محمد رضایی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هم اکنون ۳۸ گیت برای پذیرش زائران در پایانه مرزی تمرچین راه اندازی شده که ۳۰ گیت در محوطه و هشت گیت در داخل سالن پایانه قرار دارد.
وی افزود: زیرساختهای لازم برای پذیرش سریع زائران در این پایانه مرزی فراهم شده و علاوه به دایر شدن مواکب پذیرایی، خودروهای امداد و نجات، اورژانس، نیروهای انتظامی و خدماتی در پایانه حضور دارند و برای راحتی زائران ۷۲ چشمه سرویس بهداشتی نیز پیش بینی شده است.
مدیر پایانه مرزی تمرچین پیرانشهر ادامه داد: امسال پذیرش زائران در این مرز با تدابیر اتخاذ شده، به صورت ۲۴ ساعته است و مسوولان پذیرش و عوامل انتظامی به صورت شیفتی در پایانه مسقر هستند و در تمام طول شبانه روز به زائران خدمات ارائه میدهند.
رضایی اضافه کرد: طی ۲ روز آینده بیمارستان صحرایی هم در نزدیکی پایانه راهاندازی میشود تا در صورتی که زائری نیاز درمانی پیدا کرد، به سرعت به خدمات درمانی و پزشکی دسترسی داشته باشد.
وی گفت: امسال علاوه بر امکان تردد زائران داخلی از مرز تمرچین حتی کسانی که برای تردد از سایر پایانهها ثبت نام کردند، هماهنگیها برای تردد زائران کشورهای ترکیه و آذربایجان و کشورهای حوزه قفقاز از مرز تمرچین پیرانشهر انجام شده است.
رضایی با اشاره به مزیتهای پایانه مرزی تمرچین برای تردد زائران نیز یادآور شد: این مرز از نظر آب و هوایی ر این فصل بسیار مطلوب است و حتی نیازی به مهپاش هم نیست و مسافت نزدیکی در مقایسه با مرزهای چذابه و مهران تا کربلای معلی دارد.
مدیر پایانه مرزی تمرچین پیرانشهر گفت: طرف عراقی نیز از آمادگی کافی برای پذیرش زائران اربعین برخوردار است و چندین دستگاه مینیبوس نیز برای انتقال زائران به اربیل اقلیم کردستان عراق و از آنجا به الحسینه بغداد فراهم شده است.
به گزارش ایرنا، مرز تمرچین در ۱۵ کیلومتری غرب پیرانشهر، جنوب آذربایجان غربی و نقطه مقابل مرز حاج عمران عراق قرار دارد و یکی از نزدیکترین مسیرهای زمینی جمهوری اسلامی به دریای مدیترانه شرقی است.
این مرز زمینی تا شهر ارومیه، مرکز استان ۱۶۰ کیلومتر فاصله دارد و فاصله نزدیکترین شهرها به این مرز، پیرانشهر در ایران و چومان در عراق است که به ترتیب حدود ۱۱ کیلومتر و ۲۵ کیلومتر با گمرک تمرچین فاصله دارد و از تمرچین تا سامره ۴۵۰ کیلومتر، تا کربلا ۶۵۰ کیلومتر، تا کاظمین ۵۳۵ کیلومتر و تا نجف اشرف ۷۱۰ کیلومتر مسافت دارد.
مرز تمرچین پیرانشهر در سال ۱۳۸۶ به عنوان مرز رسمی زمینی شناخته شد و نقش آن در اقتصاد منطقه چشمگیر است و سال گذشته برای اولین بار امکان تردد زائران اربعین از این مرز فراهم شد که حدود ۷۰ هزار تردد در این ایام ثبت شد.
نظر شما