های شگفت انگیز، سواحل بکر و زیبا و حیات وحش در بخش غربی جزیره قشم و جنگل‌های دریایی حَرّا، تنگه چاهکوه، تنگه عالی، بام قشم، دره تندیس ها، سایت تاریخی و فرهنگی کلات کشتاران، جزایر ناز و دهها جاذبه فرسایشی و ژئومورفولوژی و صخره با اشکال زیبا موجب شد تا نام قشم در لیست دارندگان ژئوپارک های جهانی یونسکو ثبت شود.

پدیده های طبیعی نظیر دره ستاره ها، کُورکُورا کوه، چاکاویر، تنگه چاهکوه، کَریون، دیواره قاضی، بصیرا، ژئولینک، دره شور، جزیرتو، صخره لاک پشت ها و کناره های سواحل جنوبی، که هر کدام زیبایی خاص خود را دارند، از جمله این جاذبه های زمین شناسی محسوب می شوند.

جنگل‌های حَرّا به همراه تنوع زیستی منحصر به فرد، خلیج دلفین ها، سواحل مرجانی و نوار ماسه ای نخ کُنار، از دیگر چشم اندازهای طبیعی هستند که ارزش ژئوپارک قشم را دو چندان کرده است.

در کنار این جاذبه ها، موزه ژئوپارک، پارک موزه لنج سازی گوران، قبرستان انگلیسی ها و بندر تاریخی لافت از دیگر داشته های ارزشمند ژئوپارک قشم به حساب می آید، اما این به تنهایی کافی نیست و آنچه به یک ژئوپارک هویت می بخشد مشارکت و حضور فعال جامعه محلی در برنامه های ترویجی، توسعه ای، حفاظتی و مدیریتی ژئوپارک است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha