تبخیر پساب نیروگاه اتمی فوکوشیما ژاپن، راهکار چین و روسیه

تهران- ایرنا - براساس اطلاعات منابع دیپلماتیک چین و روسیه که با رهاسازی پساب نیروگاه اتمی فوکوشیما از روز پنجشنبه به آب های دریا مخالفند، ماه گذشته به شکل مشترک توکیو را ترغیب به راهکار تبخیر پساب به جای رهاسازی آن کردند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از کیودو، منابع آگاه گفتند پکن و مسکو در سندی که اواخر ژوئیه به توکیو ارسال کردند مدعی شدند تبخیر پساب فوکوشیما و رهاسازی آن در جو تاثیر کمتری بر کشورهای همسایه در مقایسه با تخلیه آب های آلوده به مواد رادیواکتیو به داخل اقیانوس دارد. ژاپن با رد پیشنهاد این دو کشور گفت این روش غیرممکن است.

دولت ژاپن روز گذشته به چین و روسیه اعلام کرد رصد کردن تشعشات در اتمسفر و یا پیش بینی اینکه بخارات چگونه پخش می شوند دشوار است.

چین و روسیه همچنین سندی مشترک با مضمونی مشابه به آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز ارسال کردند. آژانس بین المللی انرژی اتمی ماه گذشته رهاسازی پسماندهای فوکوشیما را سازگار با استانداردهای امنیتی اعلام کرد و گفت این اقدام تاثیر تشعشاتی حائز اهمیتی بر روی انسان ها و محیط زیست نخواهد داشت.

ژاپن یک بار امکان تبخیر آب های تصفیه شده و رهاسازی بخارات در اتمسفر را مورد بررسی قرار داده بود اما این اقدام در مقایسه با رهاسازی در آب و امکان نظارت و رصد دشوارتر است.

باوجود این تصمیم مناقشه برانگیز رهاسازی پساب رادیو اکتیو نیروگاه اتمی فوکوشیما به آب های اقیانوس در جلسه صبح امروز وزیران دولت ژاپن نهایی شد و فومیو کشیدا نخست وزیر اعلام کرد از روز پنجشنبه ۲۴ اوت (۲ شهریور) فرآیند تخلیه پساب های نیروگاه فوکوشیما به دریا آغاز خواهد شد.

حجم بزرگی از آب آلوده به مواد رادیواکتیو در روند سردکردن سوخت رآکتور ذوب شده در نیروگاه هسته ای فوکوشیما از زمانی که به دلیل زلزله و سونامی سال ۲۰۱۱ ویران شد، ذخیره‌سازی شده است. این آب در این مدت در مخازن و تانکرهایی برای از بین بردن مواد رادیواکتیو نگهداری شده است. در مراحل تصفیه این آب های آلوده، بیشتر مواد رادیواکتیو به جز تریتیوم جداسازی شد. اما ظرفیت مخازن نگهداری رو به اتمام است. به نظر می رسد تریتیوم از دیگر مواد رادیواکتیو مانند سزیم و سترونتیوم ضرر کمتری دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha