به گزارش ایرنا به نقل از تاس، آرارات میرزویان وزیر خارجه ارمنستان در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: چشمانداز ثبات در منطقه ما به خاطر جمهوری آذربایجان تضعیف شده است زیرا در حال ایجاد بحران انسانی در قرهباغ است.
وی هشدار داد: اوضاع فعلی در قرهباغ ممکن است به تضعیف روند صلح در قفقاز جنوبی منجر شود.
میرزویان با بیان اینکه گذرگاه لاچین باید بازگشایی شود، افزود: این گذرگاه به عنوان راهی ارتباطی میان ارمنستان به قرهباغ مورد توافق قرار گرفته و هیچ جایگزینی ندارد.
به گزارش خبرگزاری ترند، یاشار علیاف نماینده دائم جمهوری آذربایجان در سازمان ملل در نشست شورای امنیت گفت که اقدامات ارمنستان چیزی جز ریاکاری سیاسی از پیش برنامهریزیشده نیست و درخواست ایروان برای برگزاری نشست شورای امنیت درباره قرهباغی بخشی از کارزار چندماهه ارمنستان برای گمراه کردن جامعه بینالملل است.
در همین حال، لیندا توماس گرینفیلد نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز از ارمنستان و جمهوری آذربایجان خواست تا به مذاکرات صلح ادامه دهند.
وی افزود: صلح میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان به تلاش نیاز دارد. جامعه بینالملل باید حمایتهای بیشتری از این گفتوگوها به عمل آورد.
به گزارش تاس، دمیتری پولیانسکی معاون نماینده روسیه در سازمان ملل هم گفت: مشکلات میان باکو و ایروان باید حل و فصل شود و هیچ برنامهای که از خارج تحمیل میشود، نمیتواند جایگزین گفتوگو شود.
وی تاکید کرد: آشتی میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بدون تضمین حقوق و امنیت جمعیت ارمنی قرهباغ در چارچوب حقوقی آذربایجان قابل تصور نیست.
همچنین ژانگ جون نماینده چین در سازمان ملل خواستار مصالحه ایروان و باکو شد و افزود: چین تحولات مربوط به دو کشور را از نزدیک دنبال میکند و همواره خواستار حل نزاع گذرگاه لاچین از طریق گفتوگو بوده است.
ناتالی برادهرست معاون نماینده فرانسه در سازمان ملل نیز از جمهوری آذربایجان خواست تا به تعهدات بینالمللی خود در مورد قرهباغ عمل کند.
وی گفت: فرانسه عمیقا نگران بروز یک بحران انسانی بسیار جدی در قرهباغ به دلیل مسدود شدن گذرگاه لاچین است.
برادهرست اظهار کرد: اوضاع میدان بسیار بد است و هر روز وخیمتر میشود.
از سوی دیگر، جیمز کاریوکی نماینده انگلیس در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت درباره قرهباغ گفت که کشورش عمیقا نگران مختل شدن گذرگاه لاچین است.
وی اظهار کرد که مسدود شدن این گذرگاه تامین دارو، خدمات بهداشتی و سایر کالاها و خدمات اساسی برای قرهباغ را تهدید کرده و باعث تبعات انسانی برای جمعیت محلی میشود.
کاریوکی افزود: ما از همه طرفهای حاضر در مذاکرات صلح میخواهیم که تلاش خود را برای رسیدن به یک راه حل پایدار دو برابر کنند.
به گزارش ایرنا، نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان ۲۰ مرداد ماه با اشاره به بروز وضعیت بحران انسانی برای ارامنه ساکن در شهر خانکندی مرکز قره باغ و مناطق اطراف آن اعلام کرد که جمهوری آذربایجان از ارسال محموله کمک های بشردوستانه در مسیر جاده لاچین ـ خانکندی جلوگیری کرده و در حال پاکسازی قومی علیه ساکنان ارمنی منطقه است.
پاشینیان با بیان این که ارمنستان به نوبه خود به برنامه صلح با جمهوری آذربایجان پایبند است، از دولت باکو خواست که با ارامنه ساکن در مرکز قره باغ چارچوب یک ساز و کار بینالمللی وارد گفت و گوی مستقیم شود و به انسداد گذرگاه لاچین برای تضمین تردد آزاد ارامنه قره باغ به سمت خاک ارمنستان پایان دهد.
به گزارش خبرگزاری آذرتاج، وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان نیز در واکنش بار رد این سخنان نخست وزیر ارمنستان، دولت ایروان را متهم کرد که «آذربایجانیهای ساکن در خاک ارمنستان را پاکسازی قومی کرده است.»
وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیه خود اعلام کرد: اگر ساکنان ارمنی منطقه قره باغ واقعاً به مایحتاج روزانه نیاز داشته باشند، میتوانند از جاده آغدام - خانکندی با نظارت شرکای بینالمللی استفاده کنند.
اخیرا گزارشگران ویژه سازمان ملل متحد و یک کارشناس مستقل شورای حقوق بشر این سازمان اعلام کردهاند که ارتش جمهوری آذربایجان کریدور لاچین در مسیر خانکندی مرکز قره باغ به سمت خاک ارمنستان را مسدود کرده و ارامنه ساکن در این منطقه را به محاصره درآورده است.
نظر شما