رییس جمهور چین: بریکس نقطه شروع جدید همکاری هاست

تهران- ایرنا- "شی جین‌پینگ" رئیس جمهوری چین درباره گروه بریکس که جمهوری اسلامی ایران به همراه چند کشور دیگر از امروز (پنجشنبه) به صورت رسمی به آن پیوست، گفت: این گروه نقطه گسترش شروع جدیدی برای همکاری هاست.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری شینهوا، شی امروز (پنجشنبه) اعلام کرد که گسترش بریکس یک نقطه شروع جدید برای همکاری اقتصادهای نوظهور و یک گام تاریخی است.

ساعاتی قبل معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهوری ایران از عضویت دائم جمهوری اسلامی در گروه اقتصادهای نوظهور جهانی موسوم به بریکس خبر داد.

شبکه خبری الجزیره نیز در همین رابطه از پیوستن ایران به گروه بریکس خبر داد و به نقل از "سیویل رامافوزا"رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی اعلام کرد که علاوه بر ایران، با پیوستن آرژانتین، عربستان، مصر، امارات و اتیوپی به‌ گروه بریکس نیز موافقت شده است.

رئیس جمهوری چین در مورد پیوستن ۶ کشور جدید به این گروه ابراز داشت که گسترش بریکس انگیزه جدیدی به ساز و کار همکاری تزریق خواهد کرد.

وی همچنین تاکید کرد که بریکس، کشورهایی هستند که نفوذ مهم و مسئولیت‌ها قابل توجه برای صلح و توسعه جهانی برعهده دارند.

یکی از مهمترین مزایای پیوستن به بریکس، بخصوص برای ایران که مشمول تحریم‌های غرب است، بانک کشورهای بریکس است که «بانک توسعه نوین» نام دارد. این بانک، که یک بانک توسعه چندملیتی توصیف شده، سامانه اعلام پرداختی برای کشورهای عضو دارد که جایگزینی برای سوئیفت، سامانه مالی ارتباطات بین‌بانکی جهانی است.

یکی دیگر از اهداف بریکس انفصال از دلار به عنوان ارز معیار تجارت بین‌المللی است. به گفته روسیه تشکیل صندوق «ذخیره ارزی بین‌المللی» براساس ارز کشورهای عضو در جریان است.

بزرگ‌ترین گردهمایی سران کشورهای جهان غیرغربی در چارچوب «بریکس» از ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ آغاز شده و تا دوم شهریورماه جاری (امروز) در منطقه مالی «سندتون» ژوهانسبورگ آفریقای ادامه دارد.

طرح ایجاد گروه بریکس با نزدیکی چهار قدرت اقتصادی در حال ظهور جهان شامل برزیل، روسیه، چین و هند در دوران اوج یکجانبه‌گرایی آمریکا در اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی شکل گرفت. سابقه شکل‌گیری این گروه به سال ۲۰۰۱ باز می‌گردد و نهایتاً «گروه بریک» در ۱۶ ژوئن ۲۰۰۹ به‌طور رسمی تأسیس شد و با اضافه شدن آفریقای جنوبی در ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۰ نام آن پس از پیوستن این کشور از «بریک» به «بریکس» تغییر یافت.

مهم‌ترین شاخصه در این گروه کارکردهای اقتصادی، مالی و پولی و همچنین گستره فرامنطقه‌ای و جهانی بودن اعضا و اثرگذاری آن بوده که به گروه «قدرت‌های اقتصادی نوظهور» معروف است.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران شامگاه چهارشنبه - یکم شهریور - در صدر هیأتی سیاسی در نخستین سفر رسمی و به‌منظور حضور در نشست سران کشورهای عضو «بریکس»، به دعوت «سیریل رامافوزا» رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی عازم ژوهانسبورگ شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha