«محمدمهدی احمدی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مرز رسمی خسروی افزود: پیرو مصوبه ستاد اربعین حسینی استان کرمانشاه و دستورالعمل وزارت کشور، قرارگاه عملیاتی حمل و نقل و مأموریت انتقال زوار اربعین از قصرشیرین به پایانه مرزی خسروی و بالعکس به شهرداری کرمانشاه واگذار شده و طبق این آیین نامه شهرداری کرمانشاه موظف به ارائه خدمات به زائران است.
وی اظهار کرد: در این راستا شهرداری کرمانشاه با استقرار ۱۵۰ دستگاه اتوبوس در مسیر پارکینگ های شهر قصرشیرین به سمت مرز خسروی برای جابجایی و انتقال زائران خدمات دهی می کند که از روز ۲۸ محرم تاکنون اتوبوس های شهرداری در مرز خسروی و شهر قصرشیرین مستقر و در حال خدمت است.
رئیس سازمان حمل و نقل مسافر شهرداری کرمانشاه در ادامه گفت: برای حمل و نقل زائران در خاک عراق نیز با ۱۳۰ دستگاه اتوبوس کولردار و مجهز آمادگی داریم که به زائران خدمات رسانی کنیم و در این خصوص منتظر اجازه و دستورالعمل اعلامی کشور عراق هستیم و به محض اعلام نیاز آن ها ۱۳۰ دستگاه به عراق منتقل می شود.
احمدی اضافه کرد: کرایه اتوبوس ها از پارکینگ ها تا مرز خسروی ۲۰۰ هزار ریال و در عراق مبلغ اتوبوس های ایرانی تا بغداد ۲ میلیون ریال است و زائران می توانند هرگونه تخلف و شکایات خود را با شماره تماس ۰۸۳۳۸۲۴۶۵۶۵ اعلام کنند که به این تخلفات رسیدگی شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
سال گذشته در مجموع ۵۰۰ هزار زائر در ایام اربعین از مرز خسروی تردد کردند که به گفته ی مسوولان با توجه به توسعه زیر ساخت ها و ۲۴ ساعته شدن تردد از این گذرگاه، امسال پیش بینی ها حاکی از سه برابر شدن تردد زائران از این مرز رسمی به عنوان اصلی ترین و قدیمی ترین محل تردد زائران به عتبات عالیات و کربلای معلا است.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
نظر شما