۱۴۰ میلیارد ریال از اعتبارات سفر رئیس‌جمهوری به محیط‌زیست استان مرکزی تخصیص یافت

اراک - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان مرکزی گفت: ۱۴۰ میلیارد ریال از اعتبارات سفر رئیس‌جمهوری به محیط‌زیست این استان از سال گذشته تاکنون، تخصیص یافته است.

به گزارش ایرنا، « یوسف یوسفی» روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در اراک، با تبریک هفته دولت افزود: اعتبارات خوبی در دولت سیزدهم برای اولین‌بار به محیط زیست در سفر رئیس‌جمهور به استان اختصاص یافت.

وی بیان کرد: در این سفر ۴۰۰ میلیارد ریال برای محیط زیست استان مرکزی مصوب شد که تاکنون یک سوم آن تخصیص یافته و مقرر شده بقیه اعتبار تا سه سال آتی اختصاص یابد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: با اختصاص اعتبارات سفر رئیس‌جمهور به این نهاد، طرح‌های خوبی آغاز شده و در دست اجرا است.

یوسفی اظهار کرد: در این راستا، ایجاد ایستگاه هفتم سنجش آلودگی هوا با آنالیزهای متفاوت در دست اجرا است که به زودی در دلیجان افتتاح می‌شود.

وی گفت: ساختمان اداری فراهان، هوشمندسازی مناطق، تامین آب شرب دام و مرمت آبشخورها در مناطق حفاظت شده از دیگر برنامه‌ها است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: تاکنون مشکلی در تامین آب شرب حیات وحش با وجود گرمای زیاد در مناطق تحت حفاظت این استان وجود ندارد و روزانه ۴۰ هزار لیتر آب توسط ۲ تانکر به مناطق اعزام می‌شود.

یوسفی عنوان کرد: پروژه‌های حفاظتی از حیات وحش این استان از سال گذشته تاکنون در بخش‌های مختلف از جمله کشف سلاح غیرمجاز و ادوات شکار، ۵۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.

تعداد روزهای ناسالم هوا در اراک ۲۵ روز کاهش یافت

وی تصریح کرد: تعداد روزهای ناسالم هوا از ابتدای امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه قبل، ۲۵ روز کاهش داشته است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: امسال از لحاظ خیزش گرد و غبار، مردادماه خوبی سپری نشد و باید ایستگاه سنجش گرد و غبار در تمام شهرهای استان ایجاد شود.

یوسفی عنوان کرد: پنج ایستگاه سنجش گرد و غبار در استان مرکزی وجود دارد که سه ایستگاه در اراک، یک ایستگاه در فراهان و یک ایستگاه در شازند است.

وی اظهار کرد: آلاینده‌های برخی از روزهای ناسالم هوای اراک در سال جاری به مرز ۵۰۰ و وضعیت خطرناک رسید که این وضعیت کمتر سابقه داشت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: یک‌هزار و ۳۸۶ استعلام در سال جاری به این اداره کل واصل شد که با یک‌هزار و ۳۲ مورد آن موافقت شد و ۴۵۲ مورد نیز مخالفت شده است.

یوسفی عنوان کرد: در سه ماه نخست امسال، ۹۰ واحد صنعتی استان مرکزی در فهرست صنایع آلاینده قرار گرفتند.

وی گفت: ۶۰ درصد پسماندهای شهری و روستایی قابل بازیافت است و می‌تواند وارد چرخه علوفه برای دام شود، اما به عنوان پسماندترَ دفن و به شیرابه که تهدید جدی برای محیط زیست است، تبدیل می‌شود.

۲۷ درخواست صنایع استان مرکزی در صندوق ملی محیط‌زیست ثبت شد

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اضافه کرد: صندوق ملی محیط زیست از دهه ۸۰ و در راستای مسئولیت اجتماعی ایجاد و به صنایع برای اجرای طرح‌های زیست‌محیطی بین وام با سود ۱۱ تا ۱۳ درصد اعطا می‌کند.

یوسفی بیان کرد: ۲۷ مورد درخواست صنایع استان مرکزی از سال گذشته تاکنون در این صندوق به ثبت رسیده که با سه درخواست به مبلغ ۴۸۰ میلیارد ریال موافقت شده است.

وی در خصوص مازوت‌سوزی نیروگاه حرارتی شازند نیز گفت: تصمیمات خوبی برای جلوگیری از مازوت سوزی در زمستان پیش رو اندیشیده شده و مقرر است تعمیرات اساسی این واحد صنعتی در نیمه دوم سال انجام شود و توسعه توان استفاده از گاز بیشتر با ایجاد ایستگاه تقویت فشار پیگیری شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اضافه کرد: نشستی نیز در ۱۵ مردادماه در خصوص مازوت سوزی در تهران برگزار شد و در این نشست تاکید شد که مازوت در استان‌های مرکزی، البرز و اصفهان سوزانده نشود.

استان مرکزی به دلیل قرار گرفتن در ناحیه مرکزی ایران، بین سلسله کوه‌های زاگرس و کویر مرکزی از آب و هوای متنوعی متاثر از اقلیم های متنوع برخوردار است.

در این استان مناطق حفاظت شده هفتاد قله اراک و الوند خمین، پناهگاههای حیات وحش جاسب دلیجان و راسوند شازند و اثر طبیعی ملی غار نخجیر دلیجان، با وسعت ۱۳۲ هزار و ۲۳۸ هکتار که حدود پنج و چهار دهم درصد مساحت استان می‌شود، به عنوان ذخیره‌گاه‌های زیستی تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.

تالاب میقان اراک و بازرجان تفرش هم در مجموع با مساحت پنج هزار و ۷۴ هکتار به عنوان مناطق شکار ممنوع اعلام شده اند.

همچنین قسمتی از محدوده پناهگاه حیات وحش موته اصفهان در جنوب استان و مناطق پلنگدره قم در شرق استان و گلپرآباد و آق‌گل همدان در غرب استان قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha