۲۹ مرداد ۱۴۰۲، ۱۶:۴۰
کد خبر: 85204341
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شناسایی محلات «دوستدار آب» در مشهد آغاز شد

۲۹ مرداد ۱۴۰۲، ۱۶:۴۰
کد خبر: 85204341
شناسایی محلات «دوستدار آب» در مشهد آغاز شد

مشهد- ایرنا- مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: مشهد تنها کلانشهر کشور است که برند شهر «دوستدار آب» را دریافت کرده است، در این راستا طرح شناسایی و ایجاد محلات دوستدار آب با همکاری این شرکت و شهرداری مشهد آغاز شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین اسماعیلیان روز یکشنبه در نشست بررسی فعالیتهای شوراهای محلات افزود: اخذ گواهینامه بین المللی شهر دوستدار آب از طرف سازمان یونسکو اقدام مهمی است که شهر مشهد دریافت کرده است.

وی بیان کرد: خشکسالیهای اخیر موجب کاهش شدید منابع آبی در شهر مشهد شده است، به گونه‌ای که ظرفیت سد دوستی به عنوان یکی از مهم ترین منابع تامین کننده آب شهرستان مشهد به حدود ۹ درصد رسیده است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد خاطر نشان کرد: انجام فعالیت های فرهنگی و مشارکت اعضای شورای اجتماعی محلات یکی از مهم ترین راههای برون رفت از شرایط بحرانی آب است.

وی اضافه کرد: جنس فعالیتهای آموزشی و نهادینه کردن مسایل فرهنگی بسیار دشوار است، اما اقدامات و هدف گذاریهای شایسته‌ای تاکنون با همراهی شهرداری در سطح شهر مشهد انجام گرفته است.

اسماعیلیان ادامه داد: یکی از این اقدامات ورود شهرداری به محلات برای نهادینه کردن مدیریت مصرف است که برای اجرا و پیشبرد آن می توان از ظرفیت شورا و دبیران محلات و نیروهای دوام ثامن با جمعیت حدود ۶ هزار نفر بهره گرفت.

وی تاکید کرد: باید موضوع حفظ و نگهداری آب را در شهر مشهد نهادینه کنیم، شهر مشهد با ۱۳ منطقه و ۱۷۰ محله ظرفیت خوبی برای انجام اقدامات فرهنگی دارد، لذا با مشارکت شهرداری ایجاد محلات دوستدار آب پیگیری می شود.

شورای اجتماعی محلات، ظرفیتی مناسب برای اطلاع رسانی وضعیت بحرانی آب

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد نیز در این نشست اظهار کرد: توجه به وضعیت آب و مدیریت مصرف یک وظیفه فردی و اجتماعی است.

مهدی یعقوبی افزود: سازمان فرهنگی شهرداری ظرفیتهای بسیاری برای فرهنگ سازی در زمینه مدیریت مصرف و اطلاع رسانی در خصوص وضعیت بحرانی آب این کلانشهر دارد که یکی از این ظرفیتها، شورای اجتماعی محلات در مناطق شهرداری است.

وی اضافه کرد: باید هرچه سریع تر، تولید محتوا برای آگاهی بخشی و اطلاع رسانی جامعه در این زمینه انجام شود.

به گفته وی، به دنبال اجرای طرح محلات دوستدار آب در مشهد هستیم که از تمام ظرفیت شورای اجتماعی در جهت کمک به فرهنگسازی و اصلاح الگوی مصرف آب در بین شهروندان استفاده می‌شود.

رییس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد نیز در این نشست اظهار کرد: نتیجه تمام فعالیتهای فرهنگی و آموزشی در ارتباط با آب، کاهش مصرف و استفاده بهینه از آب توسط شهروندان در شهر مشهد است که برای عملیاتی شدن این مهم به شدت نیازمند دریافت آمار و اطلاعات هستیم.

حسین باغگلی افزود: اگر قرار است اتفاقی نهادینه شود از طریق سه ضلع زیرساختی، قانونی و فرهنگی قابل انجام است که حوزه فرهنگی و توجه به روشهای انجام کار نقش چشمگیری را به خود اختصاص می دهد.

وی گفت: با دریافت اطلاعات جامع و کامل از طرف شرکت آب و فاضلاب مشهد درباره میزان مصرف آب محلات، با انجام اقدامات فرهنگی و آموزشی، وضعیت مصرف آب محلات به لحاظ افزایش و کاهش و مسایل مرتبط با هدررفت و پرت آب شناسایی و اعلام می‌شود.

به گزارش ایرنا منابع آبی مشهد شامل دریاچه‌های پشت چهار سد "طرق، اَرداک، دوستی و کاردِه"، چندین حلقه چاه و ۲ رشته قنات است که سد دوستی از مهم‌ترین آنها است.

هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت استان خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاههای غیرمجاز و برداشت بی‌رویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشت‌های استان عنوان شده است.

به گزارش ایرنا، دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران دی ماه سال ۱۳٩٩ نشان "شهر دوستدار آب" را به شهردار مشهد اهدا کرد.

شهر دوستدار آب شهری است که قدر آب را دانسته و تلاش می‌کند اقدامات ویژه‌ای برای حفظ آب و دسترسی راحت شهروندان برای استفاده از آب ایجاد کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha