به گزارش ایرنا، «محمد کاظم آل صادق » روز دوشنبه هنگام بازدید از زیرساخت های مرز رسمی خسروی به همراه استاندار دیاله عراق، فرمانده قرارگاه اربعین کرمانشاه و جمعی از مسوولان استان افزود: امروز توفیق پیدا کردیم با استاندار دیاله عراق بازدیدی از ۲ طرف مرز خسروی و منذریه داشته باشیم که زیرساخت های بیشتری نسبت به سال گذشته در آنها فراهم شده است.
وی با مثبت ارزیابی کردن افزایش گیت های ورودی گذرنامه و نصب درهای ورود و خروج جدید، اظهار کرد: همچنین سایبان های زیادی برای جلوگیری از گرما زدگی زائران در مرز خسروی نصب شده است و انتظار می رود پیاده روی اربعین با شکوهی را شاهد باشیم.
سفیر ایران در جمهوری عراق گفت: پیشاپیش از ملت و دولت عراق به خاطر میزبانی گرمشان صمیمانه تشکر می کنیم و اکنون در فصل گرما و آفتاب سوزان توصیه ما به زوار حرکت در بامداد یا ابتدای روز و مغرب است تا دچار گرما زدگی نشوند چون سلامت هموطنان اهمیت دارد.
وی با یادآوری اینکه در دولت مردمی سیزدهم رفاه بیشتری برای زائران اربعین فراهم شده است، افزود: فضای ۲ کشور همسایه وارد اربعین شده است و مردم عراق همچنان در حال برپایی مواکب هستند تا از زائران استقبال کنند و همه امکانات را در طَبَق اخلاص گذاشتند تا پذیرای دلدادگان و عاشقان امام حسین (ع) باشند.
وی ادامه داد: جلسات متعددی بین مقامات ایران و عراق برگزار شد و وزرای مربوطه ۲ کشور و مسوولان ستاد اربعین و رده های دیگر با استانداران هماهنگی لازم برای تسهیل تردد زوار داشته اند.
وی تعداد زوار را غیر قابل پیش بینی عنوان اما ابراز امیدواری کرد اربعین خوب با جمعیت عظیمی را شاهد باشیم.
به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به مرز قصرشیرین؛ استاندار دیاله به همراه «محمد کاظم آل صادق » سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری عراق امروز با استقبال معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه و جمعی از مدیران استان از مرز خسروی وارد کشورمان شد و از نزدیک در جریان امور خدمات رسانی به زائران اربعین حسینی قرار گرفت.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه افزون بر ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
سال گذشته در مجموع ۵۰۰ هزار زائر در ایام اربعین از مرز خسروی تردد کردند که به گفته مسوولان با توجه به توسعه زیر ساخت ها و ۲۴ ساعته شدن تردد از این گذرگاه، امسال پیش بینی ها حاکی از سه برابر شدن تردد زائران از این مرز رسمی به عنوان اصلی ترین و قدیمی ترین محل تردد زائران به عتبات عالیات و کربلای معلا دارد.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصر شیرین ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
نظر شما