به گزارش روز چهارشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه تهران، سید محمد مقیمی در نشست انعقاد تفاهمنامه فیمابین دانشگاه تهران و شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، با اشاره به برنامه عملیاتی این دانشگاه در زمینه گسترش واحدهای کارآموزی و کارورزی دانشجویان، یکی از زمینههای همکاری با شرکت سنگ آهن بافق را بهرهمندی از فرصتهای این مجموعه به منظور کارورزی دانشجویان عنوان کرد.
وی افزود: در همین راستا از نیم سال تحصیلی پیش رو، درس سه واحدی با عنوان «یادگیری تجربی» به منظور مرتبط کردن دانشجویان با محیط واقعی کار ارائه میشود و همچنین مجموعههایی با عنوان پردیسهای علم و فناوری در حال ایجاد هستند که به زودی پردیس علم و فناوری شهید چمران در اشتهارد به بهرهبرداری می رسد.
رئیس دانشگاه تهران در ادامه با ارائه پیشنهاد در اختیار قرار گرفتن فضای مناسب برای ایجاد پردیس علم و فناوری دانشگاه تهران در بافق به منظور استقرار دانشجویان جهت پیگیری فعالیتهایی در زمینه مهارتورزی، افزود: در کنار گسترش فعالیتهای مهارتورزی در پردیس علم و فناوری، دانشگاه تهران آمادگی دارد نسبت به راهاندازی ایستگاههای تحقیقاتی معدنی و محیط زیستی اقدام کند.
وی ادامه داد: عرصههای تخصصی مورد نیاز شرکت سنگ آهن مرکزی ایران فراتر از حوزه معدن است، بنابراین دانشگاه تهران به عنوان یک دانشگاه جامع آمادگی دارد ظرفیتهای استادی، تحقیقاتی و عملیاتی خود را در زمینه همه علوم و رشتهها از جمله علوم انسانی، اجتماعی و رفتاری در خدمت صنعت آورد.
مقیمی با یادآوری اینکه حوزه معدن یک مزیت مهم برای کشورمان محسوب میشود، تصریح کرد: وقتی از این مزیت مطلق برخوردار هستیم، انتظار میرود دانشجویان رشته معدن چشماندازی وسیعتر در زمینه آینده شغلی پیش روی خود ببینند، اما بازخوردهایی که از وضعیت اشتغال دانشجویان این رشته میگیریم، نشان میدهد با وضعیت مورد انتظار فاصله داریم.
رئیس دانشگاه تهران گفت: البته آشنایی دانشجویان با ابزارها و محیط صنعت میتواند در بهبود وضعیت اشتغال دانش آموختگان تأثیر بالایی داشته باشد که در این صورت هم کیفیت آموزش ارتقا پیدا میکند و هم تحول در صنعت با اتکا به سرمایههای انسانی، شتاب می گیرد.
مشارکت در پروژههای محرومیتزدایی در چارچوب مسئولیت اجتماعی دانشگاه و صنعت، راهاندازی واحدهای فناور و دانشبنیان در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران متناسب با مأموریتها و نیازهای شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، برگزاری دورههای آموزشی حرفهای برای سطوح مختلف مدیران و کارکنان این شرکت و ایجاد زمینه مشارکت دانشکدههای مختلف اعم از کارآفرینی، حکمرانی، مدیریت، علوم ورزشی و تندرستی، روانشناسی و علوم تربیتی برای احصای زمینههای تحقیقاتی مورد نیاز شرکت سنگ آهن مرکزی ایران از جمله محورهای مورد موافقت رئیس دانشگاه تهران در این نشست بود.
مجتبی حمیدیان مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران نیز ارتباط با شبکه دانشگاهی و نخبگان را از مزیتهای دوره جدید مدیریت این شرکت بیان کرد و بر آموزش دانشجویان دانشگاهها در محیط واقعی کار تاکید کرد. وی موافقت خود را در زمینه اختصاص یک فضای آماده بهرهبرداری به دانشگاه تهران به منظور اجرای مأموریتها و فعالیتهای پردیس علم و فناوری دانشگاه در بافق اعلام کرد و مقرر شد این پردیس تا قبل از آغاز سال تحصیلی جدید با حضور رئیس دانشگاه و اعضای هیأت رئیسه دانشگاه تهران به بهرهبرداری برسد.
حمیدیان همچنین از ارائه آموزشهای حرفهای به مدیران و کارشناسان شرکت سنگ آهن مرکزی ایران با رویکرد مدیریت تغییر نگرش، به عنوان یک محور مهم همکاری دانشگاه و این صنعت نام برد که در پاسخ به این درخواست، احمد نوحهگر معاون برنامهریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران، آمادگی مرکز آموزشهای آزاد دانشگاه را برای برگزاری این دورهها با صدور مدارک مورد تأیید دانشگاه تهران اعلام کرد.
محمود کمرهای، معاون آموزشی دانشگاه تهران نیز در این نشست با تاکید بر اینکه آموزش و پژوهش دو رکن تفکیکناپذیر هستند، خاطرنشان کرد: در دوره کارشناسی این امکان وجود دارد که تا ۴۰ واحد درسی عملی به منظور کار در محیط واقعی دیده شود. آموزش مهارتمحور و تدریس مشترک دروس مهارتی توسط اساتید دانشگاه و صنعت، ارائه آموزشهای کاربردی مورد نیاز صنعت و جهتدهی موضوعات رسالهها و پایاننامهها بر اساس نیازهای صنعت از جمله محورهایی است که در همکاری مشترک دانشگاه تهران و شرکت سنگ آهن مرکزی ایران قابل پیگیری است.
علی یقطین، رئیس هیأت مدیره شرکت سنگ آهن مرکزی ایران (بافق) نیز در این نشست، با ابراز امیدواری نسبت به برطرف شدن چالشها با ورود و نقشآفرینی دانشگاهیان در حوزه اجرا، گفت: در صورتی که توانمندیهای دانشگاه تهران در کنار شرکت سنگ آهن مرکزی ایران قرار گیرند، کمکهای نوآورانه و فناورانه شرکتهای پارک علم و فناوری و همچنین واحدهای فناور مراکز رشد میتواند کاهش هزینه قابل توجهی برای شرکت رقم زند.
مهدی قربانی، سرپرست مؤسسه کسبوکار اجتماعی دانشگاه تهران و طراح الگوی کسبوکار اجتماعی مبتنی بر مسئولیت اجتماعی شرکتهای صنعتی و معدنی نیز ضمن تشریح دستاوردهای اجرای الگوی کسبوکار اجتماعی مبتنی بر مسئولیت اجتماعی شرکتهای صنعتی و معدنی در خواف، اظهار داشت: به زودی دانشگاه تهران در سایر مناطق کشور نیز این الگو را که حاصل هشت سال تجربه میدانی در مناطق کمبرخوردار کشور است، در سایر نقاط کشور از جمله بافق یزد عملیاتی خواهد کرد.
وی از «حکمرانی اقتصاد مردمی» به عنوان ریشه این الگوی کسبوکار اجتماعی نام برد و از آغاز اجرای الگوی کسبوکار اجتماعی مبتنی بر مسئولیت اجتماعی شرکتهای صنعتی و معدنی در بافق یزد از پاییز ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: مشابه این الگو با عنوان طرح آبادانی و پیشرفت شهرستان خواف با محوریت توانمندسازی جوامع محلی و معیشت پایدار در قالب مسئولیت اجتماعی شرکتها اجرا شد.
رئیس دانشگاه تهران در این نشست، مهدی قربانی استاد دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران را به عنوان مسئول راهاندازی و سرپرست پردیس علم و فناوری دانشگاه تهران در بافق معرفی کرد و مقرر شد نام این پردیس به نام سردار شهید حاج قاسم سلیمانی مزین شود.
در پایان نیز تفاهمنامه همکاری فیمابین دانشگاه تهران و شرکت سنگ آهن مرکزی ایران (بافق) توسط رئیس دانشگاه تهران و مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران امضا شد.
تعریف، تدوین و اجرای کلان پروژهها در راستای اولویتهای تحقیقاتی شرکت سنگ آهن مرکزی ایران و با تکیه بر توانمندیهای دانشگاه تهران، استفاده از توانمندی و ظرفیت تحقیقات پایاننامهها و رسالههای مقاطع تحصیلات تکمیلی و فراهم کردن شرایط مناسب برای انجام دورههای کارآموزی و کارورزی دانشجویان، همکاری در توسعه فرصتهای شغلی برای دانش آموختگان از مهمترین زمینههای همکاری در این تفاهمنامه است.
ایجاد رشتههای کاربردی و نوین مورد نیاز شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در دانشگاه تهران، برگزاری دورههای تخصصی و مهارتمحور در قالب آموزشهای کوتاه مدت برای ارتقای توانمندیهای علمی کارکنان شرکت، تعریف و اجرای پروژههای پژوهشی در دورههای پسادکتری، پیشنهاد و اجرای پروژهها، طرحهای پژوهشی و پروژههای فنآوریهای نوین، طرحهای محیطزیستی و کاربرد انرژیهای پاک در زمینههای مورد نیاز شرکت سنگ آهن مرکزی ایران و با همکاری همه واحدهای تابعه دانشگاه، تعریف و هدایت پایاننامهها و رسالههای دانشجویان دانشگاه بر اساس اولویتهای شرکت و ایجاد شرایط مناسب برای همکاری شرکتهای دانشبنیان وابسته به دانشگاه با شرکت سنگ آهن بافق از تعهدات دانشگاه تهران در این تفاهمنامه همکاری است.
اعطای بورسیه تحصیلی در مقاطع مختلف به دانشجویان مستعد و علاقمند، حمایت و پشتیبانیهای مادی و معنوی از طرحهای تحقیقاتی، پایاننامهها و رسالههای دانشجویان دانشگاه تهران مطابق با نیازهای شرکت سنگ آهن مرکزی ایران و حمایت از دورههای کارورزی دانشجویان دانشگاه تهران و حمایت از برگزاری سمینارها، کنفرانسها، نمایشگاهها، کارگاهها و نشستهای علمی از اهم تعهدات شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در تفاهمنامه با دانشگاه تهران است.
نظر شما