لیلا غریب روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن بیان این مطلب افزود: طرح تکام با ۱۶ نظامات اصلی در حوزههای مختلف به دنبال مهاجرت معکوس و اصلاح ترکیب جمعیتی روستا است تا آمادگی های لازم برای نقش تولیدی روستاها حاصل شود.
وی اضافه کرد: مدیریت منابع آب، آموزش و توانمندسازی دهیاران و تسهیل گران، قوانین و مقررات روستا، خدمات بهداشت و درمان روستا، کشاورزی، فرآورده های دامی، گردشگری روستایی، امور زنان و خانواده روستایی و عشایر، تعاونی روستایی و منابع مالی روستا، نظام فرهنگی روستا با محوریت مساجد، انجمن و تشکل های مردمی، نظام اجتماعی روستا، اتاق وضعیت روستا و نظام آموزش و پرورش کودکان و نوجوانان روستایی از مهمترین نظامات این طرح است.
غریب تاکید کرد: طرح تکام براساس تجربیات حاصل در هر منطقه و اقلیم در ابتدای هر سال روزآمد خواهد شد و بایستی از تمامی ظرفیتهای ممکن در راستای اجرای هرچه بهتر این سند تحول روستایی بهره برد.
این مسوول تصریح کرد: با ابلاغ ماموریت به فرمانداران و بخشداران نسبت به پیاده سازی این سند در استان باید نتیجه اقدامات و گزارش پیشرفت کار براساس معیارهای سنجش مربوطه، هر سه ماه یک بار جمع بندی شود.
به گفته غریب، این طرح که کلیات آن در اسفندماه سال ۱۴۰۱ و در شورای اجتماعی کشور به تصویب رسید، اکنون برای اجرا به استانداران ابلاغ شده و در مسیر برنامه ریزی است.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری قزوین خاطرنشان کرد: مولفه های اصلی تکام شامل آموزش و توانمندسازی، تامین معیشت و اشتغال پایدار و نقش آفرینی در امور اجتماعی و فرهنگی در گام دوم انقلاب است که تمامی این موارد در نظامهای یاد شده قرار دارند.
نظر شما