به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، در جلسه علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون صنایع و معادن مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق وتفحص از شرکتهای پتروشیمی دولتی در فروش و صادرات محصولات در دستور کار قرار گرفت و ۱۳۴نماینده مجلس با این تحقیق و تفحص موافقت و ۳۷ نماینده هم مخالفت کردند.
مجتبی رضاخواه نماینده متقاضی این تحقیق و تفحص بیان کرد: اتفاقاتی در نحوه فروش و صادرات محصولات پتروشیمی های دولتی رخ داده که باید بررسی کنیم علت این اتفاقات چه بوده است. ۴ وزارتخانه نفت، آموزش و پرورش، دفاع و کار به صورت مستقیم یا زیرمجموعه های آن ها شرکت های تولید پتروشیمی دارند که محصولاتشان را به کشورها صادر می کنند.
نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به دلیل عدم هماهنگی این شرکت ها آن ها در کشور چین بر سر فروش محصولات پتروشیمی رقابت کردند و با نازل ترین قیمت محصولات را فروخته و سود کمی حاصل شده است به دلیل همین موضوع سرمایه گذاری برای صنعت پایین دستی فراهم نشده است.
وی بیان کرد: در صورتی محصول شرکت ها با خوراک متانول با نازل ترین قیمت فروخته می شود که اگر گاز متانول صادر شود ۳ میلیارد تومان سود می کنیم اما سود شرکت های مذکور تنها ۲ میلیارد است. اگر شرکت های تولیدکننده در چین به جای رقابت با قیمت هماهنگ اقدام کنند چنین مشکلاتی نخواهیم داشت.
این نماینده مجلس با اشاره به اعمال تخفیف به خریداران خارجی از سوی تولیدکنندگان اوره، گفت: به یک خریدار در برزیل ۲۰۰ میلیون دلار به بهانه تحریم تخفیف داده شده است و گفته ی شود از عایدی آن حقوق بازنشستگان را پرداخت خواهند کرد، سوال این است که چرا با همین ۲۰۰ میلیون دلار حقوق بازنشستگان پرداخت نمی شود و پشت پرده چنین تخفیفی تنها به یک نفر در برزیل چیست؟
رضاخواه با بیان اینکه فروش محصولات پتروشیمی از وظایف اصلی برخی وزارتخانه ها نیست، اظهار داشت: وزارت دفاع باید مشغول تامین امنیت باشد چرا درگیر تولید محصولات پتروشیمی و صادرات آن است، پراکندگی شرکت های دولتی ایجاد مفسده می کند و آن ها را از وظایف اصلی دور می کند.
وی تاکید کرد: ضمن اینکه باید نحوه فروش محصولات پتروشیمی را بررسی کنیم باید تصمیم حاکمیتی در خصوص مدیریت شرکت های پتروشیمی دولتی اتخاذ شود.
این نماینده مجلس ادامه داد: با صادرات محصولات پتروشیمی باید ارز به کشور آورده شود در این بین شاهد استخدام شرکت هایی در خارج از کشور بدون رعایت ضوابط هستیم و همین امر باعث ایجاد فساد شده و تعدادی از مدیران در همین امر دستگیر شده اند و آنچه اتفاق افتاد باعث اختلال و نوسان در بازار ارز نیز شد.
در موضوع تحقیق و تفحص آمده است: نظر به اظهارات متقاضیان مبنی بر عدم کفایت اطلاعات ارائه شده کمیسیون، موضوع تحقیق و تفحص در جلسه رسمی مورخ ۱۱ مردادماه ۱۴۰۱ کمیسیون با حضور۱۶ نفر ازحاضرین نمایندگان عضو کمیسیون و تعدادی از متقاضیان تحقیق و تفحص مطرح و پس از استماع نظرات طرفین از وزارتخانه های دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، نفت، تعاون کار و رفاه اجتماعی و آموزش و پرورش، ضرورت انجام تحقیق و تفحص در محورهای ذیل به تصویب رسید.
محورهای تحقیق و تفحص به این شرح است:
چه شرکتهایی مجاز به خرید محصولات پتروشیمی جهت فروش داخلی و خارجی می باشند و مکانیزم اعمال تخفیف به این شرکت ها چیست؟
چرا گروه گسترش نفت و گاز پارسیان بخش قابل توجهی از فروش صادراتی خود را منحصرا به شخصی برزیلی واگذار نموده و مانع رقابت در این زمینه می شود که این کار زمینه فسادهای متعدد را اینجاد نموده است ؟
دلیل عدم تسویه حساب برخی شرکتهای تولید کننده محصولات پتروشیمی با خریداران خارجی چیست و چرا بعضا برخی خریداران خارجی به شرکتهای تولید کننده دولتی بعضا تا ۵۰ میلیون دلار بدهکار میباشند ؟ چرا منافع ملی و منافع شرکتها در این خصوص رعایت نشده است؟
چرا در فروش صادراتی محصولات پتروشیمی در شرکت های داخلی مختلف بعضا تفاوت قیمت قابل توجهی وجود دارد؟
چرا در فروش صادراتی محصولات پتروشیمی در شرکت های داخلی مختلف بعضا تفاوت قیمت قابل توجهی با قیمت های جهانی وجود دارد؟
نظر شما