تصمیم ژاپن برای انتقال پساب نیروگاه اتمی فوکوشیما به دریا قطعی شد

تهران- ایرنا - فومیو کشیدا نخست وزیر ژاپن امروز اعلام کرد رهاسازی بیش از یک میلیون تن پساب نیروگاه اتمی فوکوشیما در دریا از روز پنجشنبه ( ۲ شهریور ) باوجود مخالفت مردم و به ویژه ماهیگیران ژاپنی، مخالفت جدی کشورهایی نظیر چین و روسیه و نگرانی عمیق کره جنوبی، آغاز خواهد شد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از کیودو، تصمیم مناقشه برانگیز رهاسازی پساب رادیو اکتیو نیروگاه اتمی فوکوشیما به آب های اقیانوس در جلسه صبح امروز وزیران دولت ژاپن نهایی شد. دولت کشیدا احتمالا با واکنش شدید مردم در صنعت ماهیگیری مواجه خواهد شد، چرا که ماهیگیران معتقدند این اقدام منجر به خدشه دار کردن اعتبار غذاهای دریایی از فوکوشیما و مناطق اطراف آن می شود.

در جلسه وزیران کابینه ژاپن که در دفتر نخست وزیر برگزار شد، کشیدا وعده داد تلاش خواهد کرد تا ایمنی این فرآیند در اولویت باشد و دولت تمامی مسئولیت این کار را به عهده خواهد گرفت حتی اگر این اقدام دهه ها به طول انجامد.

حجم بزرگی از آب آلوده به مواد رادیواکتیو در روند سردکردن سوخت رآکتور ذوب شده در نیروگاه هسته ای فوکوشیما از زمانی که به دلیل زلزله و سونامی سال ۲۰۱۱ ویران شد، ذخیره‌سازی شده است. این آب در این مدت در مخازن و تانکرهایی برای از بین بردن مواد رادیواکتیو نگهداری شده است. در مراحل تصفیه این آب های آلوده، بیشتر مواد رادیواکتیو به جز تریتیوم جداسازی شد. اما ظرفیت مخازن نگهداری رو به اتمام است. به نظر می رسد تریتیوم از دیگر مواد رادیواکتیو مانند سزیم و سترونتیوم ضرر کمتری دارد.

چین و روسیه پیشتر به ژاپن پیشنهاد کرده اند که بجای ریختن این آب آلود به دریا، آن را تبخیر و راهی آسمان کند زیرا در این صورت اثرات مخرب زیست محیطی آن کمتر خواهد بود. ژاپن با طرح موافقت نکرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha