علت پایین بودن مصرف ماهی در سمنان بی‌اطلاعی از ارزش و تنوع غذایی آن است

سمنان-ایرنا- مدیر امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به پایین‌بودن سرانه مصرف آبزیان در این استان و در کشور، گفت: علت اصلی این مساله بی‌اطلاعی خانواده‌ها از ارزش و تنوع غذایی ممکن آبزیان شناخته شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بهرام فلاحی روز چهارشنبه در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با طبخ آبزیان در شهرستان مهدیشهر با بیان اینکه این روزها مصرف ماهی در کشور نسبت به دنیا نصف شده است، افزود: مصرف سرانه آبزیان در استان ۶ و نیم کیلوگرم است و در کشور ۱۳ کیلوگرم و این رقم در دنیا بین ۲۲ تا ۲۳ کیلوگرم برآورد می‌شود.

وی تصریح کرد: بر اساس بررسی‌های انجام شده، یکی از علت‌های کمی مصرف ماهی در کشورهای جهان سوم یا درحال توسعه این است که مردم از تنوع و ارزش غذایی آبزیان اطلاع ندارند و با توجه به مطالعات انجام شده در کشورهای توسعه‌یافته مصرف سرانه بین ۲۶ تا ۵۰ کیلوگرم است، اما در کشورهای در حال توسعه با توجه به مسائل فرهنگی مصرف بسیار کمتر است.

وی با اشاره به اهمیت ارزش غذایی ماهی اظهار داشت: ماهی به عنوان غذای سلامتی مطرح است و با توجه به انواع و اقسام پروتیئن‌هایی که دارد، می‌تواند به عنوان یک غذای سالم مطرح باشد.

مدیر امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه این کارگاه آموزشی آشنایی با طبخ آبزیان با هدف ارتقای سطح آگاهی مردم درباره اهمیت و ارزش غذایی آبزیان برگزار شد، خاطرنشان کرد: یکی از مزیت‌های مصرف ماهی نسبت به سایر آبزیان این است که چربی به نام امگا سه دارد و این چربی غیراشباع و ضدرسوب در رگ‌ها است و از بیماری تصلب شرائین و سایر بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری می‌کند.

«ماهی» غذای ۶ ماهگی تا ۹۰ سالگی انسان

مدیر امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: ماهی تنها پروتئین سفید است که انسان می‌تواند آن را از ۶ ماهگی تا سن ۸۰ یا ۹۰ سالگی مصرف کند و هیچ محدودیت تغذیه‌ای برای آبزیان وجود ندارد.

فلاحی با بیان اینکه ماهی پروتئین‌های قابل جذب دارد و نسبت به سایر پروتیئن‌ها بالای ۹۵ درصد جذب بدن می‌شود، گفت: امتیاز دیگر ماهی با سایر پروتئین‌ها این است که ماهی انواع و اقسام ویتامین‌ها از جمله آ، دی و سایر ویتامین‌ها را دارد و گوشت ماهی می‌تواند نیاز بدن به انواع ویتامین‌ها و انواع مواد معدنی مانند منیزیوم، سلنیوم و فسفر را تامین کند.

وی افزود: دیگر مزیت ماهی این است که اسید آمینه که بدن قادر به ساخت آن نیست، با مصرف گوشت ماهی تأمین می‌شود.

وی افزود: تنوع غذایی زیادی در محصول ماهی وجود دارد و خانم‌های خانه دار می توانند با ماهی غذاهای مختلفی از جمله قلیه‌ماهی، استیک‌ماهی، ماهی شکم‌پر و ماهی سرخ‌شده درست کنند و خانواده را از ارزش عذایی ماهی بهره مند کنند.

مدیر امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه امسال سه کارگاه آموزشی آشنایی با طبخ آبزیان در استان برگزار شد، افزود: برنامه ریزی برای برگزاری این کارگاه آموزشی در تمام شهرستان ها در دستور کار است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha