به گزارش ایرنا، "رضا سامه" روز سه شنبه در مراسم معارفه مدیر پایگاه میراث جهانی شهر یزد افزود: ثبت جهانی این شهر از بین ۳۰ هزار اثر در کشور ، نشان می دهد که چه ظرفیت بی بدیلی در این شهر وجود دارد .
وی ادامه داد: انتظار داریم بقیه شهرهای کشور نیز از این تجربه استفاده کرده و سالها کار کارشناسی انجام شده را بکار گیرند.
مدیرکل امور پایگاههای وزارت میراث فرهنگی گفت: امیدوارم بتوانیم برخی از بافت های تاریخی کشور را نیز با تجربه ثبت بافت یزد در مسیر احیا و زنده شدن دوباره قرار دهیم.
سامه افزود: از تعهدات ما در قبال میراث جهانی علاوه بر تعهدات ملی باید پایبندی به معاهدات بین المللی باشد و در زمان ثبت ملی شدن یزد ، قولهایی داده و ضمانت هایی را امضا کردیم و باید زیرساخت هایی را فراهم کرده و تمام جریانات شهری نیز مبتنی بر این محور باشد .
وی ادامه داد: متعهد شدیم که حیات مجدد را به این بافت برگردانیم و سبک زندگی که این بافت آن را انعکاس می داده و آیینه تمام نمای این فرهنگ است ، احیاء کنیم و مسئولیت ما فقط احیای ساختار کالبدی نیست.
مدیرکل امور پایگاههای وزارت میراثفرهنگی گفت: سند یزد نوین که در این استان و با ابتکار استاندار یزد اجرا می شود خوشبختانه توجه ویژه ای به این هدف و مسئولیت شده و اگر امروز در مورد یزد نوین صحبت می کنیم یعنی یزد در طول تاریخ همیشه نوین بود و فرآیندهای نوینی را در مدیریت شهری داشته است.
محمد جواد ابوالحسینی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد نیز در این نشست گفت: اگر شهر یزد به ثبت ملی رسید فقط بخاطر بافت تاریخی نبود بلکه میراث معنوی و قابلیت های مردمی این شهر نیز در این مسیر بسیار اثر گذار بوده است .
احمد آخوندی مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد نیز دراین نشست گفت: در راستای حفظ میراث فرهنگی یزد اقدامات بسیار زیادی انجام شده و امیدواریم یزد به مرکز بین المللی مرمت دنیا تبدیل شود و این تازه آغاز راه است .
در این مراسم از زحمات محسن عباسی قدردانی و مجید علومی بعنوان سرپرست پایگاه میراث جهانی شهر یزد معرفی شد.
نظر شما